מתכון שקל להכין בימים קרים ובכלל והופך מצרכים רגילים שיש בבית למרק טעים להפליא לכל בני הבית ||| מרק פטריות עשיר בתבלינים מחממים שמגוונים את הטעמים שרגילים להם יום יום בבית ||| בעבר פרסמנו מתכון למרק פטריות טבעוני וגם מתכון מרק פטריות וערמונים ואפילו מתכון מרק פטריות ואורז בר ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (20 מנות)
- 1 כוס שמן זית (או קצת יותר חמאה)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 2.5 ק"ג פטריות טריות פרוסות
- 1.5 כוסות קמח לכל מטרה
- 2.5 כפיות פִּלְפֵּל שחור גרוס
- 1.5 כפיות מלח
- 10 כוסות חלב
- 10 כוסות מרק שאוהבים (ירקות, עוף או פטריות)
- ½ כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה טרייה טחונה
- קורט אגוז מוסקט טחון לפי הטעם
להגשה
- שמנת חמוצה לפי הצורך
אופן הכנה
- בסיר גדול מאד (7 ליטר או יותר) מחממים את שמן הזית או ממיסים את החמאה על להבה בינונית
- מבשלים ומערבבים את הבצל ופטריות כ- 5 דקות עד שהבצל מתרכך
- מערבבים פנימה את הקמח, פלפל ומלח
- יוצקים בהדרגה את החלב והמרק לתוך התערובת תוך כדי ערבוב לשילוב
- מביאים את הנוזל לרתיחה
- מבשלים ברתיחה 5-10 דקות עד להסמכה
- מסירים את הסיר מהכיריים
- מערבבים פטרוזיליה ואגוז מוסקט לתוך המרק
- יוצקים לקערות הגשה
- מוסיפים כף שמנת חמוצה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…