חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק טיפת ביצה איטלקי Stracciatella

Stracciatella alla romana הוא מרק ביצים איטלקי קלאסי שמקורו באזור רומא ומכאן השם alla romana  ||| משמעות השם Stracciatella  – קרעי בד קטנים או שברים קטנטנים ||| השם מתאר בצורה מדויקת את מה שקורה כשמערבבים ביצים לתוך ציר חם – הן מתפרקות לחוטים דקיקים כמו פתיתים רכים ||| זהו מרק קליל, מנחם, מינימליסטי ומבוסס על מרכיבים פשוטים ||| נהוג להגיש אותו כפתיח לארוחת ערב, במיוחד בחורף או כמנה מרגיעה לחולים או לאנשים עייפים ||| בגרסה מסורתית מהמטבח הרומאי, לעיתים מוסיפים גם כף קטנה של סולת או פירורי לחם לתוך תערובת הביצים – זה נותן מעט גוף למרק, מבלי לפגוע בעדינותו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מתכון: מרק סטרצ'יאטלה (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים (4 מנות)

שלבי הכנה

  1. הכנת הציר: מחממים את הציר בסיר בינוני עד לרתיחה קלה
  2. הכנת תערובת הביצים: בקערה נפרדת, טורפים את הביצים יחד עם גבינת הפרמז'ן, סולת (אם משתמשים), אגוז מוסקט וקליפת לימון
  3. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
  4. הוספת הביצים לציר: מנמיכים את הלהבה כך שהציר יבעבע בעדינות. תוך כדי ערבוב מתמיד בכף, מוזגים באיטיות את בלילת הביצים לתוך הציר החם
  5. ממשיכים לערבב עד שהביצים מתייצבות ויוצרות "שבבים" קטנים במרק

הגשה

  1. מוזגים את המרק לקערות הגשה ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן נוספת לפי הטעם.​

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *