חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגה עצובה Sad Cake

עוגה עצובה היא עוגה טעימה שהמראה שלה הופך כל מי שאופה לעצוב, אבל כל מי שאוכל לשמח ||| עוגה קלה להכנה וכיף לחלוק עם אורחים ובני משפחה ||| עוגה עצובה במתכון המקורי של פעם, מורכבת רק משלושה מרכיבים, אבל הפעם עוגה משודרגת ושווה אפילו שהיא תיפול ותהיה עצובה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגה עצובה (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (24 רבועים)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל- 180 מעלות. משמנים בנדיבות תבנית 22X32 ס"מ בחמאה
  2. בקערה מְעַרְבֵּל (מיקסר) טורפים את הביצים בעזרת מטרפה רק עד לקבלת קצף
  3. לאחר מכן מוסיפים את הסוכר החום, וניל ומלח ומקציפים עד לקבלת תערובת אחידה
  4. מוסיפים את הקמח ומערבבים עם מרית או כף עץ עד שנוצרת בלילה מעט סמיכה. אם יש כמה גושים קטנים זה בסדר
  5. מקפלים פנימה את שבבי הקוקוס
  6. שופטים את הבצק לתבנית המוכנה ומחליקים את פני הבצק כשמקפידים שהפינות יהיו מלאות בבצק. הערה: לא להיבהל אם הבלילה רק תצפה דק את התבנית
  7. אופים במשך 35-40 דקות. העוגה תתנפח באופן דרמטי לאחר כ-20 דקות בתנור, ואז תתמוטט. תדעו שהעוגה אפויה ומוכנה כאשר קיסם שננעץ במרכז יוצא נקי ללא פסים.
  8. החלק העליון של העוגה יכול להיסדק, אבל אל תהיו עצובים – זו הסיבה שהעוגה מכונה עצובה. הסדקים רק מוסיפים אופי ועצב לעוגה
  9. מניחים את התבנית על רשת ומצננים מספר שעות. רק לאחר צינון חותכים לברים בגודל הרצוי (24 זה נחמד)
  10. עוגה עצובה טובה מאוד ביום האפייה שלה, אבל הטעם והמרקם שלה משתפרים למחרת. שאריות יישמרו, מכוסות היטב או עטופות, עד 5 ימים

שדרוגים

  • אגוזים: הוסף עד 1 כוס אגוזים קלויים וקצוצים. אפשר לפזר אותם על העוגה לפני האפייה או לערבב בהכנת הבצק
  • שוֹקוֹלד צ'יפס: 1 כוס שוקו-צ'יפס חצי מתוק או מריר

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *