סיפרנו כבר על חריימה ושרמולה כולל מתכונים ||| פרסמנו גם מתכון לדגים ברוטב מזרח תיכוני ||| הפעם מתכון שהוא שילוב בין טעמי המטבח המרוקאי והמטבח הטריפוליטאי ||| הכנה פשוטה אל רשימה ארוכה של תבלינים שהופכים את המנה למעולה ומיוחדת ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לרוטב
- 1/4 כוס שמן זית
- 6 שיני שום כתושות או קצוצות דק
- 1/2 פלפל חריף ירוק קצוץ
- 4 כפות רסק עגבניות
- 1 כף פפריקה
- 1 כף כמון
- מלח
- פלפל
- 1/2 כפית קימל טחון
- 1/2 כוס מים
- 1 לימון סחוט
לקציצות
- 1/2 ק"ג דג ים לבן, טחון
- חופן כוסברה קצוצה
- 3 שיני שום קצוצות
- מלח
- פלפל
- 1 פלפל אדום חריף אדום קצוץ דק
- 1/2 כוס פירורי לחם
להגשה
אופן הכנה
- מערבבים היטב את כל מצרכי הקציצות
- יוצרים מהמסה קציצות בגודל שאוהבים
- מכניסים לסיר סוטג' (שטוח ורחב) את כל מצרכי הרוטב ללא המים ומיץ לימון
- מטגנים כמה דקות
- מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את הלהבה
- מכניסים לסיר את הקציצות ומבשלים 30-40 דקות
- הגשה: סוחטים את הלימון לתוך התבשיל
- מפזרים את העלים הקצוצים מעל.. ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit