מתכון: עוגיות קינואה עשירות חלבון וללא גלוטן

עוגיות מזינות, עם טוויסט בריא ומודרני, שמתאימות למי שמחפש נשנוש עשיר בחלבון אך עדיין טעים ומשביע ||| הקינואה היא "פסאודו-דגן" שמכילה את כל תשעת חומצות האמינו החיוניות לגוף, ולכן נחשבת לחלבון מלא, תכונה נדירה בעולם הצומח ||| קמח קינואה מעניק לעוגיות טעם אגוזי, מעט אדמתי, ייחודי אך לא משתלט ||| אפשר להעשיר את העוגיות עם שקדים טחונים, שיבולת שועל, חמאת אגוזים (כמו חמאת בוטנים או שקדים), מה שהופך את העוגיות לעשירות עוד יותר בחלבון ||| אפשר להמתיק אותן קלות עם דבש, סירופ מייפל או סוכר קוקוס, מה שמשאיר אותן טבעיות וידידותיות לבריאות ||| יש גרסאות שמשלבות שוקולד מריר, פירות יבשים, שבבי קוקוס, מה שמוסיף עניין בכל ביס ||| העוגיות האלו מתאימות מאוד כחטיף אנרגיה – לפני או אחרי אימון, לנשנוש עם קפה, או כמשהו קטן ומשביע באמצע היום ||| הן גם אופציה נהדרת לילדים (ולמבוגרים) שרוצים משהו מתוק אבל עם ערך מוסף. טעים ובריא, בלי לוותר על ההנאה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגיות בריאות (עיבוד AI דני בר)

מצרכים (30 עוגיות)

שלבי הכנה

  1. מחממים תנור ל־180 מעלות ומרפדים תבנית עם נייר אפייה
  2. טוחנים את הקינואה דק ככל האפשר. טיפ: אפשר להשתמש במטחנת קפה או מטחנה אחרת
  3. בקערה מערבבים את כל המצרכים
  4. בעזרת כף, מניחים תלוליות קטנות מהבלילה על גבי התבנית המרופדת, כשמשאירים רווחים קטנים בין העוגיות
  5. אופים 10-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות
  6. מוציאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לחלוטין לפני שמעבירים את העוגיות לכלי אחסון אטום

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *