מתכון: לחמניות מקמח כוסמין מלא

לחמניות שיכולות להיות פתרון נהדר למי שמחפש מאפה מזין, מהיר הכנה וקל לעיכול – בלי להסתבך יותר מדי ||| המיוחד בלחמניות מכוסמין מלא הוא שקמח כוסמין מלא שונה מקמח חיטה רגיל – הוא עדין יותר בעיכול, עשיר בסיבים תזונתיים, ומעניק טעם מעט אגוזי ומלא ||| לחמניות מכוסמין נוטות להיות רכות מבפנים עם מעט קראסט מבחוץ, תלוי אם מוסיפים שמן זית ||| לחמניות שמתאימות כמעט לכל דבר – גבינות, ממרחים, ירקות, או אפילו סתם עם חמאה רכה ||| הבצק של קמח כוסמין דורש לישה עדינה בלבד והוא לא "צריך" הרבה עיבוד כדי להתפתח, והתוצאה מרקם קליל, מעט לח וטעים גם בלי תוספות מיוחדות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

לחמניות (צילום ממקור לא ידוע ולפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים)

מצרכים

לציפוי

שלבי הכנה

  1. בקערה קטנה שימו את השמרים עם ½ כוס מים פושרים ו-2 כפות סירופ מייפל, ערבבו ושימו בצד
  2. בקערת מְעַרְבֵּל (מיקסר) ערבבו את הקמח, גרעיני חמנייה ומלח וערבבו קלות
  3. הוסיפו לקערת המיקסר את בלילת השמרים ששמרתם בצד, בתוספת כוס מים פושרים ולושו במיקסר 7-10 דקות. הערה: אם הבצק יוצא יבש מידי, הוסיפו מים. אם הבצק רך מידי, הוסיפו מעט קמח
  4. כסו את קערת הבצק במגבת מטבח לחה והניחו לו לתפוח כשעה עד שיכפיל את נפחו
  5. חממו תנור ל-175 מעלות ורפדו תבנית בנייר אפייה
  6. צרו מהבצק כדורים (או כל צורה אחרת שאוהבים)
  7. טבלו כל לחמניית בצק במעט מים וצפו בשומשום מלא
  8. הניחו את לחמניות הבצק המצופות בתבנית המרופדת עם רווח ביניהן
  9. אפו 25-30 דקות, עד להשחמת תחתית הלחמניות
  10. הגישו חמים או שמרו במקפיא והפשירו בעת הצורך

טיפ: אם אתם רוצים שהלחמניות יהיו רכות במיוחד, כדאי לשלב מעט קמח כוסמין לבן או להוסיף מרכיב לח כמו יוגורט או חלב קוקוס.

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *