עוגת גבינה או Cheesecake היא עוגה מיתולוגית במטבח האמריקאי ||| עוגת גבינה עם שוקולד לבן היא שדרוג מדהים לעוגה הקלסית ||| מתכון לעוגה שאותו הטעם יכול להיות מוגש בעוגה עגולה או בקוביות ||| שימו לב לשלבי האפייה המדוייקים שהם סוד ההצלחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 24 עגולה)
לבצק
למלוי גבינה
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 300 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
- 750 גרם גבינה לבנה 9%
- 6 ביצים XL
- 100 גרם סוכר
אופן הכנה
- הכנת הבצק: בקערת מעבד מזון מערבבים קמח, סוכר וחמאה עד קבלת מירקם פירורי
- מוסיפים את המי קרח ומערבבים עד קבלת בצק אחיד שהתגבש לכדור
- משמנים תבנית עגולה עם טבעת קפיצית או תבנית אפייה מרובעת ומרפדים את הקרקעית בבצק, באופן אחיד, כולל הדפנות
- מקפיאים את הבצק 20 דקות
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים את הבצק כ- 10 דקות, רק עד הזהבה
- מצננים את הבצק לטמפרטורת חדר
- מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות
- הכנת מלוי הגבינה: בסיר קטן מרתיחים את השמנת
- מכבים את הלהבה ומוסיפים את השוקולד
- מערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבלת בלילת שוקולד שמנת אחידה
- מערבלים במיקסר את הגבינה, ביצים וסוכר עד קבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את בלילת השוקולד לתערובת הגבינה ומערבלים עד קבלת תערובת אחידה
- יוצקים את תערובת הגבינה על הבצק האפוי ומיישרים
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים 20 דקות (חום 150 מעלות)
- מנמיכים לחום נמוך של 130 מעלות ואופים 20 דקות
- מנמיכים לחום 100 מעלות, ואופים עוד 40 דקות
- מוציאים התבנית מהתנור ומצננים על רשת
- מגישים צונן או קר
- שדרוג: לחתוך לפרוסות ולהגיש עם ריבה אדומה ו/או תות שדה ו/או כדור גלידה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite