עוגה קלה להכנה שפופולארית בצפון אמריקה כבר כמאה שנים ||| לעוגת דייזי יש שם קליט מאוד באנגלית – לייזי דייזי שהוסיף לפופולאריות של העוגה ||| עוגה שבאמצעות קערה אחת ושעה אחת תוכלו לקבל תוצאה שכל אחד יאהב ||| תוך שעה תוכלו לחתוך חתיכת עוגה כדי ליהנות עם כוס תה או קפה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מהי עוגת דייזי העצלנית
המתכון מופיעה לראשונה בדפוס כבר בשנת 1914, במקומון של העיירה הקנדית Snowdrift ומשם הגיע להיות חלק מקופסאות מתכונים רבות. בשנת 1950 Quaker Oats יצרו מתכון משלהם שנכלל בפרסומות של המותג. המילה עצלן נמצאת בשם העוגה כי היא נחשבה לעוגה קלה ומהירה – טובה לעצלנים.
עוגת דייזי מופיעה גם בספר בישול קהילתי משנת 1949 – The Good Shepherd Cook Book אותו הפיצה הכנסייה הלותרנית האוונגליסטית של הרועה הטוב בביי רידג' Bay Ridge קליפורניה. המתכון הופיע בספר בישול שפורסם בשנת 1958 לציון מאה שנה למחוז קולומביה הבריטית בקנדה.
מצרכים (תבנית 20X20)
לעוגה
לציפוי
- 4 כפות חמאה ללא מלח
- 1 כוס פתיתי קוקוס ממותקים (או 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים)
- 2/3 כוס סוכר חום
- 3 כפות שמנת
- 1/4 כפית מלח
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים תבנית אפייה 20X20 ס"מ
- בסיר קטן על להבה בינונית-נמוכה מחממים יחד את החלב וחמאה עד שהחמאה נמסה והחלב מהביל
- בקערה גדולה מערבבים את הביצים, סוכר, וניל ומלח. מקציפים יחד במרץ כ-60 שניות, עד שהצבע מתבהר והתערובת נראית קצת יותר סמיכה כשהיא נופלת מהמטרפה. אפשר להשתמש גם במְעַרְבֵּל (מיקסר)
- מוסיפים את הקמח ואבקת אפייה ומערבבים עד איחוד
- יוצקים מעל את בלילת החלב החמימה ומקפלים אותה פנימה לקבלת בלילה מעט נוזלית
- מעבירים את הבצק לתבנית המשומנת
- אופים כ- 30 דקות עד שהעוגה תפוחה, מזהיבה בקצוות, ומרכזה קופץ לאחור כשלוחצים עליה בעדינות עם קצה האצבע
- הכנת הציפוי: על להבה בינונית-נמוכה, ממיסים את החמאה באותו סיר שבו השתמשתם כדי לחמם את החלב
- באותה קערה שבה השתמשתם לבצק, מערבבים את הקוקוס, סוכר חום, שמנת, מלח וחמאה המומסת. הערה: מרקם הציפוי יהיה מעט סמיך, אבל הוא ידלל ברגע שהוא יגיע לעוגה
- מיד לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, הזיזו את רשת התנור כלפי מעלה כך שיהיה במרחק של כ- 5 ס"מ מפני התנור עליון
- מורחים את הציפוי על העוגה החמה ומפזרים אותה בצורה אחידה עם מרית
- מחזירים את העוגה עם הציפוי לתנור מעל הרשת, ואופים כ- 3 דקות נוספות עד שהציפוי מבעבע מהר. טיפ: יש לבדוק את העוגה כל דקה בערך, לקבלת צלייה אחידה של פני הציפוי. ייתכן שיהיה צורך לסובב את התבנית לאחר כל דקה.
- מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים לצד כדור גלידה
הערה: ניתן לשמור העוגה עד 3 ימים כשהיא מכוסה בניילון נצמד או רדיד אלומיניום.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…