טוויסט טעים ומזין לטאקו מסורתי שמספק חלופה נטולת גלוטן לטאקו תירס או חיטה מסורתיים ||| הירקות המוקפצים מוסיפים לטאקו מרכיב צבעוני וטעים ||| ארוחה משביעה ומאוזנת היטב, עמוסה בטעם, מרקם וחומרים מזינים ||| פיוז'ן מענג של טעמים ומרקמים שניתן ליהנות מהם כאפשרות בריאה לארוחת צוהריים או ערב ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (10 יחידות טאקו)
לטאקו
- 1 כוס קמח כוסמין
- 3 כפות שמן זית
- 1 כף עשבי תיבול (תערובת תימין ומרווה)
- 1 כוס מים
- 1/4 כפית מלח
- קורט פפריקה (פִּלְפֶּלֶת) חריפה
למוקפץ
- 1 בצל חתוך לרצועות
- 1 פִּלְפֵּל צהוב חתוך לרצועות
- 1 פִּלְפֵּל אדום חתוך לרצועות
- 1 פִּלְפֵּל כתום חתוך לרצועות
- 1/2 פִּלְפֵּל ירוק חריף פרוס לטבעות (אפשר יותר, לפי הטעם)
לרוטב
להגשה
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מערבבים את מצרכי הבצק לקבלת מצק אחיד
- במחבת טפלון על להבה בינונית שופכים מעט מהבלילה בקבלת מעגל בצק דק
- מטגנים בצד אחד עד שהבצק משחים
- מוציאים את הטאקו ומניחים על צלחת
- מקפיצים במחבת את מצרכי המוקפץ עם מעט שמן עד להזהבה
- בקערית מערבבים את מצרכי הרוטב לקבלת בלילה אחידה
- מוסיפים את הרוטב לירקות המוקפצים ומטגנים 3 דקות נוספות
- הרכבת המנה: מורחים על טורטייה שכבת פרוסות אבוקדו
- מפזרים מהמוקפץ על הטורטייה
- מוסיפים עלי כוסברה לפי הטעם
הגשה
מגלגלים לצורת טורטייה או מקפלים לצורת טאקו
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…