חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: לחם כתם פסחא Osterfleck

מתכון מסורתי לחג הפסחא שנהוג להכין מאות שנים בהרי האלפים האוסטריים ||| זהו לחם בצורה יוצאת דופן למדי: כיכר שטוחה בגודל תבנית, טעימה, רכה ולחה ||| אוכלים את האוסטרפלק עם חמאת איכרים וגבינה רכה או תבשיל ביצים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

כתם פסחא Osterfleck (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים

לסטרטר

לתבלין הלחם

לבצק

לזילוף

אופן הכנה

  1. הכנת הבצק המקדים (סטרטר) ערב קודם: בקערת מיקסר ממיסים את השמרים במים קרים
  2. מפעילים וו הבצק של המיקסר ומוסיפים את קמח השיפון ולשים במהירות לבצק חלק
  3. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומשאירים בטמפרטורת החדר למשך הלילה
  4. הכנת תבלין הלחם: טוחנים דק את כל המצרכים של תבלין הלחם
  5. מערבבים במיקסר את שני סוגי הקמח עם מלח ותבלין הלחם
  6. ממיסים גס את בצק המקדים במים ומוסיפים לקמח
  7. לשים במיקסר עם וו גיטרה 10 דקות במהירות נמוכה לקבלת בצק חלק
  8. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח במשך 30 דקות (הנפח אמור לעלות משמעותית)
  9. לשים מעט את הבצק התפוח
  10. מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומרדדים (רצוי סגלגל עד מלבני, בערך בגודל של תבנית אפייה)
  11. מניחים את יריעת הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  12. בעזרת גב סכין גדולה ורחבה יוצרים חריצים לאורך במרחק של כ- 2 ס"מ, ולאחר מכן לרוחב בזווית ישרה
  13. מברישים את פני הבצק במים ומפזרים בנדיבות מלח גס, שומר וכמון
  14. מניחים לתפיחה נוספת (לכ- 50% נוספת נפח)
  15. מחממים תנור ל- 250 מעלות
  16. מכניסים את התבנית לאמצע התנור החם ומיד עוברים ל-180 מעלות
  17. אופים כ- 45 דקות, עד שהחלק העליון משחים והלחם נשמע חלול כשנוקשים עליו
  18. מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת ללא נייר אפייה

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *