שבועות הוא חג הגבינות ולכבוד החג 3 הצעות קלות להכנה ||| שלושה מתכונים עם הרבה גבינות וטעמים מיוחדים שתעניקו להם ||| מתכון לכדורי גבינה מצופים באגוזים ||| מתכון כדורי תפוחי אדמה וגבינה מתאים לנמנעים מגלוטן ||| כדורי גבינה בפסטו ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
כדורי תפוחי אדמה וגבינה
מצרכים
- 2 תפוח אדמה בינוניים
- 100 גרם גבינה צהובה
- גבינת פאניר או מוצרלה
- 1/2 כפית מלח
- פפריקה מתוקה
- קמח תירס (קורנפלור)
- פרורי לחם
אופן הכנה
- בשלו את תפוחי האדמה ואח"כ קלפו אותם ועם מזלג עשו מהם פירה
- תבלו את תפוחי האדמה במלח ובפפריקה מתוקה וערבבו היטב
- חלקו את הפירה ל- 8 מנות
- קצצו את הגבינה הצהובה וגבינת הפאניר או מוצרלה לקבלת תערובת פתיתי גבינה
- עשו מתערובת הגבינות 8 כדורים קטנים
- עטפו את כדורי הגבינה עם מנת פירה כמו קובה
- הרטיבו צלוחית עם קורנפלור
- גלגלו כל כדור גבינה בצלוחית הקורנפלור
- צפו את כדורי הגבינות בפירורי לחם
- חממו מחבת עם שמן וטגנו קלות את הכדורים להזהבה יפה
כדורי גבינה מצופים
מצרכים
- 500 גרם גבינה לבנה 5%
- 200 גרם פתיתי גבינה צהובה
- 100 גרם גבינה בעלת חריפות כמו רוקפור, קשקבל או גבינת אמנטל – מגורדת
- 150 גרם חמאה (או 100 גרם שמן זית)
2 שיני שום כתוש - 150 גרם אגוזים ו/או שקדים מולבנים, קצוצים גס
שדרוג
- פירות יבשים ללא הגלעינים (משמש, תאנים או תמרים)
אופן הכנה
- הכנה: שמים את הגבינה 5% בבד כותנה / חיתול ובתוך מסננת, ונותנים לנוזלים לצאת במשך יממה. עד שהגבינה תהיה סמיכה ונוחה לעבודה
- בקערה לערבב את כל סוגי הגבינות לקבלת תערובת אחידה
- צרו כדורים בגודל פינג-פונג
- בצלחת שטוחה פצרו את שבבי האגוזים / שקדים
- גלגלו את כדורי הגבינה כך שיצופו היטב מכל הצדדים
הגשה
לאחר לפחות 3 שעות במקרר, ניתן להגיש AS IS או לשדרג ע"י עיטוף הכדורי הגבינה בתוך או על הפירות היבשים שאוהבים (אפשר לנעוץ קיסם בפרי והגבינה ליציבות)
כדורי גבינה עם זיתים
מצרכים
- 500 גרם גבינת שמנת
- 300 גרם גבינה בולגרית
- 150 גרם זיתים ללא חרצנים
להגשה
- 150 גרם פסטו ריחן (בזיליקום)
- 100 גרם קשיו קלוי קצוץ גס
אופן הכנה
- במעבד מזון מערבבים את גבינת השמנת והבולגרית לקבלת תערובת חלקה
- בקערה נפרדת מרסקים את הזיתים לקבלת מחית גסה
- מרפדים מסננת גדולה בנייר מגבת או חיתול בד
- מכניסים כשליש מתערובת הגבינות מעל נייר המגבת (או חיתול)
- מפזרים שכבה דקה של מחית זיתים ויש להקפיד שהשוליים יהיו מכוסים בזיתים (כי זה מה שיראו בעת ההגשה – תוספת צבע נעימה לעין)
- מורחים מחצית מתערובת הגבינה שנותרה על שכבת זיתים
- מורחים שכבת זיתים נוספת כמו בשלב 5
- מורחים את שארית הגבינה לשכבה אחידה יפה
- מרפדים מלמעלה בנייר מגבת או חיתול בד ומניחים המסננת על קערה לאיסוף הנוזלים שייזלו מהמסננת
- מניחים במקרר ללילה שלם
הגשה
מדללים את רוטב הפסטו למרקם כמו קטשופ / טחינה
הופכים את כדור הגבינה על צלחת הגשה שטוחה
לפני ההגשה יוצקים על מלחת הגבינות את משחת הפסטו ומפזרים מעל את שבבי הקשיו
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון