חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: מרק חורפי של אפונה וגזר

מרק עשיר בסיבים תזונתיים ויטמינים ונוגדי חמצון שתורמים לחיזוק מערכת החיסון בחורף ||| האפונה היא קטנייה שהיא פחמימה מורכבת ומומלצת מאוד לימי החורף ||| אפונה דלה בשומן ועשירה בחלבון ובכך תורמת להאטת קצב ספיגת הפחמימות ותורמת גם לפעילות המעיים ולמניעת עצירות ||| הגזר, עשיר בסיבים תזונתיים ובנוגדי חמצון עוצמתיים כגון ויטמין  C, ויטמין A או בטא קרוטן, שתורמים להגנה על הגוף מפני דלקות ורדיקלים חופשיים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

מרק אפונה (צילום ממקור לא ידוע שימוש לפי סעיף 27א')

מצרכים (6 מנות)

להגשה

שלבי הכנה

  1. משרים את האפונה הקפואה מספר דקות במים רותחים להפשרה קלה או מסננים האפונה מקופסאות השימורים
  2. קוצצים את הבצל ואת שיני השום
  3. מקלפים את הגזר וקוצצים אותו
  4. בסיר רחב עם 2 כפות שמן זית מטגנים את הבצל והשום עד שקיפות
  5. מוסיפים את הגזר ואת האפונה ומערבבים היטב
  6. מתבלים במלח, פלפל לבן ופלפל שחור, לפי הטעם
  7. מוסיפים את הג'ינג'ר המגורד ומוזגים לסיר מים רותחים, עד לכיסוי מלא של כל הגזר והאפונה
  8. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 15-20 דקות על להבה נמוכה
  9. נותנים למרק להצטנן מעט, ואז טוחנים קלות בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט, למידת הסמיכות שאוהבים
  10. טועמים ומתקנים תיבול ומגישים עם עלי בזיליקום מעל

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *