חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: שלושה מתכונים של כדורי גבינה לשבועות

שבועות הוא חג הגבינות ולכבוד החג 3 הצעות קלות להכנה ||| שלושה מתכונים עם הרבה גבינות וטעמים מיוחדים שתעניקו להם ||| מתכון לכדורי גבינה מצופים באגוזים ||| מתכון כדורי תפוחי אדמה וגבינה מתאים לנמנעים מגלוטן ||| כדורי גבינה בפסטו ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

כדורי גבינה מצופים (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

כדורי תפוחי אדמה וגבינה

מצרכים

אופן הכנה

  1. בשלו את תפוחי האדמה ואח"כ קלפו אותם ועם מזלג עשו מהם פירה
  2. תבלו את תפוחי האדמה במלח ובפפריקה מתוקה וערבבו היטב
  3. חלקו את הפירה ל- 8 מנות
  4. קצצו את הגבינה הצהובה וגבינת הפאניר או מוצרלה לקבלת תערובת פתיתי גבינה
  5. עשו מתערובת הגבינות 8 כדורים קטנים
  6. עטפו את כדורי הגבינה עם מנת פירה כמו קובה
  7. הרטיבו צלוחית עם קורנפלור
  8. גלגלו כל כדור גבינה בצלוחית הקורנפלור
  9. צפו את כדורי הגבינות בפירורי לחם
  10. חממו מחבת עם שמן וטגנו קלות את הכדורים להזהבה יפה
כדורי גבינה ותפוחי אדמה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

כדורי גבינה מצופים

מצרכים

שדרוג

אופן הכנה

  1. הכנה: שמים את הגבינה 5% בבד כותנה / חיתול ובתוך מסננת, ונותנים לנוזלים לצאת במשך יממה. עד שהגבינה תהיה סמיכה ונוחה לעבודה
  2. בקערה לערבב את כל סוגי הגבינות לקבלת תערובת אחידה
  3. צרו כדורים בגודל פינג-פונג
  4. בצלחת שטוחה פצרו את שבבי האגוזים / שקדים
  5. גלגלו את כדורי הגבינה כך שיצופו היטב מכל הצדדים

הגשה

לאחר לפחות 3 שעות במקרר, ניתן להגיש AS IS או לשדרג ע"י עיטוף הכדורי הגבינה בתוך או על הפירות היבשים שאוהבים (אפשר לנעוץ קיסם בפרי והגבינה ליציבות)

כדורי גבינה עם זיתים

מצרכים

להגשה

אופן הכנה

  1. במעבד מזון מערבבים את גבינת השמנת והבולגרית לקבלת תערובת חלקה
  2. בקערה נפרדת מרסקים את הזיתים לקבלת מחית גסה
  3. מרפדים מסננת גדולה בנייר מגבת או חיתול בד
  4. מכניסים כשליש מתערובת הגבינות מעל נייר המגבת (או חיתול)
  5. מפזרים שכבה דקה של מחית זיתים ויש להקפיד שהשוליים יהיו מכוסים בזיתים (כי זה מה שיראו בעת ההגשה – תוספת צבע נעימה לעין)
  6. מורחים מחצית מתערובת הגבינה שנותרה על שכבת זיתים
  7. מורחים שכבת זיתים נוספת כמו בשלב 5
  8. מורחים את שארית הגבינה לשכבה אחידה יפה
  9. מרפדים מלמעלה בנייר מגבת או חיתול בד ומניחים המסננת על קערה לאיסוף הנוזלים שייזלו מהמסננת
  10. מניחים במקרר ללילה שלם

הגשה

מדללים את רוטב הפסטו למרקם כמו קטשופ / טחינה

הופכים את כדור הגבינה על צלחת הגשה שטוחה

לפני ההגשה יוצקים על מלחת הגבינות את משחת הפסטו ומפזרים מעל את שבבי הקשיו

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *