Zwiebelkuchen היא פאי בצל משוואביה Schwaben והיער השחור בדרום גרמניה ||| זה מאפה מסורתי לתקופת הסתיו לצד יין חדש ולפעמים גם נקניקיית Brätwurstמסורתי לא פחות ||| שילוב תיבול מסורתי גרמני הופך את המאפה בצל הזה למשהו אחר מפשטידת הבצל "הרגילה" ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 מנות)
לבצק
- 1.5 כוסות קמח
- ½ כפית מלח
- 4 כפות חמאה בטמפרטורת החדר וחתוכים לקוביות קטנות
- 1/4 כוס חלב חם
- 1 כף חלב פושר
- 10 גרם שמרים
למילוי
- 2 כפות חמאה
- 1 ק"ג בצל צהוב, חתוך לקוביות דקות
- 5 פרוסות בייקון חתוך עבה, חתוך לקוביות דקות
- 1.5 כוסות שמנת חמוצה 15% שומן
- 4 ביצים L
- 2 כפות קמח
- 2 כפיות מלח
- 1 כפית זרעי קִימֶל (כְּרַוְיָה)
- פִּלְפֵּל שחור טחון טרי
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערה קטנה, ממיסים את השמרים בחלב החם ומניחים לעמוד 5 דקות
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) ממלאים את הקמח ומלח ויוצרים גומה במרכז
- מוסיפים את החמאה ויוצקים את תערובת השמרים מעל
- בעזרת וו לישה מערבבים כ- 6 דקות לקבלת בצק. מוסיפים עוד חלב או קמח לפי הצורך
- יוצרים מהבצק כדור מכסים בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח במקום חמים עד כמעט הכפלת נפחו
- מתום התפיחה לשמור הבצק בקירור
- הכנת המילוי: במחבת משומן מטגנים את הבייקון
- כשהבייקון מוכן מוסיפים לו את הבצל יחד עם 2 כפות חמאה
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים בטיגון איטי כ- 30 דקות, ונותנים לבצל להתקרמל באיטיות לצבע חום זהוב יפה. מסירים מהלהבה ומניחים לתערובת להתקרר
- בקערה נפרדת מערבבים ½ כוס שמנת חמוצה, ביצים, 2 כפות קמח, 2 כפיות מלח, 1 כפית זרעי קימל וקצת פלפל גרוס טרי
- מוסיפים לבלילת השמנת את תערובת הבצל/בייקון ומאחדים הכל היטב
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- משמנים תבנית קפיצית 22-24 ס"מ ומעבירים את הבצק מהקערה לתבנית
- לוחצים בעדינות את הבצק לתוך התבנית, ומשאירים כ-1/2 ס"מ בערך כשוליים בחלק העליון. הערה: בשלב זה יש לעבוד בזריזות כדי שהבצק לא יתפח
- יוצקים לתוך התבנית המרופדת בבצק, את תערובת הבצל (היא תחזיק את הבצק במקומו)
- מפזרים מעל הכול זרעי קימל ומכניסים לתנור במדף האמצעי בתנור
- אופים במשך 55-60 דקות, עד שהחלק העליון חום בהיר ומרכז הפאי מרגיש יציב למדי למגע
- מצננים לפחות 20 דקות לפני ההגשה. ניתן לאכול פושר או קר.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…