חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: כיסוני קליצוניה מכרתים Kallitsounia

כיסוני בצק ממולאים בגבינת פֶטָה Φέτα מקומית שנקראת מיציטרה Μυζήθρα Mizithra ||| כיסונים שיש המכינים אותם בצורה של אוזן המן משולש ויש שמכינים אותם כריבועים ||| מתכון שנמצא היום בכל יוון אבל מקורו מסיטיה Sitia Σητεία שבמזרח כרתים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כיסוני קליצוניה מכרתים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לסטרטר

לבצק

למילוי

לציפוי

אופן הכנה

  1. הכנת הסטרטר: בקערה גדולה מכינים תמיסה מהשמרים והמים
  2. מוסיפים כמות קטנה של קמח, רק כדי שיהיה עכור ונותנים לתמיסה לתסוס עם בועות על פני התמיסה
  3. מוסיפים את שאר הקמח, שמן זית וסוכר ומערבבים לקבלת בצק אחיד
  4. מכסים עם ניילון נצמד ומניחים בצד לתפיחה עד הכפלת הנפח
  5. מערבבים פנימה את הביצים הטרופות ולשים את כל המסה לקבלת בצק אחיד
  6. מניחים בצד, מכוסה עם ניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח להכפלת נפח
  7. הכנת המילוי: בקערה נפרדת מערבבים את כל מצרכי המילוי יחד עד שהם הופכים כמו קרם
  8. הכנת הקליטסוניה: מרדדים את הבצק לעלה בצק בעובי 1/2 ס"מ
  9. חותכים את הבצק עם צלוחית לקבלת עיגולי בצק וממלאים כל עיגול בצק עם כף מלוי במרכזו
  10. מקפלים את הבצק לצורת מלבן או משולש ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  11. מכסים את התבנית עם מגבת לחה ומשאירים את הכיסונים במקום חמים לתפיחה למשך לשעתיים בערך
  12. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  13. מברישים פני הכיסונים עם הביצה טרופה
  14. מפזרים מעל שומשום
  15. מכניסים לתנור לאפייה של 30-40 דקות עד הזהבה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון καλή όρεξη

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *