סלק צהוב שבתהליך ההכנה נוציא ממנו מעט מהמתיקות ונקבל סלט אחר ומיוחד ||| שילוב של סלק עם קשיו קלוי שמקפיץ את המנה למקום אחר ||| שילוב של צבעים וטעמים שכל אחד מגיע ממקום אחר לצלחת אחת צבעונית וטעימה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 50 גרם קשיו
- 1 ק"ג מלח גס
- 8 סלק צהוב
- 1/2 צרור עירית, קצוץ
- 1 פלפל צ'ילי אדום טרי קצוץ דק
- 1 כפית מלח גס
- פלפל שחור
לרוטב
- 1/4 כוס שמן זית
- 2 כפות חומץ פטל או חומץ בן יין אדום
אופן הכנה
- קולים את הקשיו במחבת או בתנור
- מפזרים את המלח הגס בתבנית ומניחים את הסלק על מצע המלח
- מכסים את התבנית
- מחממים תנור ל- 180 מעלות
- אופים במשך שעה
- מוציאים את הסלק מהתנור
- מקלפים את הסלק ופורסים דק דק (עדיף במנדולינה)
- מסדרים את פרוסות הסלקים בצלחת הגשה
- מפזרים מעל הסלקים את הקשיו, עירית קצוצה, צ'ילי קצוץ, מלח גס ופלפל שחור גרוס
- מערבבים היטב את מצרכי הרוטב לקבלת בלילה אחידה
- יוצקים את הרוטב מעל הסלט
- שדרוג: אפשר להגיש את המנה הזאת גם עם חתיכות גבינה לבנה שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite