חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: נתחי דג וירקות אפויים

מנת דגים שתתאים לכל דג לבן ||| שילוב של הרבה ירקות וגם טעמים פיקנטיים ||| אפשר להעשיר את המנה עם תפוחי אדמה, כרובית ועוד מה שאוהבים ||| הגדולה של המנה היא הגמישות בסוגי הדגים וסוגי הירקות כך שכל פעם תהיה לכם הפתעה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

נתחי דג וירקות אפויים (צילום דני בר)

מצרכים (6-8 מנות)

לרוטב

אופן הכנה

  1. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
  2. מסדרים בתבנית את כל הירקות לפי הסדר ברשימה לעיל, בשכבה אחידה
  3. מסדרים מעל שכבת הירקות את נתחי הדגים
  4. הכנת הרוטב: בקערה, שמים את פרוסות הלימון הכבוש, פטרוזיליה, כוסברה, מלח, פלפל שחור, כורכום, מים ושמן זית
  5. מערבבים קלות
  6. מוסיפים את היין ותימין ומערבבים עד לאחידות
  7. יוצקים את הרוטב על נתחי הדג והירקות שבתבנית
  8. מכסים את הדגים והירקות בנייר אפייה נוסף וסוגרים הכל היטב, ברדיד אלומיניום
  9. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  10. אופים במשך 40 דקות
  11. מוציאים מהתנור
  12. מסירים את רדיד האלומיניום ואת נייר האפייה
  13. יוצקים על הדגים, מהרוטב שנותר בתחתית התבנית. הערה: אם יש צורך, מדללים עם תוספת של מעט מים
  14. מחזירים לתנור למשך 5-10 דקות נוספות, לקבלת גוון שזוף
  15. מגישים חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *