היהדות הקָרָאִית מתקיימת ברציפות בירושלים כבר מעל לאלף שנים ||| חלק מהמסורת הקראית היא כמובן מטעמי המטבח והאוכל השורשי ומסורתי שנשמר מאות שנים ||| קהילת הקראים בעלת שורשים בארץ ישראל ובמצרים ומכאן ההשפעה על מאכלי העדה ||| הפעם מתכון קושארי מצרי בגרסה הקראית ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מצרכים (4-6 מנות)
- 1 כוס עֲדָשִים שחורים שטופים
- שמן זית
- 1 גזר קצוץ גס
- 1/2 סלרי קצוץ דק
- 1 בצל קצוץ גס
- 1 בצל פרוס לטבעות
- 6-5 עלי מרווה
- 1.5 כוס מים
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- 2-3 עגבניות קלופות ללא גרעינים וקצוצה
- 1 כוס פסטה אטריות קטנות מבושלות
- 1 כוס גרגרי חומוס מבושל (אפשר מקופסת שימורים)
אופן הכנה
- מחממים בסיר שתי כפות שמן זית ומאדים את הגזר, סלרי ובצל קצוץ
- מוסיפים את עלי המרווה והעדשים ומבשלים תוך כדי שמערבבים במשך 2 דקות ואז מוסיפים את המים
- מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומבשלים במשך 30 דקות
- בסיר נפרד מחממים שתי כפות שמן זית
- מוסיפים את העגבניות ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-40 דקות
- מטגנים במחבת עם מעט שמן זית את טבעות הבצל
- מסננים את טבעות הבצל מהשמן, מעבירים לקערית ושומרים בצד
- מסננים בכף מחוררת ומעבירים את העדשים המבושלות למחבת עם השמן
- מערבבים את העדשים המבושלות וממשיכים לטגן עד שהעדשים מקבלות מרקם של מעט קלוי מטוגן
- במְעַבד מזון מרסקים את העגבניות המבושלות ומוסיפים מלח ופלפל
הגשה
- מניחים על צלחת שטוחה כוס מהאטריות המבושלות
- יוצקים על האטריות 2-3 כוסות מרוטב העגבניות
- מוסיפים 3-4 כפות עדשים
- מפזרים מסביב חופן גרגרי חומוס מבושל
- מסיימים עם מעט טבעות בצל מטוגן
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון بالصحه والعافيه
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…