מרק מזין ועשיר בטעמים ואנרגיה לימי הסתיו והחורף ||| זוקיני וקשיו הם שילוב מנצח של מרקם רך ואוורירי של הירק עם האנרגיה העוצמתית של הקשיו ||| מומלץ להקפיד על הכמויות והמגוון של עשבי התבלין השונים ותקבלו חגיגה קולינרית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 6-5 זוקיני צעירים ורעננים
- 100 גרם קשיו לא קלוי, מושרה במים קרים למשך שעתיים
- 5-4 שיני שום פרוסות
- 1 בצל סגול פרוס
- 1 כְּרֵישָׁה (פּראסה) פרוסה
- 1/2 כוס עלי רֵיחָן (בזיליקום)
- צרור כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר) או פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
- 2 ס"מ זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) טרי, קלוף וקצוץ דק
- 1/4 כוס מיץ לימון
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- 3 כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- מסננים את המים והקשיו ושומרים 1/2 כוס מים
- מעבירים לבְּלֶנְדֶּר וטוחנים את הקשיו עם תוספת המים ששמרנו בצד, לקבלת מרקם קרמי. מניחים בצד
- בסיר עמוק עם מעט שמן זית, מטגנים את הבצל והכרשה עד להזהבה קלה
- מוסיפים את הזוקיני, ג'ינג'ר ושום ומטגנים יחד 2-5 דקות
- מתבלים בפלפל שחור ומלח
- מוסיפים את המים רותחים ומבשלים עד רתיחה ובעבועה קל
- מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 20 דקות נוספות
- מוסיפים את הפטרוזיליה, כוסברה ומחית הקשיו ששמרנו בצד ומביאים לרתיחה עדינה
- מכבים את הלהבה וטוחנים בבְּלֶנְדֶּר מוט עד לקבלת מרקם חלק
- טועמים, ומתקנים טעמים עם מלח, פלפל ו/או מעט מיץ לימון
הגשה
מקשטים בקשיו קלוי ו/או שברי פיתה דרוזית או עירקית, קלויה 10 דקות בתנור או טוסטר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite