חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות ריפעת מרוקאיות

עוגיות קרקר דקיקות, מתקתקות ומבושמות באניס ||| עוגיות ריפעת Rifaat رفعات הן מאפה מסורתי במטבח הערבי, שמקורו ככל הנראה בסוריה ולבנון ||| בימינו הן מאד פופולאריות במרוקו תודות לפריכות ולמרקם המעט יבש ונימוח בפה ||| נהוג להגיש ריפאת לצד תה או קפה ביום יום ולעיתים קרובות באירועים משפחתיים או בחגים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות ריפעת מרוקאיות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לציפוי

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל-160 מעלות
  2. במְעַרְבֵּל (מיקסר) עם וו גיטרה או בקערה בעזרת כף עץ, מערבבים את כל המצרכים, עד קבלת בצק אחיד
  3. אוספים את הבצק לכדור, ועוטפים בניילון נצמד ונותנים לבצק לנוח 30 דקות (בקיץ, עדיף במקרר)
  4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים
  5. פורשם נייר אפייה על משטח העבודה ובמערוך מרדדים עליו כל חלק בצק ליצירת מלבן בצק בעובי 3-2 מ"מ
  6. באמצעות סכין או גלגלת משוננת לחיתוך בצק, חותכים את הבצק לריבועים או למלבנים לא גדולים למשל 3X5 ס"מ
  7. דוקרים קלות את העוגיות במזלג (לא חובה) ומפזרים מעט שומשום על העוגיות
  8. אופים במרכז התנור במשך 25 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות
  9. מניחים לעוגיות להתקרר לגמרי
  10. מפרידים אותן לפי סימני החיתוך ושומרים אותן בקופסה אטומה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *