עוגת הבננה הפכה לפופולרית בארצות הברית במהלך שנות ה-30 של המאה ה-20, בתקופת השפל הכלכלי הגדול כי היה צורך לנצל מזון בכל דרך אפשרית לפני שיתקלקל ||| קינוח אהוב ופופולרי שהוא דרך מושלמת לנצל בננות שהשחירו וכבר כמעט יצאו מכלל שימוש ||| ניתן לשלב בעוגה אגוזים, צימוקים, שוקולד צ'יפס ואפילו חמאת בוטנים ובאמריקה הלטינית, נהוג לשלב בה שבבי קוקוס בעוד באסיה אוהבים לשלב בעוגה תבלינים כמו ג'ינג'ר, כיד הדמיון והטעם שאוהבים ||| עוגה פופולארית בעונות קרות, משום שהיא נחשבת לעוגה מנחמת שמחממת את הלב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (2 תבניות אינגליש-קייק)
- 6 בננות בשלות, חתוכות לטבעות דקות או לקוביות
- 2 כפות ליקר בננה (לא חובה)
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 4 ביצים L
- 300 גרם סוכר חום בהיר
- 100 גרם סוכר
- 1 כפית סודה לשתייה
- 500 גרם קמח
- ½ כפית קִנָּמוֹן טחון
- ½ כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) יבש טחון
לפיזור
- מעט סוכר חום
שלבי הכנה
- הכנת הבננות: בקערה עם ליקר בננות, משרים את הבננות למשך 10 דקות
- מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים 2 תבניות אינגליש-קייק
- במְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה מערבבים את החמאה עם שני סוגי הסוכר עד לקבלת מרקם קרמי
- מוסיפים את הביצים אחת-אחת ומערבלים לקבלת בלילה אחידה
- בקערה יבשה מערבבים את הקמח, סודה לשתייה, קינמון וג'ינג'ר
- מוסיפים את תערובת הקמח לבלילה בקערת המיקסר ומערבבים קלות
- מוציאים את הקערה מהמיקסר, מוסיפים את טבעות הבננה ומערבבים ידנית לקבלת בצק אחיד
- יוצקים את הבצק לתבניות עד לשלושת רבעי גובה
- מפזרים סוכר חום מעל לבצק בתבניות
- אופים למשך 30 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יצא יבש עם פירורים לחים
הגשה
מצננים בתבנית, משחררים את הדפנות והופכים לצלחת הגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…