מרק עשיר בסיבים תזונתיים ויטמינים ונוגדי חמצון שתורמים לחיזוק מערכת החיסון בחורף ||| האפונה היא קטנייה שהיא פחמימה מורכבת ומומלצת מאוד לימי החורף ||| אפונה דלה בשומן ועשירה בחלבון ובכך תורמת להאטת קצב ספיגת הפחמימות ותורמת גם לפעילות המעיים ולמניעת עצירות ||| הגזר, עשיר בסיבים תזונתיים ובנוגדי חמצון עוצמתיים כגון ויטמין C, ויטמין A או בטא קרוטן, שתורמים להגנה על הגוף מפני דלקות ורדיקלים חופשיים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (6 מנות)
- 2 כפות שמן זית
- 1 בצל גדול
- 2 שיני שום
- 2 גזר
- 800 גרם אפונה קפואה או קופסת שימורים
- 1 כפית זַנְגְּבִיל (ג'ינג'ר) מגורד
- מלח
- פִּלְפֵּל לבן
- פִּלְפֵּל שחור
להגשה
שלבי הכנה
- משרים את האפונה הקפואה מספר דקות במים רותחים להפשרה קלה או מסננים האפונה מקופסאות השימורים
- קוצצים את הבצל ואת שיני השום
- מקלפים את הגזר וקוצצים אותו
- בסיר רחב עם 2 כפות שמן זית מטגנים את הבצל והשום עד שקיפות
- מוסיפים את הגזר ואת האפונה ומערבבים היטב
- מתבלים במלח, פלפל לבן ופלפל שחור, לפי הטעם
- מוסיפים את הג'ינג'ר המגורד ומוזגים לסיר מים רותחים, עד לכיסוי מלא של כל הגזר והאפונה
- מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 15-20 דקות על להבה נמוכה
- נותנים למרק להצטנן מעט, ואז טוחנים קלות בעזרת בְּלֶנְדֶּר מוט, למידת הסמיכות שאוהבים
- טועמים ומתקנים תיבול ומגישים עם עלי בזיליקום מעל
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…