אצבעות בצק פילו עדין ופריך עם מלית עשירה ||| מאפה עשיר בגבינות ים תיכוניות כמו בולגרית, כחושה וקשקבל יעניקו למאפה טעמים עשירים ומגוונים ||| מילוי של ירק כמו תרד או חוביזה מוסיפים גם לטעם ובעיקר לצבע ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 8 דפי פילו
- מעט שמן זית למריחה
למלית
- 250 גרם גבינה כחושה
- 250 גרם גבינה בולגרית
- 2 ביצים XL
- 60 גרם קמח
- 25 מ"ל שמן זית
- 20 גרם מלח
- 1/2 ק"ג תרד (עדיף טרי) או חוביזה
- שומשום ו/או גרידת גבינת קשקבל
אופן הכנה
- הכנת המלית: בקערה מערבבים את הגבינה כחושה, גבינה בולגרית, ביצה אחת, קמח, שמן, תרד ומלח לקבלת תערובת מילוי אחידה
- על משטח נקי מניחים דף פילו אחד
- מורחים את הפילו במעט שמן
- מניחים על דף הפילו עוד דף וגם אותו מורחים בשמן
- ממלאים שק זילוף ברבע מכמות המלית
- מזלפים לרוחב דף הפילו כמות נכבדה של מלית
- מגלגלים לגליל ארוך מהודק
- חותכים את גליל הפילו בצורה שווה ל-4 חלקים
- חוזרים על שלבים 2-8 עם שאר דפי הפילו
- מניחים את אצבעות הפילו על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מורחים את אצבעות הפילו בשמן
- מורחים את אצבעות הפילו בביצה טרופה
- לפזר מעל אצבעות הפילו שומשום ו/או גרידת קשקבל
- לחמם תנור ל- 180 מעלות
- לאפות בתנור 20 דקות
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite