סלט ירקות זה אינו דורש בישול, רק מים רותחים לחיטת הבורגול ||| מנה מזרח תיכונית עם טוויסט של תיבול מהמטבח הצרפתי והאמריקאי ||| לצמחונים זו מנה עיקרית משביעה אבל גם תוספת נהדרת למנת בשר או דגים ואפילו מנת פיקניק קלה ||| תחליטו בין החומוס לבין הרימונים ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…
מתכון: טבולה ירקות עם גרגרי חומוס
מצרכים (6-8 מנות)
- 1 כוס חיטת בורגול בינונית
- מים רותחים, לפי הצורך
- מלח
- פלפל שחור
- 2 כפות שאלוט טחון
- 2 כפות חרדל דיז'ון
- 1 כף מיץ לימון טרי
- ¼ כפית שום כתוש
- 6 כפות שמן זית
- 2 מלפפונים, חתוכים דק
- 200 גרם אספרגוס, קצוץ באלכסון בעובי 3-4 מ"מ
- 200 גרם עגבניות שרי, חצויות
- 400 גרם גרגרי חומוס מבושלים (אפשר גם קפואים או מקופסת שימורים)
- 110 גרם גבינת מוצרלה טרייה, חתוכה לקוביות 1/2 ס"מ (או גבינת פטה)
- ½ כוס פטרוזיליה קצוצה גס
אופן הכנה
- בקערה בינונית, שלב חיטה בולגרית עם מספיק מים רותחים לכיסוי של סנטימטר אחד
- מתבלים קלות במלח ומערבבים לאיחוד
- מכסים היטב בצרחת או מכסה צמוד ומניחים לעמוד 15-25 דקות עד שהבורגול רך אבל לא רך מידי
- מסננים היטב, לוחצים נוזלים עודפים
- מפזרים על תבנית עם נייר אפייה לצינון
- בינתיים בקערה גדולה, משלבים שאלוט, חרדל, מיץ לימון ושום
- מתבלים במלח ופלפל ותוך כדי ערבוב מתמיד, מזלפים באטיות שמן זית עד לתערובת אחידה
- מוסיפים לוויניגרט את שאר המצרכים ומערבבים היטב
- לאחר שהתקרר הבורגול, הוסיפו את הבורגול וערבבו
- תקנו תיבול לפי הטעם במלח ופלפל ומעבירים לצרחת הגשה גדולה
מתכון: טאבולה סופר ירוקה
מצרכים (4-6 מנות)
- 400 גרם חיטת בורגול
- 3 כפות גרגרי יער Goji berries
- 2 כפות שמן זית
- ½ רימון מפורק לגרגרים
- 3 עגבניות גדולות
- 1 צרור בצל ירוק
- 1 לימון גרידת הקליפה
- 4 כפות מיץ לימון טרי
- 1 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1 צרור פטרוזיליה
- 1 צרור נענע
- 3 כפות זרעי צ'יה (אופציונלי)
אופן הכנה
- בסיר מרתיחים ליטר מים ומסיפים הבורגול ומכסים הסיר
- מחזירים לרתיחה ואז מבשלים 10-12 דקות או עד שהבורגול התבשל לגמרי
- בינתיים, בקערה נפרדת, מכסים את גרגרי היער במים קרים ומניחים בצד לספיגת המים
- מסירים את הבורגול מהכיריים ומכסים 10 דקות
- מפוררים הבורגול בעזרת מזלג ומעבירים לקערת ערבוב גדולה
- מערבבים את הבורגול עם כף שמן כדי למנוע את הידבקותה
- קוצצים את העגבניות ובצל ירוק לחתיכות קטנטנות בגודל גרגרי הרימון
- הוסיפו הכול לקערה עם הבורגול המבושל, יחד עם מיצי העגבניות
- מוסיפים את גרידת הלימון, מיץ הלימון ופלפל אנגלי ומערבבים
- מפרידים את העלים מהפטרוזיליה וגבעולי הנענע וקוצצים את העלים דק
- מוסיפים את העלים הקצוצים לקערה יחד עם זרעי הצ'יה
- מוסיפים את שארית שמן הזית ומערבבים
- מתקנים תיבול עם עוד מלח, פלפל ומיץ לימון במידת הצורך
- מפרידים את הזרעים מהרימון ומניחים בצד יחד עם גרגרי היער
- מסננים את קערת הרימון וגרגרי היער ומוסיפים לסלט ממש לפני ההגשה
בתיאבון