מרק מנחם ומחמם שעשוי ממצרכים זמינים בבית ובכל חצר או גינה עירונית ||| כתבנו הכול על חוביזה כאן ויש שמחשיבים החוביזה כתרופה עממית לטיפול במחלות או דלקות בדרכי העיכול, ועוזרת לבעיות במערכת הנשימה או השתן ||| אם לא הספקתם לאסוף עלי חוביזה תוכלו להחליפם בעלי תרד טריים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 1 בצל קצוץ דק
- 2 שיני שום כתוש
- 4 כפות שמן זית
- מלח
- פִּלְפֵּל גרוס טרי
- 300 גרם עלי חוביזה או תרד
- 1 כוס בורגול (רִיפוֹת), שטוף
- 1/4 כפית הל טחון
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- 4 כוסות מים
- 1 כוס יוגורט
- 1 לימון – גרידת הקליפה
- חופן עלי נענע טריים, קצוצים דק
אופן הכנה
- מתחילים עם קטיף גבעולי חוביזה, אבל יש לקטום את העלים ולהניחם בקערה גדולה מאד (לא משתמשים בגבעולים) ולשטוף היטב את העלים
- ממלאים את הקערה עם עלי החוביזה השטופים, במים רותחים ומניחים להתרככות כעשר דקות
- סוחטים את העלים מהמים ומניחים את העלים הסחוטים על קרש חיתוך
- חותכים את העלים לחתיכות גדולות
- בסיר 4-5 ליטר, מטגנים בשמן הזית את הבצל ושום עם מעט מלח עד הזהבה
- שוטפים היטב את עלי החוביזה (ו/או תרד), מנערים אותם וקוצצים עד דק במעבד מזון
- מוסיפים את העלים הקצוצים לסיר עם הבצל המוכן ומאדים יחד 3-4 דקות
- מתבלים בפלפל טרי ומלח ומוסיפים הל ואגוז מוסקט
- מוסיפים לסיר את הבורגול והמים, ומביאים לרתיחה
- מכסים את הסיר ומבשלים 30 דקות עד שהבורגול רך מאד והמרק סמיך
- בקערית שמים את היוגורט ומעבירים מצקת מרק לתוך היוגורט
- מערבבים על מנת לחמם את היוגורט מעט לפני שנמזג במרק
- מעבירים את היוגורט המדולל לסיר המרק, תוך ערבוב
- מגרדים את קליפת הלימון פנימה ומוסיפים את עלי הנענע הקצוצים מתקנים תיבול אם יש צורך
- מגישים חם, מזלפים שמן זית (ויוגורט, אם רוצים) מעל ופלפל לפי הטעם.
הערות: אם לא גמרתם את המרק, הוא יסמיך תוך מספר שעות. אפשר להוסיף מים ולדלל אותו לקבלת מרק נוסף או להשאירו כדייסת בורגול מחממת ומנחמת.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…