בראוניז הם קינוח חביב בקרב קוראינו וסיפרנו עליהם עם שלל גרסאות ומתכונים ||| גם בראוניז ללא גלוטן וללא לקטוז שכשרים לפסח כיכבו כאן ||| הפעם מתכון של בראוניז עשירים בשוקולד ופיסטוק חלבי אבל ללא גלוטן כך שיתאימו לנמנעים מגלוטן וצליאקים כמו גם כשר לפסח ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 20×20 ס"מ)
לבראוניז
- 200 גרם שוֹקוֹלד מריר
- 150 גרם חמאה או 120 גרם שמן קוקוס (לגרסת פרווה ללא לקטוז)
- 150 גרם סוכר
- קורט מלח
- 3 ביצים L
- 50 גרם קמח שקדים
- 2 כפות קמח תירס (קורנפלור) או קמח אורז או קמח טפיוקה
לקישוט
- 3-4 כפות מחית פיסטוק
- 75גרם שוֹקוֹלד מריר קצוץ גס
- 70-50גרם פיסטוקים קצוצים גס
- קורט מלח
שלבי הכנה
- מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית 20X20 ס"מ
- קוצצים את השוקולד או שוברים לקוביות ושמים בקערה חסינת חום
- מוסיפים לקערה את החמאה וממיסים יחד במיקרוגל עד קבלת בלילה נוזלית מבריקה וחלקה
- מוסיפים לקערה את הסוכר ומלח ומערבבים היטב
- שוברים פנימה את הביצים בזו אחר זו וטורפים בין האחת לשנייה עד לאיחוד
- מוסיפים לקערה את קמח השקדים וקורנפלור וטורפים עד שמתקבלת תערובת אחידה
- מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים את החלק העליון
- יוצקים על פני בצק הבראוניז, את מחית הפיסטוק בתלוליות קטנות ובעזרת סכין יוצרים דוגמאות נוזליות כמו שיש
- מפזרים על הכול שבבי שוקולד קצוץ, שבבי פיסטוק ומעט מלח
- אופים במשך 15-20 דקות עד שהבראוניז מתייצב בשוליים אך עדיין מעט רך במרכז
- מעבירים את תבנית הבראוניז לקירור של שעה במקרר לפני החיתוך
- בעזרת סכין שף ארוכה חותכים את הבראוניז לקוביות בגודל 4-5 ס"מ
אחסון
הבראוניז יישמרו בכלי סגור בטמפרטורת החדר עד שבוע או במקפיא עד חודש
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…