חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק קטיפתי של חומוס ודלעת

מרק ישראלי שהוא שידוך בין הדלעת וחומוס שיוצר מרק חורפי ומנחם העשוי בקלות להוות ארוחה שלמה ||| מנה עשירה, מחממת ומנחמת, שמשלבת קרמיות טבעית של החומוס והדלעת עם קראנצ'יות ממכרת של גרגרי חומוס מטוגנים מעל ||| החלק שמקפיץ את המנה הוא גרגרי החומוס המטוגנים או הקלויים, שמוסיפים קראנצ'יות כיפית וממד נוסף של טעמים ||| אפשר לצפות אותם בתערובת תבלינים כמו פפריקה מעושנת, צ'ילי או זעתר, ולתת להם פריכות שמאזנת את הרכות של המרק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק דלעת וחומוס (אילוסטרציה ChatGPT ע"י דני בר)

מצרכים (6 מנות)

להגשה

שלבי הכנה

  1. בישול החומוס: מסננים את גרגירי החומוס מנוזלי ההשריה ומבשלים אותם בסיר עם מים עד לריכוך
  2. הכנת המרק: בסיר נפרד עם שמן זית, מטגנים את הבצל, שום, סלרי, זרעי שומר ומרווה עד להזהבה
  3. מוסיפים לסיר דלעת, גזר וזרעי כוסברה ומבשלים כחמש דקות נוספות
  4. מוסיפים את החומוס המבושל עם מי הבישול של החומוס אבל שומרים כוס גרגרי חומוס בצד, להגשה
  5. מתבלים במלח, פלפל שחור, פלפל צ'ילי, כמון ואגוז מוסקט ומבשלים כ- 30 דקות, מוסיפים את הכוסברה הטרייה ומבשלים 30 דקות נוספות עד שהמרק מסמיך
  6. טוחנים בבְּלֶנְדֶּר מוט לקבלת מרקם חלק, ואם צריך מתקנים תיבול
  7. הכנת גרגירי חומוס פריכים: במקביל לבישול המרק, בסיר עם שמן לטיגון עמוק, מטגנים את גרגרי החומוס ששמרנו בצד, עד להזהבה ופריכות
  8. מעבירים את גרגרי החומוס המטוגנים לצלחת מרופדת בנייר סופג
  9. הגשת המרק: מוזגים את המרק לקערות אישיות, מוסיפים גרגורי חומוס פריכים, עלי כוסברה וגרידת לימון
  10. מזלפים מעל מעט שמן זית ומגישים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *