חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם בשקית

לחם הוא המאכל הכי בסיסי אבל הפעם בואו להכין אותו בשיטה מיוחדת ||| הכנת בצק ללא לישה מעייפת וללא מיקסר. רק בעזרת שקית טובה ||| בעת הכנת הלחם על כל שלביה תראו גם את קסם השמרים בפעולה ||| בזמן האפייה בתנור, החום מרחיב עוד יותר את הבועות והלחם ימשיך לתפוח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחם (צילום ברק מעוז)

מצרכים

  • 3 כוסות קמח לבן (אפשר להשתמש גם בקמחים אחרים)
  • 3 כפות סוכר
  • 30 גרם (שלוש כפות) שמרים יבשים
  • 1.5 כפיות מלח
  • 1 כוס מים חמימים
  • 3 כפות שמן זית
  • שקית גדולה (ליטר או יותר) עם פס לסגירה חוזרת

אופן הכנה

  1. מכניסים לתוך השקית כוס אחת של קמח, הסוכר, שמרים ומים חמימים
  2. מוציאים את האוויר מתוך השקית, סוגרים את השקית עם פס הסגירה
  3. מנערים ומערבבים את תכולת השקית מבחוץ, כך שכל המצרכים יתערבבו היטב
  4. מניחים את השקית בצד 10-15 דקות ונותנים לשמרים לאכול ולתסוס
  5. פותחים את השקית ומוסיפים כוס קמח נוסף, מלח ושמן זית
  6. סוגרים את השקית ומערבבים שוב ונותנים לשמרים לעבוד עוד 10-15 דקות
  7. פותחים את השקית ומוסיפים את כוס הקמח האחרונה ומנערים ומערבבים היטב
  8. מוציאים את הבצק מהשקית ושמים על משטח עבודה מקומח
  9. לשים את הבצק במשך כ- 5 דקות
  10. מחזירים את הבצק לשקית, ומניחים אותה במקום חמים 30 דקות
  11. מוציאים את הבצק מהשקית ולשים אותו על משטח עבודה מקומח פעם נוספת, על מנת לשחרר את בועות הגז
  12. מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
  13. יוצרים מהבצק צורה של כיכר לחם (עגולה, אובלית או מה שרוצים) ומניחים להתפחה אחרונה בתוך תבנית אפייה, 30 דקות נוספות
  14. אופים בהמשך כ-25 דקות עד שמעטפת הבצק משחימה
  15. מוציאים בזהירות את הלחם מהתנור ומניחים להצטננות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *