רנג'ינאק رنگینک Ranginak היא מעדן תמרים ואגוזים בעלת טעם עדין ומתובל וללא אפייה ||| כידוע תמרים היו חלק מהמטבח הפרסי כבר מאות שנים, והם הפרי הלאומי של חבל ח'וזסטאן בדרום מערב אירן שבו גם שוכנים שרידי העיר שושן ||| מעדן עשיר ומתקתק שמורכב בעיקר מתמרים ממולאים או מסודרים בשכבות, שבדרך כלל מוגשים עם תערובת של קמח קלוי, חמאה ותבלינים כמו קינמון או הל ||| המנה מוגשת קרה, מה שמבליט את הטעמים המתקתקים והקרמיים, ככיבוד לצד תה חם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית זכוכית או מתכת עגולה או מלבנית)
לעוגה
- 600 גרם תמרים מזן מג'הול גדול מגולענים
- 1 כוס אגוזי מלך חתוכים גס
- 1 כוס שקדים קצוצים או שבורים גס
- ¾ כוס פיסטוקים שבורים גס
- 50 גרם חמאת קקאו
- ¼ כוס שמן זית
- 280 גרם קמח כוסמין מלא
- 3 כפות סוכר קוקוס או סוכר לבן
לציפוי
- ¼ כוס פיסטוקים קצוצים דק
- 1 כפית קִנָּמוֹן
- ¼ כפית הל טחון או תרמיל הל כתוש בעלי ומכתש
שלבי הכנה
- מחממים מחבת יבשה וקולים בו את האגוזי מלך, שקדים ופיסטוקים במשך 8-9 דקות תוך כדי ערבוב, עד השחמה. משאירים בצד להתקרר לטמפרטורת החדר
- ממלאים תמרים בתערובת האגוזים ומהדקים כל תמר ואז מסדרים את התמרים הממולאים בצורה מעגלית בתחתית התבנית בשתי שכבות, זו על גבי זו
- פורשים נייר אפייה או ניילון נצמד מעל התמרים ומשטחים מעט בעזרת כוס
- מניחים את התבנית עם שכבת התמרים הממולאים בצד
- במחבת ממיסים את חמאת הקקאו על להבה נמוכה ואז מוסיפים שמן זית וקמח ומערבבים
- מוסיפים סוכר וממשיכים לערבב, עד שמתקבלת בלילה סמיכה בצבע זהוב
- יוצקים את הבלילה על התמרים ומשטחים בעזרת פלטה או עם גב כף רחבה
- הכנת הציפוי: בקערה מערבבים את הפיסטוק, קינמון והל לקבלת תערובת אחידה
- מפזרים את תערובת הציפוי בשכבה אחידה על העוגה
- מכניסים למקרר למשך 30-40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת. מחלקים למעוינים או ריבועים ומגישים קר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…