מתכון מסורתי לחג הפסחא שנהוג להכין מאות שנים בהרי האלפים האוסטריים ||| זהו לחם בצורה יוצאת דופן למדי: כיכר שטוחה בגודל תבנית, טעימה, רכה ולחה ||| אוכלים את האוסטרפלק עם חמאת איכרים וגבינה רכה או תבשיל ביצים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
לסטרטר
לתבלין הלחם
- 2 כפות זרעי שומר
- 1 כף כמון
- 1 כפית אניס (ערק או דומה)
- 1 כפית כזרעי כוסברה
לבצק
לזילוף
- מלח גס
- שומר
- כמון
אופן הכנה
- הכנת הבצק המקדים (סטרטר) ערב קודם: בקערת מיקסר ממיסים את השמרים במים קרים
- מפעילים וו הבצק של המיקסר ומוסיפים את קמח השיפון ולשים במהירות לבצק חלק
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר למשך הלילה
- הכנת תבלין הלחם: טוחנים דק את כל המצרכים של תבלין הלחם
- מערבבים במיקסר את שני סוגי הקמח עם מלח ותבלין הלחם
- ממיסים גס את בצק המקדים במים ומוסיפים לקמח
- לשים במיקסר עם וו גיטרה 10 דקות במהירות נמוכה לקבלת בצק חלק
- מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח במשך 30 דקות (הנפח אמור לעלות משמעותית)
- לשים מעט את הבצק התפוח
- מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומרדדים (רצוי סגלגל עד מלבני, בערך בגודל של תבנית אפייה)
- מניחים את יריעת הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- בעזרת גב סכין גדולה ורחבה יוצרים חריצים לאורך במרחק של כ- 2 ס"מ, ולאחר מכן לרוחב בזווית ישרה
- מברישים את פני הבצק במים ומפזרים בנדיבות מלח גס, שומר וכמון
- מניחים לתפיחה נוספת (לכ- 50% נוספת נפח)
- מחממים תנור ל- 250 מעלות
- מכניסים את התבנית לאמצע התנור החם ומיד עוברים ל-180 מעלות
- אופים כ- 45 דקות, עד שהחלק העליון משחים והלחם נשמע חלול כשנוקשים עליו
- מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת ללא נייר אפייה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit