מאכל מהמטבח הטג'יקי שמתואר לפעמים כסלט לחם ||| מנה צמחונית שבמקור עושים מקורוט Qurut שהם כדורי גבינה יבשים ולחם פאטיר Patir non ||| קורטוב הוא מאכל לאכילה מצלחת משותפת, שנועד לאכילה בידיים, והוא המאכל הלאומי של טג'יקיסטן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מהו קורטוב אותנטי
טג'יקיסטן היא מדינה ענייה מאוד. למרות שמצבה הכלכלי השתפר מעט בשנים האחרונות, היא נותרה אחת המדינות העניות בעולם. אחד משני המאכלים הלאומיים הוא אושפאלוב הדומה לפילאף אורז והוא גם המאכל הלאומי של המדינה השכנה אוזבקיסטן. טג'יקיסטן ואוזבקיסטן למעשה חולקות מתכונים רבים במשותף.
המתכון המסורתי לקורטוב מבוצע עם כדורי גבינה הנקראים קורוט Qurut. קורוט הוא מאכל זמין בכל מקום שאוכלים במרכז אסיה. הוא עשוי מחלב מותסס או יוגורט, שמחממים מספר שעות ולאחר מכן מיבשים בכדורים לבנים עם מלח ששומר על החלב מלהתקלקל למשך זמן רב. המרכיב החשוב השני להכנת המנה הוא לחם פאטיר Patir non – לחם שטוח טיפוסי עם דוגמאות מוטבעות על פניו.
רכיבים (4 מנות)
ללחם פאטיר Patir non
לקורוטוב
- 600 גרם יוגורט יווני
- ½ כוס מים
- 2 כפיות מלח
- 3 עגבניות, חתוכות לקוביות
- 2 בצל, קצוצים
- 2 בצל ירוק, פרוסים דק
- ½ צרור כוסברה (גַּד או כֻּסְבָּר), קצוצה
- שמן צמחי
שלבי הכנה
- הכנת הפאטיר: בקערה מערבבים את הקמח, מים ומלח עם האצבעות. הערה: אין ללוש את הבצק יותר מהנדרש
- יוצרים כדור בצק, משטחים את הכדור ועוטפים בניילון נצמד
- מקררים את כדור הבצק לפחות שעה (יותר זמן, אם אפשר)
- מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה
- מוציאים את כדור הבצק מהמקרר למשטח עבודה מקומח, ומרדדים את הבצק למלבן
- מברישים את הבצק בחמאה ומפזרים מעל מעט קמח
- יוצרים ממלבן הבצק הגדול, חמש רצועות מלבניות
- מגלגלים את הרצועה הראשונה ליצירת "שבלול" מהודק כשלוחצים תוך כדי גלגול
- לאחר שהרצועה הראשונה מגולגלת, הניחו אותה על הרצועה השנייה וגלגלו את הראשונה בשנייה
- חזרו על השלב הקודם עם שאר רצועות הבצק לקבלת צורת שבלול גדולה
- הניחו את הבצק על פני התבנית המרופדת ושטחו את הבצק לעיגול בעובי של 2 ס"מ
- באופן מסורתי, יוצרים סימנים על הבצק עם מכשיר הנקרא צ'אקיץ' chakich. אפשר להשתמש גם בפטיש שניצלים או אפילו במזלג
- אופים כ- 40 דקות עד שהפאטיר מזהיב
- הכנת הקורטוב: מחממים את היוגורט היווני והמים בסיר על להבה בינונית
- מוסיפים את המלח ובוחשים תוך כדי הבישול, באופן קבוע במשך 30 דקות. הערה: התוצאה אמורה להניב בערך ⅔ מהמשקל ההתחלתי של היוגורט (400 גרם)
- במחבת בשמן חם מטגנים את הבצל כ- 8 דקות, עד שקיפות
- כשהלחם אפוי והיוגורט והבצל מוכנים, מסדרים נתחי לחם פאטיר בקערה גדולה (באופן מסורתי, משתמשים בכלי עץ גדול)
- יוצקים מעל את היוגורט המצומצם
- יוצקים מעל היוגורט את הבצל עם השמן החם
- מפזרים על הכול בצל ירוק, פרוסות עגבניות וכוסברה ומגישים מיד
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…