אחוה, הקונדיטורית אסטלה והבלוגרית רותם ליבזון מציעים מתכון מתוק וחגיגי לחג סוכות ||| כיסוני בצק פילו עם טחינה גולמית וחלווה בטעם וניל ||| מאפה שמשלב חלווה עם גבינת ריקוטה ופיסטוקים ובניחוח של הל ||| מתכון קל להכנה, יקשט את שולחן החג ומתאים כקינוח בארוחת חג ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8-9 מנות)
- 8-9 דפי בצק פילו
- 1/2 כוס טחינה גולמית ללא מלח אחוה
- 150 גרם חלווה בטעם וניל אחוה
- 100 גרם גבינת ריקוטה
- 1/2 כוס פיסטוקים קלויים קלויים גרוסים גס
- 1/4 כוס אבקת סוכר
- 2 כפות שטוחות הל טחון
- 2 כפות חמאה מומסת
להברשה
- 2 כפות מי סוכר או מי ורדים
לקישוט
- חופן פיסטוקים טחונים ו/או שערות חלווה
אופן הכנה
- בקערה מערבבים את גבינת הריקוטה, פיסטוקים, סוכר, חלווה וטחינה גולמית
- מניחים את דף הפילו לרוחבו ומשמנים אותו היטב בחמאה המומסת
- אוחזים באמצע צלע של דף הבצק הקרובה אליכם ובאמצע הצלע הרחוקה ומקרבים אותן זו אל זו תוך יצירת קפלים, עד שמתקבלת צורה של עניבת פפיון
- אוחזים באמצע הצלע הימנית של יריעת הבצק ובאמצע הצלע השמאלית ומקפלים את אחת הכנפיים על הכנף הנגדית לה
- מניחים במרכז המאפה שתי כפות גדושות מהמילוי
- מקפלים את כל הכנפיים מעל המילוי ליצירת סלסלת כדור
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- הופכים את הכיסון ומניחים בתבנית 20 ס"מ עגולה משומנת מראש, כך שהפתח למטה
- חוזרים על הפעולה עם כל דפי הבצק והמילוי ומסדרים אחד ליד השני בתבנית
- משמנים את המאפים בחמאה
- אופים כ- 30 דקות עד הזהבה
- מוציאים מהתנור ומברישים עם מי סוכר או מי ורדים
- שדרוג: אפשר לקשט בפיסטוקים טחונים או שערוות חלווה
- מגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite