חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: תבשיל עדשים וחומוס מצרי – קושארי كشرى

היהדות הקָרָאִית מתקיימת ברציפות בירושלים כבר מעל לאלף שנים ||| חלק מהמסורת הקראית היא כמובן מטעמי המטבח והאוכל השורשי ומסורתי שנשמר מאות שנים ||| קהילת הקראים בעלת שורשים בארץ ישראל ובמצרים ומכאן ההשפעה על מאכלי העדה ||| הפעם מתכון קושארי מצרי בגרסה הקראית ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

קושארי קראי מצרי (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4-6 מנות)

אופן הכנה

  1. מחממים בסיר שתי כפות שמן זית ומאדים את הגזר, סלרי ובצל קצוץ
  2. מוסיפים את עלי המרווה והעדשים ומבשלים תוך כדי שמערבבים במשך 2 דקות ואז מוסיפים את המים
  3. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים במשך 30 דקות
  4. בסיר נפרד מחממים שתי כפות שמן זית
  5. מוסיפים את העגבניות ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-40 דקות
  6. מטגנים במחבת עם מעט שמן זית את טבעות הבצל
  7. מסננים את טבעות הבצל מהשמן, מעבירים לקערית ושומרים בצד
  8. מסננים בכף מחוררת ומעבירים את העדשים המבושלות למחבת עם השמן
  9. מערבבים את העדשים המבושלות וממשיכים לטגן עד שהעדשים מקבלות מרקם של מעט קלוי מטוגן
  10. במְעַבד מזון מרסקים את העגבניות המבושלות ומוסיפים מלח ופלפל

הגשה

  1. מניחים על צלחת שטוחה כוס מהאטריות המבושלות
  2. יוצקים על האטריות 2-3 כוסות מרוטב העגבניות
  3. מוסיפים 3-4 כפות עדשים
  4. מפזרים מסביב חופן גרגרי חומוס מבושל
  5. מסיימים עם מעט טבעות בצל מטוגן

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *