אומרים על גריסי הפנינה שהם אחד הדגנים הבריאים שיש אצלו ||| הוא גם תמצית החום והנחמה של המטבח הביתִי ||| מדובר במרק סמיך ועשיר, כזה שממלא את הבית בניחוחות עמוקים של ירקות שורש, עשבי תיבול וגריסים שמתבשלים לאט, סופגים את כל הטעמים והופכים אותו לקרמי ומשביע ||| במרק הזה אין חוקים – אפשר למצוא בו שילובים שונים בהתאם לעונה ולמה שיש במטבח ||| לפעמים הוא יתבסס על ציר עשיר עם עצמות, ולפעמים יהיה צמחוני לחלוטין, עם משחקי טעמים עדינים של בצל, שום, סלרי (כַּרְפַּס), וגזר ||| גריסי הפנינה הם הכוכב המרכזי – הם תורמים למרק מרקם סמיך וקטיפתי בלי צורך בהסמכה נוספת ||| אחרי בישול ארוך הם משתלבים בצורה מושלמת עם הנוזלים, והתוצאה היא קערה שמחממת את הגוף ואת הנשמה ||| זה מרק שמחזיר הביתה, כזה שמעלה זיכרונות של חורף, סירים גדולים שמבעבעים לאט על הכיריים, ושולחן משפחתי עם לחם טרי בצד ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (8-6 מנות)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ
- 4 שיני שום כתושות
- 3 גזר חתוכים לקוביות
- 1 גבעול סלרי (כַּרְפַּס) חתוך לפרוסות דקות
- 1 שורש סלרי (כַּרְפַּס) חתוך לקוביות
- 1 עגבנייה חתוכה לקוביות
- 150 גרם גריסי פנינה
- 2 ליטר ציר-ירקות
- 2 תפוחי-אדמה חתוכים לקוביות
- 1 כף שטוחה מלח
- קורט פִּלְפֵּל לבן
- קורט כַּמּוֹן
- מעט אגוז מוסקט טחון
- 1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים: עלי סלרי (כַּרְפַּס), פֶּטְרוֹזִילְיָה וכוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר)
להגשה
- 3-2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
שלבי הכנה
- בסיר גדול מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל, גזר, שום וסלרי 5 דקות, או עד לשקיפות הבצל
- מוסיפים לסיר את העגבנייה והגריסים ומאדים יחד תוך כדי ערבוב 5 דקות
- מוסיפים את ציר הירקות, תפוח-אדמה, מלח, פלפל, כמון ומוסקט ומביאים לרתיחה
- מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים ½1 שעות על להבה נמוכה, עד לריכוך הגריסים והירקות והסמכת המרק
- טועמים ומתקנים תיבול
- מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים יחד 5 דקות
- מכבים את הלהבה, ומוסיפים מיץ לימון
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…