מאפה פאי תפוחי עץ ללא הכנת בצק שגוזלת זמן ||| שימוש נהדר לחלה של שבת שנשארה ביום ראשון ||| שימוש בתפוחי עץ חמצמצים מעט או ירוקים ועסיסיים יהפכו אותכם למארחים מפתיעים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (תבנית עגולה 24-26)
- 1 ק"ג תפוח-עץ מגורענים ומקולפים
- 150 גרם סוכר
- 2 חלמוני ביצים
- 7 פרוסות לחם לבן או חלה ישנים (1-4 ימים)
- 100 גרם חמאה מומסת
- 3 חלבוני ביצים
- קורט מלח
אופן הכנה
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- חותכים את התפוחים לרבעים ומוציאים את הליבות
- בסיר עם 4 כפות מים, מבשלים את רבעי התפוחים 3-5 דקות עד לריכוך
- מרסקים את התפוחים בבלנדר יחד עם 40 גרם סוכר
- מערבבים לתוך רסק התפוחים את חלמוני הביצים
- קורצים מפרוסות הלחם הלבן עיגולים בקוטר 4 ס"מ לערך
- טובלים את הלחם בחמאה המומסת ומרפדים תבנית עגולה בחתיכות הלחם
- ממלאים את תערובת התפוחים בתבנית
- אופים במשך 15 דקות
- מוציאים את התבנית מהתנור ומנמיכים את החום ל-170 מעלות
- מקציפים את חלבוני הביצים עם מלח לקצף יציב
- מקפלים בזהירות 190 גרם סוכר בעזרת כף מתכת
- מפזרים את הקצפת על התפוחים ואז מפזרים מעליה את הסוכר שנותר
- אופים עוד 4 דקות, עד שהשכבה הלבנה משחימה מעט
- מגישים מיד, חם, לצד כדור גלידה
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite