חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: פורל מושחם ברוטב מונייר Fish à la Meunière

דג הפורל הוא דג מים מתוקים וקרים ||| האגמים הצלולים והקרים באזור זלצבורג מציעים את התנאים הטובים ביותר ל פוֹרֵל Forelle ||| דג הפורל נקרא גם טְרוּטָה Trutta או שֶׁמֶךְ ויש כתריסר סוגי דגים ממשפחה זו שמוכרים במחוזותינו ||| כל הפרטים ובמתכון בהמשך…

פורל מושחם ברוטב מונייר (צילום ממקור לא ידוע ושימוש לפי סעיף 27א' וסעיף 50א' לחוק זכויות יוצרים תשס"ח 2007)

מצרכים (4 מנות)

לציפוי

אופן הכנה

  1. שוטפים את הדג במים קרים ומייבשים אותם בעזרת נייר סופג או מגבת
  2. מתבלים את חלל הבטן של הדגים במלח ופלפל
  3. מתבלים את החלק החיצוני של הדגים בנדיבות במלח
  4. מצפים את הדגים בקמח, היטב משני הצדדים
  5. במחבת גדולה ממיסים באיטיות מחצית מהחמאה או שמן זית
  6. מטגנים את הדגים משני הצדדים, בסך הכל 12-18 דקות (תלוי בגודלם), עד לקבלת מרקם פריך וגוון חום זהוב
  7. מרימים בזהירות את הדגים ומעבירים לצלחת הגשה חמה
  8. מנקים את המחבת משאריות השמן והדגים
  9. מוסיפים את יתרת החמאה או שמן זית ומחממים המחבת עד לבעבוע
  10. סוחטים לתוך השמן המבעבע את הלימון
  11. מוסיפים מלח ומניחים לבעבוע שוב
  12. מטפטפים את הרוטב לימון ושמן על הדגים
  13. מפזרים את הפטרוזיליה הטרייה הקצוצה
  14. מגישים לצד תפוחי אדמה אפויים עם חמאה ופטרוזיליה, בליווי סלט ירקות

הערה: במקום דג השלם אפשר להכין כך גם עם נתחי פילה דג

אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *