חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: קלאפוטי Clafoutis פטריות

בעבר כבר סיפרנו על הקלאפוטי ותוכלו לקרוא בקישור ||| הפעם המאפה הצרפתי שבד"כ מתוק, יהיה עשיר בפטריות ||| קְלַפוֹטִי Clafoutis או שמה בכלל מדובר במנת פלאוגנארדה Flaugnarde  ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

קְלַפוֹטִי Clafoutis פטריות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (6 מנות)

אופן הכנה

  1. מטגנים בשמן את רצועות הבצל עד הזהבה
  2. מוסיפים את השום ומערבבים כדקה
  3. מוסיפים את הפטריות ומערבבים
  4. מוסיפים מעט יין ומבשלים 3-5 דקות או עד שהפטריות מזהיבות
  5. מוסיפים את שאר היין ומבשלים עד שכל היין מתאדה
  6. מתבלים במלח ופלפל ומורידים גובה הלהבות וממשיכים עד שמקבלים תערובת לחה אבל לא יותר מידי
  7. בקערת מיקסר מערבבים את הקמח, חלב, ביצים, מלח ופלפל לקבלת עיסת בצק אחידה
  8. משמנים תבנית 24 עגולה
  9. מחמים תנור ל- 180 מעלות
  10. יוצקים לתבנית המשומנת מחצית מעיסת הבצק
  11. מפזרים על הבצק את כל מסת הפטריות
  12. מפזרים על תערובת הפטריות את הפרמז'ן ועשבי התיבול באופן אחיד
  13. מוסיפים מעל הפרמז'ן את יתרת עיסת הבצק
  14. אופים כ- 40 דקות או עד שהמאפה מתייצב, תופח מעט ומזהיב
  15. מצננים לטמפרטורת החדר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Bon Appétit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *