חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

מתכון: טבולה חומוס או טבולה רימונים

סלט ירקות זה אינו דורש בישול, רק מים רותחים לחיטת הבורגול ||| מנה מזרח תיכונית עם טוויסט של תיבול מהמטבח הצרפתי והאמריקאי ||| לצמחונים זו מנה עיקרית משביעה אבל גם תוספת נהדרת למנת בשר או דגים ואפילו מנת פיקניק קלה ||| תחליטו בין החומוס לבין הרימונים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

טבולה בורגול (צילום דני בר)

מתכון: טבולה ירקות עם גרגרי חומוס

מצרכים (6-8 מנות)

אופן הכנה

  1. בקערה בינונית, שלב חיטה בולגרית עם מספיק מים רותחים לכיסוי של סנטימטר אחד
  2. מתבלים קלות במלח ומערבבים לאיחוד
  3. מכסים היטב בצרחת או מכסה צמוד ומניחים לעמוד 15-25 דקות עד שהבורגול רך אבל לא רך מידי
  4. מסננים היטב, לוחצים נוזלים עודפים
  5. מפזרים על תבנית עם נייר אפייה לצינון
  6. בינתיים בקערה גדולה, משלבים שאלוט, חרדל, מיץ לימון ושום
  7. מתבלים במלח ופלפל ותוך כדי ערבוב מתמיד, מזלפים באטיות שמן זית עד לתערובת אחידה
  8. מוסיפים לוויניגרט את שאר המצרכים ומערבבים היטב
  9. לאחר שהתקרר הבורגול, הוסיפו את הבורגול וערבבו
  10. תקנו תיבול לפי הטעם במלח ופלפל ומעבירים לצרחת הגשה גדולה

מתכון: טאבולה סופר ירוקה

מצרכים (4-6 מנות)

  • 400 גרם חיטת בורגול
  • 3 כפות גרגרי יער Goji berries
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ רימון מפורק לגרגרים
  • 3 עגבניות גדולות
  • 1 צרור בצל ירוק
  • 1 לימון גרידת הקליפה
  • 4 כפות מיץ לימון טרי
  • 1 כפית פלפל אנגלי טחון
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 1 צרור נענע
  • 3 כפות זרעי צ'יה (אופציונלי)

אופן הכנה

  1. בסיר מרתיחים ליטר מים ומסיפים הבורגול ומכסים הסיר
  2. מחזירים לרתיחה ואז מבשלים 10-12 דקות או עד שהבורגול התבשל לגמרי
  3. בינתיים, בקערה נפרדת, מכסים את גרגרי היער במים קרים ומניחים בצד לספיגת המים
  4. מסירים את הבורגול מהכיריים ומכסים 10 דקות
  5. מפוררים הבורגול בעזרת מזלג ומעבירים לקערת ערבוב גדולה
  6. מערבבים את הבורגול עם כף שמן כדי למנוע את הידבקותה
  7. קוצצים את העגבניות ובצל ירוק לחתיכות קטנטנות בגודל גרגרי הרימון
  8. הוסיפו הכול לקערה עם הבורגול המבושל, יחד עם מיצי העגבניות
  9. מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון ופלפל אנגלי ומערבבים
  10. מפרידים את העלים מהפטרוזיליה וגבעולי הנענע וקוצצים את העלים דק
  11. מוסיפים את העלים הקצוצים לקערה יחד עם זרעי הצ'יה
  12. מוסיפים את שארית שמן הזית ומערבבים
  13. מתקנים תיבול עם עוד מלח, פלפל ומיץ לימון במידת הצורך
  14. מפרידים את הזרעים מהרימון ומניחים בצד יחד עם גרגרי היער
  15. מסננים את קערת הרימון וגרגרי היער ומוסיפים לסלט ממש לפני ההגשה

בתיאבון

עלו החודש

נושאים פופולריים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *