לחם סודה אירי קל להכנה ועשיר בתוכן וטעמים ||| לחם לח להפליא שמגישים חם עם חמאה לארוחת בוקר טעימה או סתם לארוחת ביניים מנחמת ||| הלחם הפשוט הזה היה הפתרון האירי למחסור בשמרים ולקבלת לחם תופח ואוורירי ||| בסקוטלנד תמצאו מאפה דומה בשם soda farls ||| בסרביה תמצאו לחם דומה שנקרא צ'סניקה česnica שנהוג לאכול בארוחת חג המולד כאשר מטמינים בבצק מטבע ובתחילת ארוחת חג המולד, הצ'סניקה מסובבת שלוש פעמים נגד כיוון השעון, לפני שהיא נבצעת ומחולקת בין בני המשפחה ||| מי שימצא את המטבע בחתיכת הלחם שלו, כביכול יהיה בר מזל יוצא דופן בשנה הקרובה ||| בשנת 1824 פורסמה בארה"ב ספר הבישול עקרת הבית של וירג'יניה The Virginia Housewife מאת מרי רנדולף Mary Randolph ובו גם מתכון לחם סודה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- ½ כוס סוכר
- 4 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- ¾ כפית מלח
- 3 כוסות צימוקים
- 1 כף זרעי קִימֶל (כְּרַוְיָה)
- 2 ביצים L טרופות קלות
- ¼1 כוסות חלב
- 1 כוס שמנת חמוצה
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים תבנית עגולה 22-24 ס"מ
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את הקמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, צימוקים וזרעי קימל
- בקערה קטנה מערבבים את הביצים, חמאה ושמנת חמוצה לקבלת בלילה אחידה
- מערבבים את בלילת הביצים לתוך תערובת הקמח עד שהקמח רק נרטב
- לשים את הבצק בקערה עוד מעט (10-12 סיבובים בלבד) עד שהבצק יהיה דביק
- מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים כך שהפינות יתמלאו
- חותכים חריץ עמוק (כמעט עד לתחתית) לאורך החלק העליון של הלחם
- מפזרים כמו אבק של כף קמח
- אופים בתנור 65-75 דקות
- מצננים והופכים את הלחם על רשת.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…