מתכון פשוט לפאי בטטה וגבינות עשיר טעם ||| חלקו הראשון של המתכון יתאים להכנת כל פאי שרוצים ||| פאי גבינות שמתאים לשבועות ואין כמו בטטה לימי הקיץ ובכלל ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית פאי 24)
לבצק
לתכולת הפאי
- 1/2 ק"ג בטטה, עם קליפה
- 1/2 כוס שמן זית
- ½ כוס חלב
- 2 ביצים XL
- ½ כפית מאגוז מוסקט טחון
- ½ כפית קינמון טחון
- 1 כפית תמצית וניל
שדרוג
- פרוסות גבינה מלוחה או פרומעז
אופן הכנה
- הכנת הפאי: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את הקמח, מלח, שמן זית לקבלת בצק פירורי
- מוסיפים כף מים קרים בכל פעם עד שהבצק מתחיל להתגבש אבל לא לערבב יותר מדי. הערה: ייתכן שלא נזדקק לכל מי הקרח
- יוצרים בעדינות את הבצק לכדור
- מחלקים את כדור הבצק ל-2 חלקים
- לוחצים כל חלק בעדינות עם הידיים לקבלת דיסק בצק שטוח
- מכסים כל דיסק בצק בניילון נצמד ומצננים את הבצק לשעתיים (או מכניסים אותו למקפיא ל-30 דקות)
- הרטיבו מגבת או מטלית גדולה והניחו אותה שטוחה על השיש
- מניחים על המגבת נייר אפייה
- מקמחים קלות את שני הצדדים של דיסק הבצק ומניחים אותה על נייר האפייה
- השתמשו במערוך כדי ללחוץ בעדינות את בצק הפאי לקבלת עיגול גדול ודק. התחילו תמיד במרכז הבצק, ועבדו כלפי חוץ. אתם רוצים שהבצק יהיה דק, ובערך ס"מ גדול יותר מקוטר תבנית הפאי שלכם
- הופכים בעדינות את הבצק לתבנית הפאי שלכם ומסירים את נייר האפייה
- הדקו היטב את הבצק לתבנית בצורה חלקה בתחתית ובדפנות התבנית
- חותכים ומכווצים את הקצוות העודפים של הבצק
- הערה: תחתית פאי זו יכולה להכיל כל מה שאוהבים ואפשר לאפות אותה ולשמור לשימוש מאוחר יותר
- מחממים תנור ל- 175 מעלות
- הכנת הפאי: מניחים בטטה שלמה בסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה
- מרתיחים עד לריכוך כאשר מחוררים במזלג 40-50 דקות
- מוציאים את הבטטה מהסיר ומעבירים מתחת למים קרים ומיד מקלפים ביד את קליפת הבטטה הרכה
- מרסקים עם מזלג את הבטטה ומניחים בקערה
- מוסיפים שמן זית ומערבבים במיקסר חשמלי עד לקבלת תערובת אחידה
- מוסיפים סוכר, חלב, ביצים, אגוז מוסקט, קינמון, וניל ומערבבים במהירות בינונית עד שהתערובת חלקה
- יוצקים את המילוי לתוך בצק הפאי שבתבנית
- שדרוג: מפזרים מעל כמה פרוסות גבינה שבחרנו
- אופים בתנור 55-60 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז יוצא נקי
- מניחים לנוח 15 דקות לפחות לפני החיתוך וההגשה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון