מנה מנחמת ומחממת, שמאזנת בין טעמי העגבניות החמצמצות והמתוקות לבין תערובת תבלינים חמה ועשירה שמגיעה מהמטבח ההודי ||| חוויה ארומטית ומלאת טעמים שמרוממת את המנה הקלאסית לגבהים חדשים ||| המרק יכול להיות חלק ומסונן למרקם קטיפתי, או מעט גס עם חתיכות עגבנייה לתחושת ביתיות ||| נהוג להגיש את המרק לצד נאן חם, אורז בסמטי, או קרוטונים מתובלים בהשראת המטבח ההודי ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (3-4 מנות)
- 2 בצל בינוניים
- 3 כפות שמן זית
- 800 גרם עגבניות
- 1 ליטר מים או ציר-ירקות
- 2 כוסות אפונה
- 1 כף מיץ לימון
- לימון – גרידת הקליפה
- מלח
- פִּלְפֵּל שחור
- צרור קטן של שמיר
שלבי הכנה
- קולפים וקוצצים את הבצל
- בסיר מטגנים מעט את הבצלים הקצוצים בשמן זית, עד שקיפות
- קוצצים גס את העגבניות ומוסיפים אותם לסיר ומטגנים כדקה נוספת
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
- מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-20 דקות
- באמצעות בְּלֶנְדֶּר מוט טוחנים את המרק
- מביאים שוב את המרק לרתיחה, ואחר כך מוסיפים את האפונה ומבשלים 3-5 דקות נוספות
- מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת קליפת הלימון, מלח ופלפל, לפי הטעם
- קוצצים דק את השמיר
- מעבירים לקערות מרק ובוזקים מלמעלה מעט מהשמיר הקצוץ, מגישים חם
אהבתם? ספרו לנו בתגובות למטה. בתיאבון Good Appetite
רוצים להגדיל או להקטין הכמות? אוהבים ורגילים למידות אחרות? כנסו לקישור שיעזור לכם…