טוויסט על בסיס צמחי למאכל האיטלקי המסורתי, המחליף את מרכיבי החלב בחלופות ידידותיות לטבעונות ||| מנה זו ידועה במרקם הקרמי ובטעמה העשיר, בדרך כלל מושגת ללא שימוש במוצרים מן החי ||| רוטב אלפרדו ללא חלב, מתאים גם למי שרגיש ללקטוז או אלרגי למוצרי חלב ||| מנה שתתאים לכולם כי גם אוכלי כול יאהבו אותה ולכולם תהייה אותה מנה בשולחן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 1 בצל גדול קצוץ לקוביות
- 4 כפות שמן זית
- 250 גרם פטריות שמפיניון לבנות קצוצות לקוביות
- 250 גרם פטריות שמפיניון חומות קצוצות לקוביות
- 450 מ"ל קרם קוקוס
- 450 מ"ל חלב קוקוס
- מלח הימאלייה
- פִּלְפֵּל לפי הטעם
- 500 גרם פסטה כוסמין מלא – פטוצ'יני, לינגוויני, טורטליני או פנה
להגשה
- 200 גרם פרחי ברוקולי קטנים
שלבי הכנה
- בסיר גדול מחממים את השמן
- מוסיפים את קוביות הבצל ומטגנים עד שקיפות
- מוסיפים את 2 סוגי הפטריות הקצוצות לבצל המטוגן וממשיכים לטגן
- שופכים לסיר את חלב הקוקוס וקרם קוקוס ומביאים לרתיחה
- מתבלים לפי הטעם ומבשלים על להבה נמוכה למשך 15 דקות
- לסיר הרוטב אלפרדו מוסיפים את פרחי הברוקולי ומבשלים 5 דקות נוספות
- בסיר נפרד מבשלים במים רותחים את הפסטה עד דרגת אל-דנטה
- כשהפסטה מוכנה מסננים את הפסטה מהמים
- מחלקים הפסטה לצלחות עמוקות
- בוזקים על הפסטה רוטב עם ברוקולי, בנדיבות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Buon Appetito
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…