חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק גריסי פנינה של פעם

אומרים על גריסי הפנינה שהם אחד הדגנים הבריאים שיש אצלו ||| הוא גם תמצית החום והנחמה של המטבח הביתִי ||| מדובר במרק סמיך ועשיר, כזה שממלא את הבית בניחוחות עמוקים של ירקות שורש, עשבי תיבול וגריסים שמתבשלים לאט, סופגים את כל הטעמים והופכים אותו לקרמי ומשביע ||| במרק הזה אין חוקים – אפשר למצוא בו שילובים שונים בהתאם לעונה ולמה שיש במטבח ||| לפעמים הוא יתבסס על ציר עשיר עם עצמות, ולפעמים יהיה צמחוני לחלוטין, עם משחקי טעמים עדינים של בצל, שום, סלרי (כַּרְפַּס), וגזר ||| גריסי הפנינה הם הכוכב המרכזי – הם תורמים למרק מרקם סמיך וקטיפתי בלי צורך בהסמכה נוספת ||| אחרי בישול ארוך הם משתלבים בצורה מושלמת עם הנוזלים, והתוצאה היא קערה שמחממת את הגוף ואת הנשמה ||| זה מרק שמחזיר הביתה, כזה שמעלה זיכרונות של חורף, סירים גדולים שמבעבעים לאט על הכיריים, ושולחן משפחתי עם לחם טרי בצד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק גריסים וירקות (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (8-6 מנות)

להגשה

שלבי הכנה

  1. בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, גזר, שום וסלרי 5 דקות, או עד לשקיפות הבצל
  2. מוסיפים לסיר את העגבנייה והגריסים ומאדים יחד תוך כדי ערבוב 5 דקות
  3. מוסיפים את ציר הירקות, תפוח-אדמה, מלח, פלפל, כמון ומוסקט ומביאים לרתיחה
  4. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים ½1 שעות על להבה נמוכה, עד לריכוך הגריסים והירקות והסמכת המרק
  5. טועמים ומתקנים תיבול
  6. מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים יחד 5 דקות
  7. מכבים את הלהבה, ומוסיפים מיץ לימון

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *