כיסוני בצק ממולאים בגבינת פֶטָה Φέτα מקומית שנקראת מיציטרה Μυζήθρα Mizithra ||| כיסונים שיש המכינים אותם בצורה של אוזן המן משולש ויש שמכינים אותם כריבועים ||| מתכון שנמצא היום בכל יוון אבל מקורו מסיטיה Sitia Σητεία שבמזרח כרתים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לסטרטר
- 6 כפות שמרים יבשים
- 1/2 כוס מים פושרים
לבצק
למילוי
לציפוי
- 1 ביצה XL טרופה
אופן הכנה
- הכנת הסטרטר: בקערה גדולה מכינים תמיסה מהשמרים והמים
- מוסיפים כמות קטנה של קמח, רק כדי שיהיה עכור ונותנים לתמיסה לתסוס עם בועות על פני התמיסה
- מוסיפים את שאר הקמח, שמן זית וסוכר ומערבבים לקבלת בצק אחיד
- מכסים עם ניילון נצמד ומניחים בצד לתפיחה עד הכפלת הנפח
- מערבבים פנימה את הביצים הטרופות ולשים את כל המסה לקבלת בצק אחיד
- מניחים בצד, מכוסה עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח להכפלת נפח
- הכנת המילוי: בקערה נפרדת מערבבים את כל מצרכי המילוי יחד עד שהם הופכים כמו קרם
- הכנת הקליטסוניה: מרדדים את הבצק לעלה בצק בעובי 1/2 ס"מ
- חותכים את הבצק עם צלוחית לקבלת עיגולי בצק וממלאים כל עיגול בצק עם כף מלוי במרכזו
- מקפלים את הבצק לצורת מלבן או משולש ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
- מכסים את התבנית עם מגבת לחה ומשאירים את הכיסונים במקום חמים לתפיחה למשך לשעתיים בערך
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- מברישים פני הכיסונים עם הביצה טרופה
- מפזרים מעל שומשום
- מכניסים לתנור לאפייה של 30-40 דקות עד הזהבה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη