מנת דגים שתתאים לכל דג לבן ||| שילוב של הרבה ירקות וגם טעמים פיקנטיים ||| אפשר להעשיר את המנה עם תפוחי אדמה, כרובית ועוד מה שאוהבים ||| הגדולה של המנה היא הגמישות בסוגי הדגים וסוגי הירקות כך שכל פעם תהיה לכם הפתעה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
- 2 בצל גדול חתוכים לרצועות או פרוסות
- 8 שיני שום שלמות פרוסות דק
- 6 עלי מנגולד חתוכים לשניים
- 2 גזר פרוס
- 2 פִּלְפֵּל אדום חתוכים לשניים
- 1 פִּלְפֵּל אדום חריף (לאוהבי החריף)
- 1 חציל קטן פרוס
- 3 עגבניות קטנות פרוסות
- 6-8 נתחי דג לבן (נסיכת הנילוס או כל דג לבן אחר)
לרוטב
- 2-3 פרוסות לימון כבוש ומפולפל
- 1 כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה וכוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) קצוצות
- מלח לפי הטעם
- ½כפית פִּלְפֵּל שחור גרוס
- 1 כפית כורכום
- ½כוס מים
- 4כפות שמן זית
- ½כוס יין לבן יבש
- 2-4 גבעולי תימין
אופן הכנה
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה
- מסדרים בתבנית את כל הירקות לפי הסדר ברשימה לעיל, בשכבה אחידה
- מסדרים מעל שכבת הירקות את נתחי הדגים
- הכנת הרוטב: בקערה, שמים את פרוסות הלימון הכבוש, פטרוזיליה, כוסברה, מלח, פלפל שחור, כורכום, מים ושמן זית
- מערבבים קלות
- מוסיפים את היין ותימין ומערבבים עד לאחידות
- יוצקים את הרוטב על נתחי הדג והירקות שבתבנית
- מכסים את הדגים והירקות בנייר אפייה נוסף וסוגרים הכל היטב, ברדיד אלומיניום
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- אופים במשך 40 דקות
- מוציאים מהתנור
- מסירים את רדיד האלומיניום ואת נייר האפייה
- יוצקים על הדגים, מהרוטב שנותר בתחתית התבנית. הערה: אם יש צורך, מדללים עם תוספת של מעט מים
- מחזירים לתנור למשך 5-10 דקות נוספות, לקבלת גוון שזוף
- מגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite