חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: כיסוני פילו עם חלווה

אחוה, הקונדיטורית אסטלה והבלוגרית רותם ליבזון מציעים מתכון מתוק וחגיגי לחג סוכות ||| כיסוני בצק פילו עם טחינה גולמית וחלווה בטעם וניל ||| מאפה שמשלב חלווה עם גבינת ריקוטה ופיסטוקים ובניחוח של הל ||| מתכון קל להכנה, יקשט את שולחן החג ומתאים כקינוח בארוחת חג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כיסוני בצק פילו עם חלווה אחוה (צילום שירן כהן שי)

מצרכים (8-9 מנות)

להברשה

לקישוט

  • חופן פיסטוקים טחונים ו/או שערות חלווה

אופן הכנה

  1. בקערה מערבבים את גבינת הריקוטה, פיסטוקים, סוכר, חלווה וטחינה גולמית
  2. מניחים את דף הפילו לרוחבו ומשמנים אותו היטב בחמאה המומסת
  3. אוחזים באמצע צלע של דף הבצק הקרובה אליכם ובאמצע הצלע הרחוקה ומקרבים אותן זו אל זו תוך יצירת קפלים, עד שמתקבלת צורה של עניבת פפיון
  4. אוחזים באמצע הצלע הימנית של יריעת הבצק ובאמצע הצלע השמאלית ומקפלים את אחת הכנפיים על הכנף הנגדית לה
  5. מניחים במרכז המאפה שתי כפות גדושות מהמילוי
  6. מקפלים את כל הכנפיים מעל המילוי ליצירת סלסלת כדור
  7. מחממים תנור ל- 180 מעלות
  8. הופכים את הכיסון ומניחים בתבנית 20 ס"מ עגולה משומנת מראש, כך שהפתח למטה
  9. חוזרים על הפעולה עם כל דפי הבצק והמילוי ומסדרים אחד ליד השני בתבנית
  10. משמנים את המאפים בחמאה
  11. אופים כ- 30 דקות עד הזהבה
  12. מוציאים מהתנור ומברישים עם מי סוכר או מי ורדים
  13. שדרוג: אפשר לקשט בפיסטוקים טחונים או שערוות חלווה
  14. מגישים חם

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *