מתכון לפשטידת פטריות שמתאימה גם לטבעונים, נמנעים מגלוטן וצליאקים, לרגישים לגלוטן ולמקפידים על תזונה בריאה ||| מתכון שמתאים היטב גם לפסח ||| פשטידת פטריות שמעניקה תחושה של מאפה מנחם, אבל היא הרבה יותר מכך ||| פשטידה שהיא אופציה מזינה, טעימה ונטולת גלוטן אבל בה בעת מתאימה לכולם ומשתלבת נהדר בכל ארוחה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית 20X30)
- 2 בצל קלוף וקצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 750 גרם פטריות, נקיות וקצוצות
- 4 שיני שום קצוצות
- 3-4 עלי מרווה קצוצים
- ½ כפית עלי רוזמרין קצוצים
- 1 כפית עלי תימין
- מלח
- פִּלְפֵּל
- 1/3 כוס פֶּטְרוֹזִילְיָה קצוצה
לבלילה
- 300 גרם טופו
- 1 כוס חלב סויה / חלב שקדים / אחר
- 3 כפות קמח תפוח-אדמה או קמח תירס
- 2 כפות שקדים טחונים
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח
- פִּלְפֵּל
שלבי הכנה
- מחממים מחבת גדולה עם כף שמן זית ומטגנים את הבצל על להבה בינונית כ-5 דקות עד תחילת הזהבה ואחר כך מעבירים את הבצל לקערה
- מוסיפים כף שמן למחבת החם ומטגנים את הפטריות כ- 2 דקות על להבה גבוהה, תוך כדי ערבוב
- מוסיפים את השום, מרווה, רוזמרין, תימין, מלח ופלפל ומטגנים 2 דקות נוספות עד שהפטריות מתרככות
- מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים
- מוסיפים לקערה עם הבצל את תערובת הפטריות
- שמים במְעַבד מזון את מצרכי הבלילה וטוחנים לקבלת קרם אחיד
- מוסיפים את הבלילה לקערה עם הבצל והפטריות ומערבבים
- מחממים תנור ל- 180 מעלות ומשמנים תבנית 20X30
- מעבירים את תערובת הפטריות לתבנית ומשטחים את פני התבנית
- אופים כ-50 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ויציבה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…