חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: עוגת קרם ערמונים Gâteau Ardèchois

חבל ארדש Ardèch שבצרפת, נמצא בין מרסיי Marseille וליון Lyon וממערב לנהר הרון Rhône ידוע בגידול ערמונים ועיבוד קרם ערמונים ||| לכבוד סוף עונת הערמונים שמסמלים את החורף האירופאי עוגה פשוטה ועשירה ||| ידידי, ברק מעוז מספר שלעוגה הזו קוראים עוגת ארדש משום הקשר בין חבל הארץ הזה והערמונים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

עוגת קרם ערמונים Gâteau Ardèchois (צילום ברק מעוז)

מצרכים (12 מנות, תבנית עגולה)

אופן הכנה

  1. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) מקציפים את חלבוני הביצים עד קבלת קצפת יציבה ושמים בצד
  2. בקערה מערבבים את החמאה וקרם הערמונים לקבלת קרם אחיד
  3. בקערה יבשה מערבבים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקורט מלח
  4. בקערת מיקסר מקציפים את חלמוני הביצים עם הסוכר כ-10 דקות עד שהחלמונים תפוחים ובהירים
  5. מקפלים לקערת החלמונים את תערובת החמאה ומערבבים לאחידות
  6. מקפלים פנימה לתערובת החלמונים והחמאה את החומרים היבשים ומערבבים לקבלת בצק אחיד
  7. מחממים תנור ל- 170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה
  8. מקפלים לקערת הבצק את קציפת החלבונים ומערבבים לקבלת בצק אחיד
  9. מעבירים את הבצק לתבנית ומיישרים
  10. אופים 40-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יצא נקי

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

חמש תרופות סבתא לחורף

החורף מביא לעיתים קרובות הצטננויות, שפעת ותחושת קור כללית, ותרופות סבתא הן פתרון נפלא לחימום הגוף ולחיזוק המערכת החיסונית באופן

לקריאה...

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *