לקראת תום עונת המשמשים אי אפשר בלי מתכון לכופתאות המשמשים שאהובות כל כך בקהילות של אוסטרו-הונגריה לשעבר ||| למאכל יש שלל גרסאות שגם פרסמנו כאן בעבר כמו מתכון זה… או מתכון זה… ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (20 כופתאות)
- 20 מִשְׁמֵשׁים
לבצק
- 500 גרם גבינה כחושה כנען
- 12 כפות סולת
- 6 כפות קמח
- 4 ביצים L
למילוי
- 80 גרם סוכר
שדרוג
שלבי הכנה
- בקערה גדולה מערבבים את מצרכי הבצק עד שנוצרת עיסה אחידה
- נותנים לעיסה לנוח מעט לפני ההמשך לציפוי
- פותחים את המשמשים כמעט לחצי אבל משאירים את החצאים מחוברים, מגלענים
- ממלאים את מקום הגלעין בסוכר. הסוכר יהפוך את המשמש לריבה תוך כדי בישול
- מצפים את המשמש הממולא בסוכר, בשכבת בצק דקה ככל שניתן
- בסיר מים רותחים, מבשלים את הכופתאות עד בהן צפות
- ממשיכים לבשל את הכופתאות שצפות במים, למשך 15 דקות
- שדרוג: במחבת ממיסים את החמאה ומטגנים פירורי לחם עד השחמה קלה למידה שאוהבים
- מגלגלים את הכופתאות בפרורי הלחם המטוגנים, לציפוי בכל הצדדים
- מגישים פשוט עם ציפוי פרורי הלחם או פשוט רק סוכר, וצד שמנת
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Guten Appetit
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…