חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פילה סלמון בטעם מעושן

פילה דג טוב ועסיסי יכבד כל שולחן וכל מארח.ת ||| מתכון שבו לא תצטרכו מעשנה אבל תקבלו תוצאה כאילו הדג עבר יישון איכותי ||| הסוד הוא בהקפדה על המצרכים שלכל אחד יש תפקיד לקבלת הקסם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פילה סלמון בתנור מתובל בתערובת לתיבול דג מבושל (צילום Pixabay)

מצרכים

לכבישה

לעישון

  • 10 כף זרעי שומר
  • 1 כף זרעי ינסון
  • 1 תפוז פרוס דק
  • 6 עלי מרווה
  • 3 ענפי רוזמרין
  • 1 כפית פלפל צ'ילי גרוס
  • 1 כפית פלפל שחור

לרוטב

אופן הכנה

  1. כבישת הדג: מצפים את הדג הנבחר במלח, סוכר וגרידת קליפות תפוח העץ והלימון
  2. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר ליום שלם
  3. למחרת, שוטפים את הדג, מנקים מכל הציפוי ומייבשים היטב
  4. מניחים את הדג היבש, בקערה פתוחה למשך לילה במקרר
  5. עישון הדג: בקערה מערבבים את כל תבליני העישון לקבלת תערובת אחידה
  6. חורצים מספר חריצים בעור הדג
  7. מצפים את הדג בתערובת ומניחים בתבנית אפייה
  8. מחממים תנור ל- 170 מעלות
  9. מכניסים את הדג לתנור למשך 20 דקות. טיפ: אם הדג מתייבש מהר, מוסיפים תבנית עם מים כדי להעניק לחות לדג
  10. הכנת הרוטב: בסיר קטן, מבשלים את כל מצרכי הרוטב עד צמצום לכ- 1/2 מכמות הנוזלים

הגשה

כשהדג מוכן, מוזגים עליו את הרוטב ומגישים לצד סלט ירקות שאוהבים

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *