הפיתה ההודית נקראת נאן Naan והיא מטוגנת ואינה אפויה ||| נאן הולך עם מלאי קופטה Malai Kopta והמתכון כאן… ||| דאל עם נאן הם שילוב הודי קלאסי והמתכון של דאל כאן… ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6-8 יחידות)
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 1 כפית סוכר
- ½ כוס מים
- ¼ כוס שמן זית עדין
- ½־¾ כוס יוגורט
- 1 ביצה L
- 3 כוסות קמח
- ½ כפית מלח
לטיגון
- שמן זית
- 3-4 כפות זעתר ו/או אורגנו טרי קצוץ
אופן הכנה
- בקערית מערבבים את השמרים, סוכר ומים עד לקבלת בלילה חלקה
- מכסים ומניחים למשך מספר דקות להתפחה
- מוסיפים את שמן הזית, יוגורט וביצה, ומערבבים לבלילה חלקה
- בקערה נפרדת מערבבים את הקמח והמלח
- מוסיפים את בלילת השמרים והיוגורט בהדרגה לתוך הקמח, תוך כדי ערבוב ולישה
- לשים היטב בידיים 3-4 דקות, עד לקבלת בצק אחיד וחלק
- מכסים ומשהים להתפחה במשך כשעה וחצי
- מחלקים את הבצק ל- 6-8 חלקים
- מעצבים כל חלק לכדור בגודל שווה לשאר
- מרדדים כל כדור בצק לעיגול (בקוטר של פיתה) בעובי אחיד
- יוצקים מעט שמן זית למחבת כבדה על להבה בינונית
- מניחים את הנאן במחבת
- מוסיפים מעל מעט עלי זעתר או אורגנו טריים קצוצים
- ברגע שנוצרות בועות על הנאן, הופכים את הנאן לצדו השני ומטגנים עוד 1-2 דקות
- מגישים חם לצד כל תוספת, ממרח ומטבל שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון अपने भोजन का आनंद लें