בעבר כבר סיפרנו על עוגת פאונד Pound Cake או עוגת ארבעה רבעים ||| הפעם שילוב כל כך מדובר עם פיסטוק או כפי שמכונה בעברית תקינה בָּטְנָה ||| מתכון קל עם דבש שיכול להתאים גם לחגי תשרי ||| עוגה חגיגית שתרענן את הצבעים בשולחן החג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 500 גרם חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר
- 1 כוס סוכר
- 1/4 כוס דבש
- 3 ביצים XL
- 2 כוסות קמח
- 1/3 כוס חלב
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית תמצית שקדים
- 2/3 כוס פיסטוקים טחונים
לזיגוג (שדרוג אפשרי)
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 160 מעלות
- 325 מעלות צלזיוס (163 מעלות צלזיוס).
- מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה
- בקערה של מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה, סוכר ודבש על מהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, כ-4 דקות
- הערה: עוצרים על דקה ומגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך
- מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, וטורפים היטב לאחר כל ביצה
- מוסיפים את הקמח והחלב לתערובת הביצים המוקרמת, מתחילים ומסיימים בקמח
- מקציפים על מהירות בינונית-גבוהה כ-20 שניות בין הוספה, עוצרים ומגרדים את דפנות הקערה לפי הצורך
- מוסיפים את התמציות וניל ושקדים ואת הפיסטוקים ומערבבים על מהירות נמוכה עד לאיחוד
- יוצקים את התערובת לתבנית המוכנה
- אופים במשך 60-75 דקות, או עד שהעוגה נסדקת מלמעלה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי
- טיפ: הציצו בעוגה לאחר כ-45 דקות ואם היא מתחילה להשחים די הרבה, כסו את העוגה בנייר אלומיניום כדי למנוע מהחלק העליון להיות שחום מדי
- הניחו לעוגה להתקרר בתבנית למשך 10 דקות, ואז תפסו את קצוות נייר האפייה על מנת לשחרר בזהירות את העוגה מהתבנית או להפוך את העוגה עם הפנים מטה על רשת התנור
- מסירים את נייר האפייה ונותנים לעוגה להתקרר לחלוטין
- שדרוג העוגה עם זיגוג: בזמן שהעוגה מתקררת, בסיר קטן מערבבים את הסוכר, חמאה, דבש ושמנת מתוקה על אש בינונית-נמוכה
- הערה: אם אתם מעדיפים זיגוג פשוט ונזל, מחממים רק עד שהתערובת מתאחדת. אם אתם מעדיפים זיגוג דביק דמוי סוכריה, מבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהתערובת מתחילה לבעבע. המשך לבשל, תוך כדי ערבוב, במשך דקה
- מסירים את הזיגוג מהלהבה ומורחים לאט את הזיגוג החם על העוגה, ומאפשרים לזיגוג להיספג בין כפית זיגוג אחת לשנייה
- הערה: חלק מהזיגוג יזלוג בהכרח לאורך דפנות העוגה ויצור צורות יפות
- מפזרים את שבבי הפיסטוק המרוסקים על העוגה
- מניחים לעוגה המזוגגת להתקרר כשעה לפני שפורסים ומגישים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון