חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: ריזוטו עם טרטר דגים

מנה שמשלבת בין המטבח האיטלקי הקלאסי והמטבח המודרני, תוך הדגשת טעמים מעודנים ומרקמים מנוגדים ||| הריזוטו מקבל את צבעו הצהוב הבוהק וטעמיו העדינים מהזעפרן, שהוא אחד התבלינים היוקרתיים והארומטיים ביותר בעולם ||| הטרטר שעשוי מדג נא טרי מביא איתו טעם רענן, מתובל בעדינות כדי לשמור על הדומיננטיות של חומר הגלם ||| המרקם הרך של הדג משתלב עם הריזוטו באופן הרמוני, בעוד הפיסטוקים הקלויים מוסיפים למנה קראנצ'יות נעימה וטעמים אגוזיים עמוקים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

ריזוטו עם זעפרן (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4-6 מנות)

לטרטר דגים

לריזוטו

לקישוט

  • 80 גרם פיסטוקים קלויים
  • עלי שמיר טריים

שלבי הכנה

  1. הכנת הטרטר: מסירים את העור וקוצצים את נתחי הדג דק מאד
  2. בקערה מערבבים את פיסות הדג עם הבצל האדום הקצוץ ושאר המצרכים
  3. מכסים את הקערה ושומרים במקרר
  4. הכנת הריזוטו זעפרן: בסיר מרתיחים את ציר הדגים או ציר ירקות
  5. כשמגיעים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לרמה הנמוכה ביותר האפשרית כך שהציר יישאר חם מבלי להמשיך לבעבעה
  6. קוצצים את הבצל ומבשלים
  7. במחבת עם שמן זית מטגנים את הבצל הקצוץ עד שקיפות
  8. מוסיפים למחבת עם הבצל את חוטי הזעפרן ומטגנים 10-15 שניות
  9. מוסיפים את האורז, מקפיצים קלות עם הבצל, ומוסיפים מצקת אחת מהציר החם
  10. מערבבים כדי לשחרר את עמילן האורז ולצמצם את הציר
  11. חוזרים על הפעולה עד שהציר נגמר והאורז מבושל. זה לוקח 20-25 דקות
  12. מיד כשמסיימים, מסירים מהכיריים, מוסיפים את קוביות החמאה ומערבבים לקבלת ריזוטו בעל מרקם קרמי
  13. מסדרים על צלחת שטוחה מעגל דק של ריזוטו
  14. מוסיפים כף של טרטר במרכז עיגול הריזוטו
  15. מקשטים עם פיסטוקים קלויים ומעט עלי שמיר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *