חבל ארדש Ardèch שבצרפת, נמצא בין מרסיי Marseille וליון Lyon וממערב לנהר הרון Rhône ידוע בגידול ערמונים ועיבוד קרם ערמונים ||| לכבוד סוף עונת הערמונים שמסמלים את החורף האירופאי עוגה פשוטה ועשירה ||| ידידי, ברק מעוז מספר שלעוגה הזו קוראים עוגת ארדש משום הקשר בין חבל הארץ הזה והערמונים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12 מנות, תבנית עגולה)
- 5 ביצים L, מופרדות
- 100 גרם סוכר
- 200 גרם חמאה רכה
- 500 גרם עקרם ערמונים Crème de marron
- 250 גרם קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 כפית סודה לשתייה
- קורט מלח
אופן הכנה
- בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את חלבוני הביצים עד קבלת קצפת יציבה ושמים בצד
- בקערה מערבבים את החמאה וקרם הערמונים לקבלת קרם אחיד
- בקערה יבשה מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקורט מלח
- בקערת מיקסר מקציפים את חלמוני הביצים עם הסוכר כ-10 דקות עד שהחלמונים תפוחים ובהירים
- מקפלים לקערת החלמונים את תערובת החמאה ומערבבים לאחידות
- מקפלים פנימה לתערובת החלמונים והחמאה את החומרים היבשים ומערבבים לקבלת בצק אחיד
- מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה
- מקפלים לקערת הבצק את קציפת החלבונים ומערבבים לקבלת בצק אחיד
- מעבירים את הבצק לתבנית ומיישרים
- אופים 40-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יצא נקי
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…