מתכון: אטריות טגרינס Tajarin

היהדות הקָרָאִית מתקיימת ברציפות בירושלים כבר מעל לאלף שנים ||| חלק מהמסורת הקראית היא כמובן מטעמי המטבח והאוכל השורשי ומסורתי שנשמר מאות שנים ||| קהילת הקראים בעלת שורשים בארץ ישראל ובמצרים ומכאן ההשפעה על מאכלי העדה ||| אטריות מתובלות מעשה יד בבית לאניני הטעם והמסורת ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

טאגרינס בתיבול הל. מרכז המורשת הקראי (צילום גורה ברגר)

מצרכים

לאפיה

  • 5 זרעי הל שלמים

אופן הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את כל המצרכים לקבלת בצק אחיד
  2. מחלקים את הבצק ל- 7 כדורי בצק שווים
  3. מרדדים קצת כל כדור בצק ואחר מכן להעביר את הבצק דרך מכונת פסטה שתשטח את הבצק לקבלת רצועת בצק אובלית דקה
  4. מניחים את כל רצועות הבצק לייבוש כ- 15 דקות על חבל כביסה או בין שני משענות של כסאות
  5. מעבירים את מכונת הפסטה למצב של דק מאוד
  6. מעבירים את יריעות הבצק במכונה לקבלת רצועות פסטה / אטריות טגרינס
  7. מפזרים את האטריות על השולחן אבל מקפידים שלא יהיו בערמה על מנת שהן לא ידבקו אחת לשנייה
  8. מרתיחים סיר עם כ-7 ליטר מים ומעט מלח
  9. מחלקים את אטריות הטגרינס שנוצרו לשלושה חלקים וכל פעם מכניסים שליש למים הרותחים למשך 5 דקות
  10. מחממים תנור ל- 185 מעלות. משמנים תבנית אפייה
  11. שמים את האטריות המבושלות מעט בתבנית ומערבבים אותן בשמן שבתחתית על מנת לשמן את כל האטריות
  12. מקלפים את זרעי ההל וטוחנים במטחנת קפה ומוסיפים את הההל הטחון לאטריות ומערבבים לפיזור אחיד
  13. לפני ההגשה אופים בתנור כ- 10 דקות

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

כתיבת תגובה