חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגיות תמרים ואגוזים פרסית – רנג'ינאק Ranginak

רנג'ינאק رنگینک Ranginak היא מעדן תמרים ואגוזים בעלת טעם עדין ומתובל וללא אפייה ||| כידוע תמרים היו חלק מהמטבח הפרסי כבר מאות שנים, והם הפרי הלאומי של חבל ח'וזסטאן בדרום מערב אירן שבו גם שוכנים שרידי העיר שושן ||| מעדן עשיר ומתקתק שמורכב בעיקר מתמרים ממולאים או מסודרים בשכבות, שבדרך כלל מוגשים עם תערובת של קמח קלוי, חמאה ותבלינים כמו קינמון או הל ||| המנה מוגשת קרה, מה שמבליט את הטעמים המתקתקים והקרמיים, ככיבוד לצד תה חם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות תמרים ואגוזים פרסית – רנג'ינאק (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (תבנית זכוכית או מתכת עגולה או מלבנית)

לעוגה

לציפוי

  • ¼ כוס פיסטוקים קצוצים דק
  • 1 כפית קִנָּמוֹן
  • ¼ כפית הל טחון או תרמיל הל כתוש בעלי ומכתש

שלבי הכנה

  1. מחממים מחבת יבשה וקולים בו את האגוזי מלך, שקדים ופיסטוקים במשך 8-9 דקות תוך כדי ערבוב, עד השחמה. משאירים בצד להתקרר לטמפרטורת החדר
  2. ממלאים תמרים בתערובת האגוזים ומהדקים כל תמר ואז מסדרים את התמרים הממולאים בצורה מעגלית בתחתית התבנית בשתי שכבות, זו על גבי זו
  3. פורשים נייר אפייה או ניילון נצמד מעל התמרים ומשטחים מעט בעזרת כוס
  4. מניחים את התבנית עם שכבת התמרים הממולאים בצד
  5. במחבת ממיסים את חמאת הקקאו על להבה נמוכה ואז מוסיפים שמן זית וקמח ומערבבים
  6. מוסיפים סוכר וממשיכים לערבב, עד שמתקבלת בלילה סמיכה בצבע זהוב
  7. יוצקים את הבלילה על התמרים ומשטחים בעזרת פלטה או עם גב כף רחבה
  8. הכנת הציפוי: בקערה מערבבים את הפיסטוק, קינמון והל לקבלת תערובת אחידה
  9. מפזרים את תערובת הציפוי בשכבה אחידה על העוגה
  10. מכניסים למקרר למשך 30-40 דקות, עד שהעוגה מתייצבת. מחלקים למעוינים או ריבועים ומגישים קר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *