עוגה עצובה היא עוגה טעימה שהמראה שלה הופך כל מי שאופה לעצוב, אבל כל מי שאוכל לשמח ||| עוגה קלה להכנה וכיף לחלוק עם אורחים ובני משפחה ||| עוגה עצובה במתכון המקורי של פעם, מורכבת רק משלושה מרכיבים, אבל הפעם עוגה משודרגת ושווה אפילו שהיא תיפול ותהיה עצובה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (24 רבועים)
- 4 ביצים L
- 1/4 2 כוסות סוכר חום (בהיר או כהה)
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 כוס שבבי קוקוס ממותק
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים בנדיבות תבנית 22X32 ס"מ בחמאה
- בקערה מְעַרְבֵּל (מיקסר) טורפים את הביצים בעזרת מטרפה רק עד לקבלת קצף
- לאחר מכן מוסיפים את הסוכר החום, וניל ומלח ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עם מרית או כף עץ עד שנוצרת בלילה מעט סמיכה. אם יש כמה גושים קטנים זה בסדר
- מקפלים פנימה את שבבי הקוקוס
- שופטים את הבצק לתבנית המוכנה ומחליקים את פני הבצק כשמקפידים שהפינות יהיו מלאות בבצק. הערה: לא להיבהל אם הבלילה רק תצפה דק את התבנית
- אופים במשך 35-40 דקות. העוגה תתנפח באופן דרמטי לאחר כ-20 דקות בתנור, ואז תתמוטט. תדעו שהעוגה אפויה ומוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכז יוצא נקי ללא פסים.
- החלק העליון של העוגה יכול להיסדק, אבל אל תהיו עצובים – זו הסיבה שהעוגה מכונה עצובה. הסדקים רק מוסיפים אופי ועצב לעוגה
- מניחים את התבנית על רשת ומצננים מספר שעות. רק לאחר צינון חותכים לברים בגודל הרצוי (24 זה נחמד)
- עוגה עצובה טובה מאוד ביום האפייה שלה, אבל הטעם והמרקם שלה משתפרים למחרת. שאריות יישמרו, מכוסות היטב או עטופות, עד 5 ימים
שדרוגים
- אגוזים: הוסף עד 1 כוס אגוזים קלויים וקצוצים. אפשר לפזר אותם על העוגה לפני האפייה או לערבב בהכנת הבצק
- שוֹקוֹלד צ'יפס: 1 כוס שוקו-צ'יפס חצי מתוק או מריר
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…