דג הפורל הוא דג מים מתוקים וקרים ||| האגמים הצלולים והקרים באזור זלצבורג מציעים את התנאים הטובים ביותר ל פוֹרֵל Forelle ||| דג הפורל נקרא גם טְרוּטָה Trutta או שֶׁמֶךְ ויש כתריסר סוגי דגים ממשפחה זו שמוכרים במחוזותינו ||| כל הפרטים ובמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
לציפוי
- קמח
- 150 גרם חמאה או שמן זית
- צרור פֶּטְרוֹזִילְיָה (או טרגון) טרי קצוץ
אופן הכנה
- שוטפים את הדג במים קרים ומייבשים אותם בעזרת נייר סופג או מגבת
- מתבלים את חלל הבטן של הדגים במלח ופלפל
- מתבלים את החלק החיצוני של הדגים בנדיבות במלח
- מצפים את הדגים בקמח, היטב משני הצדדים
- במחבת גדולה ממיסים באיטיות מחצית מהחמאה או שמן זית
- מטגנים את הדגים משני הצדדים, בסך הכל 12-18 דקות (תלוי בגודלם), עד לקבלת מרקם פריך וגוון חום זהוב
- מרימים בזהירות את הדגים ומעבירים לצלחת הגשה חמה
- מנקים את המחבת משאריות השמן והדגים
- מוסיפים את יתרת החמאה או שמן זית ומחממים המחבת עד לבעבוע
- סוחטים לתוך השמן המבעבע את הלימון
- מוסיפים מלח ומניחים לבעבוע שוב
- מטפטפים את הרוטב לימון ושמן על הדגים
- מפזרים את הפטרוזיליה הטרייה הקצוצה
- מגישים לצד תפוחי אדמה אפויים עם חמאה ופטרוזיליה, בליווי סלט ירקות
הערה: במקום דג השלם אפשר להכין כך גם עם נתחי פילה דג
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite