מנה עשירה, ארומטית ומפנקת שמגיעה בהשראת המטבח התאילנדי והאסייתי ||| מנה שמתאפיינת בשילוב של דג הסלמון העסיסי עם רוטב קטיפתי שמבוסס על חלב קוקוס ותערובת תבלינים עזת טעם ||| רוטב הקארי מעניק מרקם קרמי וטעם עדין כאשר צבע הקארי יכול להיות ירוק, אדום או צהוב, בהתאם לעוצמת החריפות והסגנון שרוצים ||| איזון מושלם בין מתיקות, מליחות, חמיצות ומעט חריפות, שמאפיינים את המטבח האסייתי ||| המנה מתאימה במיוחד לארוחות ערב חגיגיות או כשמתחשק לפנק את עצמכם בארוחה ביתית מושקעת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- מעט שמן
- 1 בצל קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- 1 כף זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) מגורד
- 1 פִּלְפֵּל חתוך לרצועות דקות
- 2 כפות משחת קארי
- 400 מ"ל קרם קוקוס
- 2 כפות רוטב סויה
- ½1 כוס מים
- ½ ק"ג פילה דג סלמון נקי
- 300 גרם עלי בייבי תרד
- 1 לימון
להגשה
- אורז מבושל
שלבי הכנה
- בסיר סוטז' רחב עם שמן מטגנים את הבצל עד שקיפות
- מוסיפים את השום וג'ינג'ר ומטגנים 30 שניות נוספות ואח"כ מוסיפים את משחת הקארי ומערבבים
- מוסיפים את הפלפל, מלח, קרם קוקוס, סויה ומים ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה ומבשלים 10 דקות נוספות
- מוסיפים את עלי התרד ומבשלים במשך 2 דקות נוספות
- מכניסים את נתחי הדג בשלמותם ומבשלים 5 דקות
- מסירים מהלהבה וסוחטים לתוך הסיר ½ לימון ומערבבים
- פורסים את החצי השני של הלימון לפרוסות דקות
- מוציאו את נתחי הדג לצלחת שטוחה ומפרקים אותם במזלג
- מגישים בצלחות עם מצע אורז, נתחי דג ורוטב מעל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…