בעבר כבר סיפרנו על הקלאפוטי ותוכלו לקרוא בקישור ||| הפעם המאפה הצרפתי שבד"כ מתוק, יהיה עשיר בפטריות ||| קְלַפוֹטִי Clafoutis או שמה בכלל מדובר במנת פלאוגנארדה Flaugnarde ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 1 כפית שמן זית
- 1 בצל קטן, חתוך לרצועות
- 2 שיני שום כתושות
- ½ ק"ג פטריות שמפיניון או תערובת של פטריות יער ושמפיניון
- 4-3 פטריות שיטאקי יבשות, קרועות לחתיכות גסות
- ½ כוס יין לבן
- קורט מלח
- פלפל שחור, טחון טרי
- ¾ כוס קמח
- 1.5 כוס חלב
- 1 ביצה XL
- 3 חלבוני ביצים
- 2 כפות גבינת פרמז'ן (או גבינת טל העמק)
- 1 כף כוסברה קצוצה
- 1 כף פטרוזיליה קצוצה
אופן הכנה
- מטגנים בשמן את רצועות הבצל עד הזהבה
- מוסיפים את השום ומערבבים כדקה
- מוסיפים את הפטריות ומערבבים
- מוסיפים מעט יין ומבשלים 3-5 דקות או עד שהפטריות מזהיבות
- מוסיפים את שאר היין ומבשלים עד שכל היין מתאדה
- מתבלים במלח ופלפל ומורידים גובה הלהבות וממשיכים עד שמקבלים תערובת לחה אבל לא יותר מידי
- בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, חלב, ביצים, מלח ופלפל לקבלת עיסת בצק אחידה
- משמנים תבנית 24 עגולה
- מחמים תנור ל- 180 מעלות
- יוצקים לתבנית המשומנת מחצית מעיסת הבצק
- מפזרים על הבצק את כל מסת הפטריות
- מפזרים על תערובת הפטריות את הפרמז'ן ועשבי התיבול באופן אחיד
- מוסיפים מעל הפרמז'ן את יתרת עיסת הבצק
- אופים כ- 40 דקות או עד שהמאפה מתייצב, תופח מעט ומזהיב
- מצננים לטמפרטורת החדר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit