עוגיות קרקר דקיקות, מתקתקות ומבושמות באניס ||| עוגיות ריפעת Rifaat رفعات הן מאפה מסורתי במטבח הערבי, שמקורו ככל הנראה בסוריה ולבנון ||| בימינו הן מאד פופולאריות במרוקו תודות לפריכות ולמרקם המעט יבש ונימוח בפה ||| נהוג להגיש ריפאת לצד תה או קפה ביום יום ולעיתים קרובות באירועים משפחתיים או בחגים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 500 גרם קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 100 גרם סוכר
- 2 ביצים L
- 60 מ"ל מים
- 50 מ"ל שמן זית
- קורט מלח
- 3 כפות זרעי אניס (ינסון) שלמים
- 2 כפות שוּמשוֹם (או שֻׁמְשְׁמִין) לא קלוי
- 1 כפית קליפת לימון מגורדת
לציפוי
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל-160 מעלות
- במְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה או בקערה בעזרת כף עץ, מערבבים את כל המצרכים, עד קבלת בצק אחיד
- אוספים את הבצק לכדור, ועוטפים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח 30 דקות (בקיץ, עדיף במקרר)
- מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים
- פורשם נייר אפייה על משטח העבודה ובמערוך מרדדים עליו כל חלק בצק ליצירת מלבן בצק בעובי 3-2 מ"מ
- באמצעות סכין או גלגלת משוננת לחיתוך בצק, חותכים את הבצק לריבועים או למלבנים לא גדולים למשל 3X5 ס"מ
- דוקרים קלות את העוגיות במזלג (לא חובה) ומפזרים מעט שומשום על העוגיות
- אופים במרכז התנור במשך 25 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות
- מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי
- מפרידים אותן לפי סימני החיתוך ושומרים אותן בקופסה אטומה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…