פילה דג טוב ועסיסי יכבד כל שולחן וכל מארח.ת ||| מתכון שבו לא תצטרכו מעשנה אבל תקבלו תוצאה כאילו הדג עבר יישון איכותי ||| הסוד הוא בהקפדה על המצרכים שלכל אחד יש תפקיד לקבלת הקסם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים
- 1 נתח פילה גדול של דג פורל או סלמון
לכבישה
- 1/2 כוס מלח גס
- 1/2 כוס סוכר סוכר חום דמררה
- 1 גרידת קליפת לימון
- 1 גרידת קליפת תפוח-עץ
לעישון
- 10 כף זרעי שומר
- 1 כף זרעי ינסון
- 1 תפוז פרוס דק
- 6 עלי מרווה
- 3 ענפי רוזמרין
- 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס
- 1 כפית פלפל שחור
לרוטב
- 1.5 כוסות מיץ תפוזים טרי
- 1/2 כוס יין לבן (סובניון בלאן או דומה)
- 1 גרידת קליפת תפוח-עץ
- 1 כף זרעי כוסברה כתושים
- פלפל שחור
- מלח
- 30 גרם שמן
אופן הכנה
- כבישת הדג: מצפים את הדג הנבחר במלח, סוכר וגרידת קליפות תפוח העץ והלימון
- עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ליום שלם
- למחרת, שוטפים את הדג, מנקים מכל הציפוי ומייבשים היטב
- מניחים את הדג היבש, בקערה פתוחה למשך לילה במקרר
- עישון הדג: בקערה מערבבים את כל תבליני העישון לקבלת תערובת אחידה
- חורצים מספר חריצים בעור הדג
- מצפים את הדג בתערובת ומניחים בתבנית אפייה
- מחממים תנור ל- 170 מעלות
- מכניסים את הדג לתנור למשך 20 דקות. טיפ: אם הדג מתייבש מהר, מוסיפים תבנית עם מים כדי להעניק לחות לדג
- הכנת הרוטב: בסיר קטן, מבשלים את כל מצרכי הרוטב עד צמצום לכ- 1/2 מכמות הנוזלים
הגשה
כשהדג מוכן, מוזגים עליו את הרוטב ומגישים לצד סלט ירקות שאוהבים
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite