היהדות הקָרָאִית מתקיימת ברציפות בירושלים כבר מעל לאלף שנים ||| חלק מהמסורת הקראית היא כמובן מטעמי המטבח והאוכל השורשי ומסורתי שנשמר מאות שנים ||| קהילת הקראים בעלת שורשים בארץ ישראל ובמצרים ומכאן ההשפעה על מאכלי העדה ||| אטריות מתובלות מעשה יד בבית לאניני הטעם והמסורת ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מצרכים
לאפיה
- קורט מלח
- 5 זרעי הל שלמים
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את כל המצרכים לקבלת בצק אחיד
- מחלקים את הבצק ל- 7 כדורי בצק שווים
- מרדדים קצת כל כדור בצק ואחר מכן להעביר את הבצק דרך מכונת פסטה שתשטח את הבצק לקבלת רצועת בצק אובלית דקה
- מניחים את כל רצועות הבצק לייבוש כ- 15 דקות על חבל כביסה או בין שני משענות של כסאות
- מעבירים את מכונת הפסטה למצב של דק מאוד
- מעבירים את יריעות הבצק במכונה לקבלת רצועות פסטה / אטריות טגרינס
- מפזרים את האטריות על השולחן אבל מקפידים שלא יהיו בערמה על מנת שהן לא ידבקו אחת לשנייה
- מרתיחים סיר עם כ-7 ליטר מים ומעט מלח
- מחלקים את אטריות הטגרינס שנוצרו לשלושה חלקים וכל פעם מכניסים שליש למים הרותחים למשך 5 דקות
- מחממים תנור ל- 185 מעלות. משמנים תבנית אפייה
- שמים את האטריות המבושלות מעט בתבנית ומערבבים אותן בשמן שבתחתית על מנת לשמן את כל האטריות
- מקלפים את זרעי ההל וטוחנים במטחנת קפה ומוסיפים את הההל הטחון לאטריות ומערבבים לפיזור אחיד
- לפני ההגשה אופים בתנור כ- 10 דקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…