לחם הוא המאכל הכי בסיסי אבל הפעם בואו להכין אותו בשיטה מיוחדת ||| הכנת בצק ללא לישה מעייפת וללא מיקסר. רק בעזרת שקית טובה ||| בעת הכנת הלחם על כל שלביה תראו גם את קסם השמרים בפעולה ||| בזמן האפייה בתנור, החום מרחיב עוד יותר את הבועות והלחם ימשיך לתפוח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 3 כוסות קמח לבן (אפשר להשתמש גם בקמחים אחרים)
- 3 כפות סוכר
- 30 גרם (שלוש כפות) שמרים יבשים
- 1.5 כפיות מלח
- 1 כוס מים חמימים
- 3 כפות שמן זית
- שקית גדולה (ליטר או יותר) עם פס לסגירה חוזרת
אופן הכנה
- מכניסים לתוך השקית כוס אחת של קמח, הסוכר, שמרים ומים חמימים
- מוציאים את האוויר מתוך השקית, סוגרים את השקית עם פס הסגירה
- מנערים ומערבבים את תכולת השקית מבחוץ, כך שכל המצרכים יתערבבו היטב
- מניחים את השקית בצד 10-15 דקות ונותנים לשמרים לאכול ולתסוס
- פותחים את השקית ומוסיפים כוס קמח נוסף, מלח ושמן זית
- סוגרים את השקית ומערבבים שוב ונותנים לשמרים לעבוד עוד 10-15 דקות
- פותחים את השקית ומוסיפים את כוס הקמח האחרונה ומנערים ומערבבים היטב
- מוציאים את הבצק מהשקית ושמים על משטח עבודה מקומח
- לשים את הבצק במשך כ- 5 דקות
- מחזירים את הבצק לשקית, ומניחים אותה במקום חמים 30 דקות
- מוציאים את הבצק מהשקית ולשים אותו על משטח עבודה מקומח פעם נוספת, על מנת לשחרר את בועות הגז
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- יוצרים מהבצק צורה של כיכר לחם (עגולה, אובלית או מה שרוצים) ומניחים להתפחה אחרונה בתוך תבנית אפייה, 30 דקות נוספות
- אופים בהמשך כ-25 דקות עד שמעטפת הבצק משחימה
- מוציאים בזהירות את הלחם מהתנור ומניחים להצטננות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…