חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: סלמון בקארי ורוטב קוקוס

מנה עשירה, ארומטית ומפנקת שמגיעה בהשראת המטבח התאילנדי והאסייתי ||| מנה שמתאפיינת בשילוב של דג הסלמון העסיסי עם רוטב קטיפתי שמבוסס על חלב קוקוס ותערובת תבלינים עזת טעם ||| רוטב הקארי מעניק מרקם קרמי וטעם עדין כאשר צבע הקארי יכול להיות ירוק, אדום או צהוב, בהתאם לעוצמת החריפות והסגנון שרוצים ||| איזון מושלם בין מתיקות, מליחות, חמיצות ומעט חריפות, שמאפיינים את המטבח האסייתי ||| המנה מתאימה במיוחד לארוחות ערב חגיגיות או כשמתחשק לפנק את עצמכם בארוחה ביתית מושקעת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סלמון עם קארי על מצע אורז (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

להגשה

שלבי הכנה

  1. בסיר סוטז' רחב עם שמן מטגנים את הבצל עד שקיפות
  2. מוסיפים את השום וג'ינג'ר ומטגנים 30 שניות נוספות ואח"כ מוסיפים את משחת הקארי ומערבבים
  3. מוסיפים את הפלפל, מלח, קרם קוקוס, סויה ומים ומביאים לרתיחה
  4. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות נוספות
  5. מוסיפים את עלי התרד ומבשלים במשך 2 דקות נוספות
  6. מכניסים את נתחי הדג בשלמותם ומבשלים 5 דקות
  7. מסירים מהלהבה וסוחטים לתוך הסיר ½ לימון ומערבבים
  8. פורסים את החצי השני של הלימון לפרוסות דקות
  9. מוציאו את נתחי הדג לצלחת שטוחה ומפרקים אותם במזלג
  10. מגישים בצלחות עם מצע אורז, נתחי דג ורוטב מעל

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *