פינוק שוקולד הוא שילוב מצויין עם מאפינס ||| עוגיית המאפינס האישית היא פינוק כפול הן בזכות העוגה והן בזכות קובית שוקולד שמצטרפת לעוגה ||| מתכון גם בגרסה לנמנעים מגלוטן ||| למעוניינים בגיוון תמצאו גם מתכון למאפינס גבינות ופרי או אולי מאפינס גבינה ללא גלוטן ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (12 מאפינס)
- 160 מ"ל שמן
- 1 ביצה XL
- 180 מ"ל חלב (או חלב קוקוס)
- 150 גרם סוכר
- קורט מלח
- 50 גרם אבקת קָקָאוֹ
- 140 גרם קמח (לנמנעים מגלוטן קמח תמי או קמח כרגיל)
- 1 כפית אבקת אפייה
- 100 גרם שוֹקוֹלד חלב (או שוֹקוֹלד לבן)
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות
- מרפדים תבנית מאפינס בעטרות נייר
- בקערה מערבבים את השמן ועם הביצה, חלב, סוכר ומלח, וטורפים היטב לקבלת תערובת אחידה
- מנפים פנימה אבקת קקאו, קמח ואבקת אפייה, ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה ודלילה מעט
- ממלאים את עטרות הנייר שבתבנית כמעט עד שפתם
- נועצים קוביית שוקולד בחלק העליון של המאפינס
- אופים 15-20 דקות או עד שהמאפינס יציבים למגע וקיסם שננעץ במרכז יוצא עם מעט פירורים לחים
- מצננים לחלוטין לטמפרטורת החדר ומגישים
איחסון
המאפינס ישמרו היטב בכלי סגור במקרר עד ארבעה ימים. מומלץ להגיש אחרי חימום קל במיקרוגל או לטמפרטורת החדר. אפשר להקפיא את המאפינס בקופסה אטומה לפרק זמן של שבועות רבים.
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite