פסטיבלי בירה ויין בהרצליה, באר שבע ועוד ||| פעילויות קיץ לילדים ולכל המשפחה ||| חדשות וחידושים בתחום הפסטה וגם לראש השנה ||| מסעדות ואוכל מעניין בקיץ 2021 ||| תחרויות יין והישגים ישראליים ברחבי העולם ||| לשאר החידושים והחדשות בהמשך…
יין, בירה ואלכוהול
יקבי כרמל ומבשלת אלכסנדר בשת"פ שיווק והפצה
מבשלת אלכסנדר במקומה החדש, מצוידת בטכנולוגיה מתקדמת של תהליכי בישול בירה שמאפשרת ייצור בירה בסטנדרטים של מבשלות בירות קרפט המתקדמות בעולם. לצד חדשנות וקדמה טכנולוגית, מציגה המבשלה גם מערכות חסכון באנרגיה ובמים, הממחזרות את אנרגיית החום ומצמצמות פליטות לסביבה. בנוסף, משיקה אלכסנדר מרכז מבקרים חדש ומרשים המציע מגוון סיורים והדרכות.
כניסת יקבי כרמל לקטגוריית בירת הקראפט, מגיעה כחלק מהרחבת פורטפוליו מותגי הפרמיום של היקב הגדול בישראל, זאת לאור צמיחה גלובלית ומקומית בצריכת מוצרי פרמיום ככלל ובמותגי בירות קרפט בפרט.
נדב ארנס ארד, מנכ"ל יקבי כרמל: "אנחנו גאים להכריז על שיתוף פעולה עם בירה אלכסנדר, שעברה להפצה רחבה של יקבי כרמל. המבשלה החדשה והמתקדמת של בירה אלכסנדר מגדילה את כושר הייצור של המבשלה ותאפשר לה להביא את בשורת הבירה האיכותית לכל הארץ. בימים אלו, אנו משלימים את הערכותינו לשנה הקרובה מבחינת כושר מכירות והפצה. תוצאות מהלכים אלו מורגשים כבר בשנה הנוכחית ויבואו לידי ביטוי מלא בשנת 2022".
אורי שגיא, מייסד ומנכ"ל מבשלת אלכסנדר: "מבשלת בירת הקרפט הישראלית אלכסנדר, מייצרת בירה טרייה, לא מסוננת ולא מפוסטרת, מחומרי גלם באיכות הגבוהה ביותר. הבירה מיוצרת בתהליך קפדני וארוך מהרגיל המבוסס על ידע ומסורת של מבשלות איכות אירופאיות, בכמויות קטנות שמאפשרות הקפדה ושליטה מלאה באיכות".
כחלק ממגמת חדשנות מתמדת, מבשלת אלכסנדר המחודשת משיקה בירה חדשה במהדורה מיוחדת הזמינה לרכישה באתר ובמרכז המבקרים בלבד וסיידר אלכוהולי, אותו ניתן לרכוש בחנויות יין, מסעדות נבחרות, ומרכז המבקרים:
IMPERIAL STOUT: בירה בסגנון שנולד באנגליה במאה ה-18 המתבגרת בחביות עץ אלון. לבירה ארומה עשירה ומורכבת של לתתים קלויים, קפה, קרמל, קוקוס, וניל, סויה, ליקריץ. טעמה של הבירה עמוק, עשיר ומורכב, אספרסו אלכוהולי, פירות מיובשים, פולי קקאו, קרמל כהה, קוקוס, וניל, וויסקי, ועוד, גוף מלא וחלק וסיומת ארוכה. אלכוהול: 10.4%
אלכסיידר: סיידר יבש המיוצר מתפוחים ישראלים בלבד. הסיידר משלב בין מתיקות תפוחים מאוזנת בחומציות, סיומת יבשה ומורכבת עם מעט מרירות עדינה. האלכוהול והגיזוז של הסיידר מתקבלים מתסיסה טבעית. הסיידר לא מסונן ולא מפוסטר ולכן עשיר יותר בטעם ומכיל משקע עדין של שמרים על קרקעית הבקבוק. אלכוהול: 7%. מחיר: 13-15 שקלים.
פסטיבל הבירה במרינה הרצליה בשיתוף Lager & Ale
את הקיץ הישראלי אי אפשר להעביר בלי בירה קרה, והאמת? גם ממש אין צורך. בימים רביעי חמישי (21-22 ביולי) מרינה הרצליה חוזרת לחגוג את המשקה הרשמי של הקיץ בפסטיבל שהפך למסורת – פסטיבל הבירה הרצליה בשיתוף רשת הברים הלונדונית Lager & Ale.
בין מותגי הבירה שישתתפו בפסטיבל: טובורג, קרלסברג, ויטוס, דונקל, אוריג'ינל לאגר, סטלה, לף בלונד\בראון, הוגרדן, גינס, סומרסבי, קירין, לה שוף, סן ברנרדוס, פולר'ס לונדון פורטר, נגב, מלכה, ליפמנס, מרדסו , בלומון, ברודוג, לינדמנס, רדברגר, פרימטור, קופרברג, דובל, שימאי, ווסטונס ועוד…
לצד מגוון רחב של בירות מהארץ ומהעולם יוכלו מבקרי הפסטיבל להנות גם ממגוון דוכני אוכל רחוב, החל מכריכי אסאדו, צ'יפס הולנדי, תפו"א מדורה, צ'ורוס מתוק ועוד, כמו גם מהופעות חיות. מה בתכנית:
ברביעי (21 ביולי) מופע של ג'ימבו ג'יי ולהקת ספא שיופיעו לאחר השקת האלבום החדש, "עובדי נמל" עם ראפ משולב ספוקן וורד במילים נוקבות ואותנטיות.
בחמישי (22 ביולי) להקת אלישע בנאי וארבעים השודדים יופיעו כחלק מסיבוב הופעות הקיץ, ויבצעו את מיטב השירים כמו "סן דייגו", "ברצלונה", "איינשטיין" "הכל נשרף", "לב רעב", "גיבורה" ועוד.
פסטיבל הבירה הרצליה של החברה לפיתוח התיירות בהרצליה, נערך כחלק מסדרת פסטיבלי קיץ במרינה בכניסה חופשית, ונערך השנה בשיתוף רשת הברים הלונדונית Lager & Ale.
לדברי עפרה בל יו"ר החברה העירונית לפיתוח התיירות בהרצליה וסגנית ראש העיר: "פסטיבל הבירה מצטרף השנה לפסיפס רחב של אירועי תרבות שמתקיים במרינה בהרצליה. הפסטיבל אשר הפך למסורת, נחשב לאחד מאירועי הקיץ הפופולאריים בזכות השילוב של הופעות חיות, אוכל טוב, מרינה וים. הפסטיבל מושך אלפי מבקרים מידי שנה מכל רחבי הארץ, אוהבי וחובבי בירה שרוצים ליהנות מבילוי קייצי לצד השקיעה והבריזה".
פסטיבל הבירה מרינה הרצליה. רביעי חמישי 21-22 ביולי, 18:00-23:00. הכניסה חופשית.
יקבי ירושלים עם רזרב פטי ורדו 2018, כרם יחידני זוכה מדליית זהב וציון 96 בדקנטר 2021
המגזין היוקרתי דקנטר, העניק ליין רזרב פטי ורדו, כרם יחידני, את מדליית הזהב והציון 96, זהו ציון גבוה מאוד, הממקם את היקב בשורה אחת עם היקבים המובילים בארץ והמייצגים אותנו בגאווה רבה בחו"ל.
רזרב פטי וורדו (כרם יחידני) 2018: יין אדום יבש, שהופק מענבי פטי וורדו מכרם יחידני בהרי ירושלים. לאחר תסיסה והשריה על הקליפות, התיישן היין בחביות עץ אלון צרפתי במשך 15 חודשים. היין בעל גוון ארגמני עמוק וארומה של פטל שחור, אוכמניות, לקריץ ועור. גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. מחיר 130 שקלים.
יקב ירושלים אגודה חקלאית שיתופית בפייסבוק ובאינסטגרם: JerusalemWineries. מרכז מבקרים טחנת הרוח, משכנות שאננים ירושלים טל': 052-5459422
יקבי כרמל עם 14 מדליות בתחרות DWWA (דיקנטר) באנגליה
יקבי כרמל, כיכבו גם השנה בתחרות היין הבינלאומית המכובדת DWWA (דיקנטר), בה זכו ב-14 מדליות, על כל 14 היינות שנשלחו לתחרות. שלוש מהזכיות מרשימות במיוחד: לימיטד אדישן 2017 עם מדליית כסף וציון 91, גוורצטרמינר 2019 כרם תל מחפי עם מדליית כסף וציון 92, וסירה 2018 כרם עין זיתים, גם הוא עם מדליית כסף וציון 92 .
תחרות ה-DWWA של המגזין הבריטי דיקנטר, שנערכה השנה בפעם ה-18, נחשבת לתחרות היין הגדולה, המהימנה והמשפיעה ביותר בעולם. במהלך התחרות שנערכה בחודש יוני, דגמו 170 שופטי יין ומומחים, טעימה עיוורת של כ – 18,094 יינות מ – 56 מדינות בעולם. בסיום השיפוט ושכלול התוצאות נודע כי יקבי כרמל זכו בארבעה עשר מדליות מרשימות.
רן אסא מנהל השיווק של יקבי כרמל: "בחירה זו של מגזין דיקנטר הנה משמעותית ביותר עבורנו כיוון שזוהי אחת מהתחרויות הגדולות והמשפיעות ביותר של עולם היין. כל 14 היינות של יקבי כרמל שנשלחו לתחרות, זכו השנה, מה שהופך את יקבי כרמל ליקב הישראלי המעוטר ביותר בתחרות. 14 הזכיות בתחרות מצטרפות ל-13 תארים בהם זכינו בשנה החולפת, שמחזקות אותנו להמשיך בעשייה האיכותית שלנו המשלבת מסורת, חדשנות ומשפחתיות".
זכיות אלה מצטרפות ל-13 מדליות מהתחרויות המקומית אשכול לזהב ו -BEST VALUE.
מתחם המוטור סיטי באר-שבע עם מרוץ הבירה הראשון ב-22 יולי שעה 19:00
אפשר לקרוא לזה "מרוץ" בירה ואפשר גם לקרוא לזה מסיבת ריצה. אבל סוף סוף אחרי אנגליה, בלגיה ומדינות נוספות הגיע גם אלינו הקונספט המגניב של ריצה עממית במקצים של 2 ק"מ, 5 ק"מ ומקסימום 10 ק"מ — כאשר בעמדות ה"תידלוק" לא ממתינות כוסות של מים או איזוטונים אלא כוסות של בירה "ג'מס", נותנת החסות הרשמית של המרוץ.
המרוץ יערך בשעות הערב, עם תאורה מתאימה, במתחם המוטור סיטי בין באר-שבע לקיבוץ חצרים, שאורכו מעל שני קילומטרים והוא מרוחק מספיק מכבישים שבהם נוסעים כלי רכב. הכניסה וההרשמה למרוץ מגיל 18 ומעלה.
במרכז המסלול יהיו עמדות שתיה של בירות טריות מסוגים שונים של מבשלת הבירה "ג'מס".
יוזם המרוץ, סרחיו אללוף, מנהל קבוצת הריצה RUNNING B7 הגדולה בדרום: "המרוץ מיועד לכל חובבי הריצה בישראל ולרבים מהם שמידי פעם טסים לאחת ממדינות אירופה שבהם מתקיימים מרוצי בירה היתוליים לחובבי הריצה שהם גם חובבי בירה". סרחיו מדגיש "לא חייבים לרוץ, אפשר רק להתלוות לרץ ששותה ולהחזיר אותו הביתה בשלום, אבל אפשר לבוא ורק לשתות וליהנות מההפנינג שמחכה למשתתפים באזור המרוץ".
מתחם המוטור סיטי שבו מתקיים מרוץ הבירה נמצא ביציאה מבאר-שבע לכיוון אופקים / אשקלון. המשתתפים יכולים לרוץ בהקפות של 2 קילומטרים כל הקפה, שותים סוג אחד של בירה JEMS רוקדים קצת ואז יוצאים לסיבוב נוסף, כדי לזכות בעוד כוס בירה בטעם אחר. כך רצים עד חמש פעמים ובסך הכל עד 10 ק"מ של מסיבת ריצה לאור ירח מלא.
משתתפי המרוץ, יקבלו כוס בירה רב פעמית שגם לוקחים הביתה, מדליה, שוברים של הנחות שונות וגם חולצת "מיזונו" רשמית של המרוץ. כך מבטיחים מארגני המרוץ, סרחיו אללוף ועידן איטח, מנהל מבשלת הבירה הישראלית JEMS באר-שבע במתחם יהיה הפנינג עם דוכני אוכל, עמדת די ג'י, מוסיקה טובה וגם הגרלות שוות.
מתחם הקטר באר שבע עם פסטיבל היין המסורתי ה- 15 באוגוסט 25-26
כ- 100 סוגי יינות ממגוון חלקות וכרמים של יקבים מובחרים, דוכני יין ,גבינות בוטיק, שמני זית, קינוחים מיוחדים, דוכני אוכל ייחודיים, הופעות חיות ומיצגי אומנות צבעוניים – מכל זאת ועוד תוכלו ליהנות בפסטיבל היין המסורתי שיתקיים במתחם הקטר בעיר העתיקה, באר שבע.
עיריית באר שבע פותחת לאחר שנה וחצי את שעריו של מתחם הקטר בעיר העתיקה בבאר שבע ליומיים של טעימות לצד הופעות חיות בפסטיבל היין המסורתי. במסגרת הפסטיבל יוכלו המבקרים ליהנות מכ-100 סוגי יין שונים ממיטב יקבי הבוטיק בארץ ובדרום: הר ברכה, רמת הנגב, איש הפסיפלורה, דרימיה, כרמל, טפרברג, ברקן, סגל ועוד. מגוון גבינות בוטיק ממחלבות בארץ, דוכני מזון מיוחדים ביניהם תפריט קולינרי מיוחד שיצר מיוחד לפסטיבל יקיר מסראטי ,קינוחים ומאפים של מעדניית Beezoo ועוד שפע של פעילויות.
לצד כל זה יתקיימו מדי ערב הופעות חיות שינעימו את האווירה. בערב הלטיני יקפיצו את האווירה ההרכב הלטיני "לטין פאוור" וטרנטה גרוב מאשין ובערב הישראלי יופיעו רבע לאפריקה.
הפסטיבל יתפרס לאורך מתחם הקטר המשתרע על פני כ- 7.5 דונם בתחנת הרכבת התורכית הישנה בשדרות טוביהו פינת עלי דיוויס.
פסטיבל היין – מתחם הקטר, באר שבע. 25-26.8, יום ד' ו-ה' החל מהשעה 19:00 בערב. כניסה מגיל 18. מחיר 50 שקלים.
חדש על המדף
פסטה ריק עם רביולי במילוי גבינות, בטטה, תרד וריקוטה ופלין פטריות, ריקוטה וכמהין
פסטה ריקו, המתמחה בייצור פסטה טרייה בשיטה איטלקית מסורתית ומשווקת מוצרי המזון מאיטליה בהם רטבים, קמחים, אורז ועוגיות, משיקה סדרת מוצרים חדשה של פסטה פרמיום טרייה בסטנדרט איכות מעולה בקנה מידה עולמי. סדרת המוצרים החדשה כוללת רביולי במילוי גבינות, רביולי בטטה, רביולי תרד וריקוטה ופלין פטריות פורטבלו וריקוטה בטעם כמהין. סדרת הפסטה הטרייה של פסטה ריקו תשווק לרשתות המזון ברחבי הארץ באמצעות תנובה ותלווה במבצעי השקה מיוחדים.
סדרת הפסטה הטרייה החדשה של פסטה ריקו, אינה מכילה חומרים משמרים, צבעי מאכל או אבקות. השימוש במילויי הפסטה מירקות טריים בלבד, גבינות עשירות, ריקוטה 20% עשירה ואיכותית, בטטות מקורמלות, פטריות פורטובלו טריות ועוד. הפסטה הטרייה אינה דביקה והיא משביעה ואיכותית, קלה ומהירה להכנה בזמינות ושימושיות ישירות מהמקרר.
לדברי שי אלון, מנכ"ל חברת פסטה ריקו: "אנחנו שמחים להשיק את סדרת המוצרים החדשה, ברמה ובאיכות שטרם נראו בישראל, להשפיע ולשנות את חוקי המשחק. למדנו כי הצרכן אוהב ומעריך אוכל טוב ומוצרי איכות. בכוונתנו להמשיך לייצר ולהביא מגוון מוצרי איכות מהמטבח האיטלקי, שפונים לקהל הפודי אוהב האיכות".
סדרת המוצרים החדשה כוללת פסטה טרייה ב-4 טעמים:
רביולי במילוי גבינות: פסטה מצוננת מחיטת דורום במילוי גבינת ריקוטה, מסקרפונה וגראנה פדנה. רביולי טעים ועשיר להפליא משביע, מוכן בקלות במים רותחים ונהדר להגשה עם רוטב רוזה, פסטו, שמנת פטריות וכו'.
רביולי במילוי בטטה: פסטה מצוננת מחיטת דורום במילוי בטטה בצורת ריבוע משונן. רביולי עשיר, טעים להפליא ומשביע, מוכן בקלות במים רותחים ונהדר להגשה עם רוטב שמנת בטטה, שמנת וגראנה פדנה וכו'.
רביולי תרד וריקוטה: פסטה מצוננת מחיטת דורום במילוי ריקוטה ותרד. רביולי עשיר בגבינת ריקוטה ותרד, טעים להפליא ומשביע, מוכן בקלות במים רותחים ונהדר להגשה עם רוטב עגבניות, שמנת וגראנה פדנה וכו'.
פלין פטריות וריקוטה בטעם כמהין: פסטה מצוננת מחיטת דורום בצורת כיסונים מאורכים ייחודיים במילוי פטריות פורטובלו, כמהין וגבינת ריקוטה עשירה. בעל טעם וניחוח עשיר ומיוחד של כמהין. הפלין ניתן להכנה במים רותחים בהרתחה קצרה ונהדר להגשה עם רוטב אל אוליו, שמנת גראנה פדנו, רוזה וכו'.
כשר. מחיר 24-27 שקלים (אריזת 330 גרם). להשיג בשופרסל, יוחננוף, חצי חינם, סטופ מרקט, פרש מרקט, טיב טעם, יינות ביתן, ויקטורי, ובמגוון חנויות ומכולות בפריסה ארצית.
עמותת אנוש עם מתנות מקוריות לראש השנה עם ערך חברתי
בראש השנה – תשפ"ב 2021 מציגה עמותת אנוש, העמותה הישראלית לבריאות הנפש, מתנות ומארזים מקוריים לחגי תשרי. כל המוצרים מיוצרים על ידי מתמודדים עם מגבלה נפשית, העובדים במרכזי התעסוקה של אנוש ברחבי הארץ. הרווח ממכירת המוצרים מועבר ישירות למתמודדים – על מנת לסייע להם להשתלב בקהילה ולחזור ולחיות חיים מלאים ובעלי משמעות. המסגרת התעסוקתית מהווה מודל שיקומי, שבו מתמודדים עם מגבלה נפשית מקבלים הכשרה וכלים שיעזרו להם להשתלב בתעסוקה בשוק. כמו כן, הרווח ממכירות המוצרים, מועבר ישירות למתמודדים כתגמול על עבודתם ומהווה מקור הכנסה נוסף.
קטלוג המתנות לחג כולל: מארזים ובהם כלי קרמיקה להגשה ומוצרי מזון גורמה המתאימים לחג, אגרות ברכה מקוריות ומתנות משעשעות לשולחן החג, לילדים ולכל המשפחה, סדרת סימניות מקוריות ואלגנטיות בעבודת יד ובמגוון עיצובים, מארזים ירוקים הכוללים מוצרים ירוקים מחומרים ממוחזרים, סדרת עיצובים לבית ולמשרד. עלות המארזים והמתנות נעה בין 8 שקלים ל 260 שקלים. מחירים מיוחדים לחברות וארגונים. ניתן להזמין את המארזים והמתנות ישירות מאתר חנות האון ליין של עמותת אנוש – "אנושופ" בכתובת: www.enoshop.co.il. כאמור, כל רכישה באתר, מספקת תעסוקה והכנסה נוספת למתמודדים בעמותה.
מנכ"לית אנוש, ד"ר הלה הדס: "מסגרות התעסוקה שלנו מהוות עבור מתמודדים עם מגבלה נפשית מרכיב משמעותי בתהליך השיקום. זה המקום שבו הם מפתחים את כישורי העבודה לצד אינטראקציות וקשרים חברתיים החשובים להשתלבות בקהילה. מכירת המוצרים גם מאפשרת למתמודדי הנפש לקבל הכנסה נוספת. במיוחד עכשיו, כאשר מנשבות להן רוחות של תקווה והתחדשות לקראת השנה החדשה, חשוב לחזק את התעשייה המקומית ולרכוש מוצרים שיש בהם תרומה חברתית".
קניון סביונים בקעת אונו עם מרכז לטיפול בחמצן
מרכז לטיפול בחמצן היפרברי נחנך השבוע בקניון סביונים בבקעת אונו. השימוש בחמצן בלחץ גבוה תופס תאוצה משמעותית בישראל והוכח מחקרית כמסייע למגוון רחב מאד של תופעות פזיולוגיות וקוגניטיביות. להלן כמה מהעקרונות הרציונל הטיפולי: מעלה משמעותית רמת החמצן ברקמות הסובלות מרמת חמצן נמוכה, עוזר בהחשת ריפוי פצעים במיוחד אצל חולי סוכרת וחולים עם בעיות כלי דם, גורם לבניית כלי דם קפילריים, נימיים חדשים במיוחד ברקמות פגועות מנזקי קרינה, מעודד יצירת רקמת עצם חדשה על ידי פעילות יתר של סוגי תאי העצם, משפר יעילותן של כדוריות הדם הלבנות הנלחמות בזיהומים, יעיל מאוד בטיפול בבצקות על רקע פתולוגיה בכלי דם ולאחר חבלות, מהווה טיפול יעיל אנטי דלקתי גם בדלקות על רקע אוטואימוני, מעודד, מחיש וגורם לריבוי יצור והתמיינות תאי גזע המיוצרים במח עצם, גורם לעליה משמעותית ביצור עצמי של אנזימים אנטיאוקסידנטים ועוד.
במרכז החדש מציעים גם טיפול בקור (קריותרפיה), שיטה טיפולית חדשנית העושה שימוש בקור עוצמתי להפחתת מכאובים של הגוף. "מדובר בבשורה של ממש לתושבי האזור שכעת יוכלו להתנסות בשיטה מתקדמת ויודעה בעולם כולו לטיפול במגוון תופעות. אנו מציעים בשמחה גדולה מחיר נוח יותר לתושבי בקעת אונו ואולי נוכל להפוך יחד את הבקעה למקום הכי בריא בישראל", אומרים מנהלי המרכז.
מסעדות ואוכל
אילת עם שוק הטרמינל – שוק אוכל אקלקטי חדש
בשורה קולינרית לתושבי אילת ולתיירים: שוק הטרמינל – מתחם אוכל חדש בשטח של כ-2 דונם יוקם בפארק הטרמינל, שנבנה בחלק הדרומי של שטח שדה התעופה הישן בלב העיר, ויציע לבאי הפארק שילוב של אוכל רחוב צעיר ועדכני לצד פתרונות הסעדה לכל המשפחה, חנויות חומרי גלם וכן חנויות קונספט מתחום הקולינריה עם ייצוג לתוצרת מקומית.
עיריית אילת, באמצעות החברה הכלכלית לאילת (חכ"א), פרסמה מכרז ליזמים מתחום הקולינריה לתכנון הקמה והפעלת שוק האוכל שייקרא שוק הטרמינל. המתמודדים במכרז צריכים לענות על תנאי סף של איתנות פיננסית, השקעה ובעלות במיזמים עסקיים בתחום תיירות/תרבות/קולינריה, ניסיון קולינרי וניסיון בשיווק ותוכן.
שטח שוק האוכל הינו 2 דונם, והוא ימוקם מזרחית למסלול ההמראה לשעבר בפארק הטרמינל. השפה העיצובית של המתחם תשלב מכולות חדשות ומשומשות בשתי קומות פתוחות ובהן שלל מסעדות, שייראו כאילו מדובר במסעדה אחת גדולה עם מדורים ותחנות שונות ("בופה"), וכן מקומות ישיבה, בעיקר בקומה העליונה, ומרפסות הפונות לרחוב פנימי עם בתי עסק בשני צדדיו.
העירייה רוצה להקנות למתחם אווירה של "שוק" אוכל – ומנחה כי המסעדות שיהיו בו יציעו מנות שיוגשו בצורת הגשה נוחה לאכילה בעמידה והליכה, במטרה ליצור תנועה ואפשרות אכילה גם תוך כדי סיור בשוק. מחירי המנות ינועו בטווח מחירים סביר כלומר עד 45 שקלים למנה.
הכניסה לשוק הטרמינל תהיה בחינם, ושעות הפעילות שלו יהיו בימים א-ד 10:00-23:00 ובימים ה-ש 10:00 עד חצות. כן יופעלו במתחם פעילויות תרבות ופנאי, סדנאות, מופעים, מוזיקה, אומנות, דוכני פופ אפ שונים, שיתופי פעולה מסחריים מעניינים וכאלה שיתנו תוכן מעניין וחדיש לקהל המבקרים.
מי שיתמודד במכרז צריך להוכיח ניסיון קולינרי – הוא צריך להיות בעלים של מיזם בתחום בהיקף כספי של 3 מיליון שקל לפחות לשנה; יהיה עליו להוכיח איתנות פיננסית – להחזיק בנכסים נזילים או יכולת לקבל אשראי בהיקף שיכסה את עלות ההקמה של מתחם שוק האוכל או יותר – 7.2 מיליון שקל לפחות; וכן להוכיח ניסיון בתחום שיווק ותוכן – שיווק או יצירת קונספט, מיתוג פרסום או יחסי ציבור, או תכנון וליווי אירועים שונים לצורכי מיתוג ושיווק.
תכנון המתחם יבוצע על ידי הזוכה במכרז ועל חשבונו, מועד סיום הקמת המתחם נקבע ל-16 חודשים (כשנה וחצי), והוא יהיה אחראי גם על הפעלתו בכל התקופה. תקופת ההתקשרות הכוללת תהיה לכל היותר 10 שנים עם אופציה להארכה מצד עיריית אילת בשתי תקופות בנות 5 שנים כל אחת.
שוק הטרמינל יוקם כחלק מפארק הטרמינל הממוקם בחלקו הדרומי של שטח שדה התעופה הישן המשתרע על שטח כולל של כ-800 דונם. חלקו הצפוני של הפארק מיועד למוקדי תעסוקה, חלקו המרכזי מיועד לבניית מגורים ונופש כולל בניית כ- 1,000 יחידות דיור למגורים, כ-800 חדרי מלון וכן שטחים למבני ציבור; חלקו הדרומי של השטח מיועד בשלב א' כשימוש זמני למתחם אטרקציות ובשלב ב' יפותח כחלק מלב העיר הכולל מגורים, תעסוקה ושטחי ציבור נרחבים. בשלב א' יהפוך כאמור השטח למתחם בילוי, תרבות ופנאי, הנקרא פארק הטרמינל, בשטח כולל של 150 דונם. המתחם יכלול פארק ציבורי, רשת שבילים והצללות, אטרקציות, מתחם הופעות ופסטיבלים חדשני ממכולות ממוחזרות, מרכז תרבות עירוני, מוזיאון, מתחמי לינה ועוד. מבנה הטרמינל יישמר ויוסב למרכז חדשנות עירוני. תכנון המתחם ע"י דרמן אדריכלים.
מ"מ ראש עיריית אילת אלי לנקרי: 'שוק הטרמינל הוא עוד נדבך משמעותי בפרויקט פארק הטרמינל שעתיד לשנות דרמטית את תרבות הפנאי והבילוי בעיר, לחזק את הכלכלה המקומית את החוסן הקהילתי ואת רווחת התושבים. המיקום של המתחם מנצח – פריים לוקיישן בין אזור התיירות ללב העיר, צופה אל המפרץ ונמצא בלב החוויה האילתית. כשמדובר על עיר תיירות מרכזית כמו אילת, התחום הקולינרי הוא משמעותי מאד והינו חלק בלתי נפרד מחוויה של חופשה מושלמת. אין לי ספק שפתיחתו של שוק האוכל בעוד כשנה וחצי תמשוך תיירים רבים ונוספים לעיר".
ילדים ונוער – החופש הגדול
במד"א מזהירים מפני גל חום הכבד
מגן דוד אדום מפרסם הנחיות לציבור, נוכח גל החום הכבד והשרב אשר פוקד את ישראל בימים אלה. אוכלוסיות בסיכון, קשישים וילדים נמצאים בסכנה גבוהה ועלולים לסבול מפגיעות רבות בשל גל החום. עפ"י התחזיות, גל החום כולל עומסי חום כבדים ושרב.
על הציבור לנהוג ביתר זהירות ואחריות על מנת לעבור את גל החום באופן בטוח ומוגן. יש להימנע מחשיפה ישירה וממושכת לשמש, מומלץ לשתות כמויות גדולות של מים, יש להימנע מפעילות גופנית שאינה הכרחית בשעות עומס החום, רצוי להימצא במקומות ממוזגים ומוצלים ככל הניתן וזאת בנוסף לציות להנחיות משרד הבריאות בנוגע לקורונה ולהקפדה על עטיית מסיכות. במגן דוד אדום מבקשים לשים דגש מיוחד לנושא שכחת ילדים במכונית – כדי למנוע אסון וטרגדיה נוכח גל החום המתקרב. בנוסף, במד"א קוראים לשמור על קשר ולגלות ערנות עם קרובי משפחה מבוגרים ועם שכנים באוכלוסיית סיכון, על מנת לסייע במקרה חירום. בכל מקרה חירום רפואי יש ליצור קשר עם מוקד מד"א בטלפון 101 או באמצעות יישומון "מד"א שלי".
במגן דוד אדום שבים ומזכירים לציבור כי יש לבדוק שוב ושוב בכל נסיעה את המושב האחורי ולוודא את שלומם של הילדים וכי אף אחד מהם לא נשכח ברכב. הטמפרטורה ברכב סגור מזנקת בתוך דקות ויש לעשות את כל הפעולות האפשריות הנדרשות על מנת לוודא שלא נשארו ילדים ותינוקות ברכב סגור.
מנכ"ל מד"א, אלי בין: "אנו מבקשים מהציבור להישמע להנחיות ולנקוט ביתר זהירות – על מנת לעבור את גל החום הכבד בשלום וללא נפגעים. אנו מבקשים לגלות שכנות טובה ולדפוק פעם ביום בדלת של שכנים הנמצאים באוכלוסיית סיכון ומתגוררים בגפם. יש להפעיל כל אמצעי הניתן, על מנת שלא להשאיר ילד ברכב לבדו וכמובן להמשיך ולהקפיד על הנחיות משרד הבריאות בנושא הקורונה במטרה לשמור על ולשמור בריאותכם ולבריאות משפחתכם".
על מנת לצמצם למינימום את הפגיעות בנפש מפאת החום הכבד, מפרסם מד"א את ההנחיות לציבור, לשמירה על חיי אדם:
- הרבו בשתיית נוזלים: יש לשתות כמויות מספיקות של מים אף מעבר לתחושת הצימאון. מומלץ לשתות בין 8 ל-10 כוסות מים ביום. שתייה קרה עדיפה על פני שתייה חמה. עדיף לשתות מים ולא שתייה ממותקת.
- יצאתם מהבית? יש להקפיד על מנוחה במקום מוצל וקריר. יש לוודא הגנה מפני השמש, בעיקר בקרב תינוקות וילדים – באמצעות כובע רחב שוליים, משקפי שמש, קרם הגנה ולבוש מתאים.
- תינוקות ברכב: יש לעשות כל מה שניתן על מנת לוודא שלא נשארו ילדים ותינוקות ברכב סגור. הטמפרטורה ברכב סגור מזנקת בתוך דקות בודדות ועלולה לגרום למכת חום ואף למוות. אין להשאיר תינוקות וילדים ללא השגחה ברכב, ולו לרגע – גם אם משאירים ברכב חלונות פתוחים ומזגן פועל!!
- פעילות ספורטיבית: יש להימנע לחלוטין מהתעמלות בחוץ במהלך שעות החום הכבד. אם מבצעים פעילות ספורטיבית בשעות הערב, כאשר יש הקלה בעומס החום, יש להקפיד על שתייה מרובה ועל הפחתת מאמץ.
- יוצאים לים? יש להקפיד על מריחת הגוף בקרמים בעלי מקדמי הגנה גבוהים, להימנע מחשיפה ארוכה לשמש ומשהייה בחופים בשעות החום הכבד. עדיף לרחוץ בים בשעות הבוקר המוקדמות ובשעות אחה"צ, אז הטמפרטורות נוחות יותר. בנוסף, יש לרחוץ רק בחופים מוכרזים, בשעות הפעילות שבהן יש מציל.
- עובדים המצויים תחת השמש וחשופים לעומס חום כבד: יש להקפיד על לבוש בהיר, דק ומאוורר המאפשר לנדף את חום הגוף. יש להקפיד על הפסקות ארוכות יותר מהרגיל בצל או במקום ממוזג, ולהרבות בשתייה.
- אם מופיעים סימני התייבשות – דוגמת כאבי ראש, סחרחורות או חולשה, יש להפסיק מידית כל פעילות גופנית, לשהות במקום מוצל וקריר, ולהרבות בשתייה מעבר לתחושת הצימאון.
אם מופיעים סימני פגיעת חום – דוגמת התעלפות, טשטוש בראיה, בלבול ועלייה בחום הגוף, יש להזעיק את מד"א באמצעות חיוג למוקד החירום בטלפון 101 או באמצעות יישומון "מד"א שלי", ולהישמע להנחיות החובשים והפראמדיקים במוקד, עד להגעת הצוותים. - חשוב לתת תשומת לב מיוחדת לתינוקות, ילדים, קשישים ומוגבלים. הורים לתינוקות ופעוטות צריכים לשים לב להתנהגותם, ולוודא שהם לא מראים כל סימן להתייבשות או מכת חום. בנוסף, יש לוודא הימצאות שתייה בסמוך אליהם, ושהילדים נמצאים כל העת במקום מוצל. במד"א קוראים לאנשים שלהם קרובים קשישים או מוגבלים, לשמור איתם על קשר בתדירות גבוהה מהרגיל, על מנת לוודא שבקרבתם שתייה קרה וכי הם מצויים במקום מוצל וקריר, ואינם מראים כל סימן להתייבשות או פגיעת מכת חום.
מתחם הפיל בנימינה עם קרנבל החיות 27-29 יולי וללא תשלום
מתחם הפיל בבנימינה מארח את "קרנבל החיות", 3 ימים של הפנינג חגיגי וצבעוני המבוסס כולו על עולם החיות, בין התאריכים 27/7- 29/7, ימים ג' עד ה', בין השעות 16:30 ועד 22:00 (כניסה חופשית), שיכלול שעות סיפור, כיתות אומן, סדנת פלסטלינה, סדנת אוריגמי, הקרנת סרטי חיות וטבע, הופעות חיות, מתחם יצירה ומתנפחים של חיות. גולת הכותרת של הפסטיבל היא תערוכה אינטראקטיבית, בחלל אינטראקטיבי רב חושי, לזכר סופר הילדים, אמי רובינגר, מחבר "אין אריות כאלה", "פילים בכל הצבעים", "חתול גדול חתול קטן" ועוד. במסגרת התערוכה ייהנו הילדים מעמדות קריאה מוקלטות של ספריו, יתנסו באיורים בסגנון שלו, יפגשו דמויות של חיות מספריו ותתקיים מכירה של ספרי אמי רובינגר במחירים מיוחדים בשיתוף פעולה עם סטימצקי.
יום שלישי 27.7 – 17:00 ,מועדון לחבר, קומה 2, מתחם הפיל בנימינה, הצגת ילדים "למה בכה הדג?", הצגה מבית תיאטרון הקרון לילדים מגיל 3, כ 40 דקות, עפ"י סיפורי עודד בורלא. במקביל יוזמנו הילדים להציץ לסיפוריו של בורלא בעולם תל מימד צבעוני ומפתיע. שתי שחקניות וחמישה סיפורים על חיות מוזרות שעשויות כולן נייר. מה קרה לג'ירפה כשהעורב מציע לקשור את צווארה? מי אהב את העקרב? ולמה בכלל בכה הדג?
18:30, תתקיים כיתת אומן והקרנת סרט בחלל הסדנאות, קומה 1, מתחם הפיל בנימינה, עם צלם הטבע רונן וטורי. מזה 30 שנים רונן וטורי תושב בנימינה, מתעד בעלי חיים בארץ ובעולם. כיום מלמד צילום, מרצה, ומציג את עבודותיו בגלריות. בסדנה יקרין רונן סרט טבע שצולם בהודו ויספר על עבודתו וחוויותיו כצלם טבע.
21:00, מרפסת הפיל, קומה 2, הופעה חיה של שוצי ובובי – הצמד אביטל שוץ ויונתן גל , במופע מקורי במיוחד לקרנבל עם ביצועים מיוחדים ומרגשים לשירי החיות הכי יפים: מעינו של הנמר, ועד ציפור של מדבר, מהקוף הרוקד ועד הגברת השועלית .
יום רביעי 28.7 – 17:00, מועדון לחבר, קומה 2, מתחם הפיל בנימינה, "חיות חוגגות מוזיקה" – מפגש מוזיקלי מרתק לילדים ולהורים. הרכב של חליל אבוב וצ'לו ישמיע לילדים קטעי מוזיקה יפים ומרגשים, בנושא האהוב במיוחד על הילדים, החיות (קוקיה קטנה ופיל גדול, ברבור, דבורה, אריה ועוד…). החיות מתוארות על ידי שירים ועל ידי קטעי מוזיקה קצרים מתוך יצירות מפורסמות כמו "קרנבל החיות", "ואלס החתול", "הפרשים הקלים". המוזיקה ממחישה את החיות עצמן, והילדים משתתפים, מדמיינים ונהנים. מותאם לילדים בגילאי הגן ולכיתות א-ד.
18:30, חלל הסדנאות, קומה 1, מתחם הפיל בנימינה, סדנת פלסטלינה לילדים בהנחיית אמן הפלסטלינה רוני אורן. סדנת פלסטלינה ייחודית וחווייתית לגילאי 6 ומעלה, בה אמן הפלסטלינה רוני אורן ילמד כיצד להכין דמויות מעוצבות מפלסטלינה. רוני אורן תושב בנימינה, יוצר בפלסטלינה, בין השאר סדרות אנימציה לילדים, ספרי ילדים ופרסומות לטלוויזיה, ביניהם התוכי המפורסם של בזק. לשעבר ראש המחלקה לאנימציה בבצלאל וכיום פרופסור לאנימציה באקדמיה. אורך הסדנה: כ-45 דקות.
21:00 , מועדון לחבר, קומה 2, מתחם הפיל בנימינה, "אין אריות בתל אביב"-הקרנת סרט ומפגש עם היוצר דוקי דרור. הרב הראשי של קופנהגן הגיע ב-1935 לנמל תל אביב עם שני כלובי ציפורים וחלום – לפתוח את גן החיות הראשון בארץ ישראל. ההתחלה הייתה בחנות חיות ברחוב שנקין, שם נהג לטייל עם שני גורי אריות ברחובות העיר. מאוחר יותר הקצתה לו העירייה שטח בפרדס העיר, היום גן העיר, והוא מונה למנהל גן החיות. עם הצלחתו של הגן, היו בעירייה כאלה שרצו להיפרע ממנו והלינו את שכרו. הרב הרעב לקח מקופאית הגן 3 לירות על חשבון משכורתו. מה שגרם להרחקתו מגן החיות, כשהוא מחוסר כל וערירי. זהו משל על תל אביב – עיר של חולמים שהפכה לעיר של עסקנים, ואחר כך לעיר של נדל"ניסטים. (56 דק')
בין השעות 17:00-20:00 תתקיים מכירה של ספרי אמי רובינגר במחירים מיוחדים בשיתוף פעולה עם סטימצקי
יום חמישי 29.7- 17:00, מועדון לחבר, קומה 2, מתחם הפיל בנימינה, "קרנפוני ג'וקיפוד וחברים"- הוא ספר הילדים הראשון שכתב הזמר והיוצר עברי לידר, ביחד עם אחותו, ריה לידר, שאיירה את הספר. במהלך המפגש יקריא עברי לידר שירים נבחרים מתוך ספר הילדים שיצא ממש לאחרונה והמאיירת ריה לידר תדגים ותסביר ביחד עם עורכת הספר אילת פלר מימון, על אומנות ציור החיות המעורבות, עליהן מתבססים השירים שבספר.
18:30, חלל הסדנאות, קומה 1, מתחם הפיל בנימינה, סדנת קיפולי נייר לילדים בהנחיית אמן האוריגמי אילן גריבי, מומלץ לגילאי 6 ומעלה. אילן גריבי אמן אוריגמי בעל שם עולמי ותושב בנימינה ילמד בסדנא איך ליצור חיות בקיפולי נייר, אורך הסדנה: כ-45 דקות.
20:30 , מרפסת הפיל, קומה 2 , ספיי דוג- מצילים את העולם. סרט לכל המשפחה (מדובב לעברית). הרפתקת אקשן קצבית ומצחיקה. ילד צעיר מצייר גרפיטי עם ספריי שמצא, ומגלה להפתעתו שהכלב שצייר מתעורר לחיים כ״סופר-כלב״ שעשוי מננובוטים, אלא שכעת גם הוא וגם הכלב נרדפים אחרי הפושע הכי מסוכן בסביבה, שרוצה להשיג את הטכנולוגיה המשוכללת. ( 88 דק')
במהלך כל 3 ימי פסטיבל "קרנבל החיות" בין השעות 16:30 ועד 20:00 יוכלו אורחי הפסטיבל להנות ממתחם חוויתי רב חושי לזכרו של סופר ומאייר ספרי הילדים אמי רובינגר, מחבר הספרים "אין אריות כאלה", "חתול גדול חתול קטן" כמחווה ליצירתו, הקרנת סרטי חיות וטבע בכיפת וידאו 360 cinema dome ומתנפחים בצורת חיות. הכניסה לכל האירועים חופשית. הכניסה לחלק מהאירועים מותנית בהרשמה מראש בעמוד הפייסבוק של מתחם הפיל https://www.facebook.com/hapil.biz
שונות
Falcon’s Beyond Global עם הפצת קניין רוחני בפארקים, אתרי נופש ועוד
עם הצלחה מוכחת בפארקי שעשועים ברחבי אירופה, צוות יצירתי עטור פרסים, טכנולוגיות קנייניות וגישה לשטחי נדל"ן ביעדי תיירות מובילים ברחבי העולם, פלקונ'ס ביונד גלובל (Falcon’s Beyond Global LLC) השיקה מיזם משולב במלואו להנעת בידור חווייתי מונע סיפורים באתרים גלובליים. עד עתה הוכח כי כמעט בלתי אפשרי, עבור מרבית זכיינות הקניין הרוחני, לבצע פריסה מהירה ומקבילה במדיה, מוצרי צריכה, והקשה מכל, באתרי בידור מבוססי נושא.
המיזם החדש, המבוסס על שיתוף פעולה עם רשת המלונות הבינלאומית מליה (Meliá Hotels International), יהיה מעצמת הבידור הוורטיקאלית והמשולבת היחידה שתוכל להפעיל קניין רוחני לאורך כל ספקטרום הטרנסמדיה – עם פוטנציאל לשנות את קטגוריית האירוח והבידור ששוויה מוערך ב-440 מיליארד דולר.
מליה, קבוצת מלונות הפנאי המובילה בעולם עם יותר מ-390 נכסים ב-40 מדינות, רבים מהם ביעדי חוף מובחרים, מפתחת במשותף עם פלקונ'ס ביונד שילובים של פארקי שעשועים עם נופש בנכסי דגל במספר יבשות.
פלקונ'ס ביונד הפכה לגוף רשמי כשחברת עיצוב ותכנון האטרקציות קבוצת פלקונ'ס קריאייטיב (Falcon’s Creative Group) התאחדה עם חברת הבידור מבוסס הנושאים קבוצת קטמנדו (Katmandu Group).
שילוב רב עוצמה זה יצר מייד את המקור המשולב היחיד עבור פעילויות בידוריות מבוססות קניין רוחני באופן סימולטני – מפיתוח הזרמות מדיה ועד רכישות אתרים להקמת פארקי שעשועים; תכנון ראשי עבור פרויקטים פיזיים; עיצוב מלא של אטרקציות ומתקנים ועד ליצירת סחורות מתאימות; וכן תפעול ברמה עולמית של פארקים ואתרי נופש.
המיקוד העיקרי הראשון של פלקונ'ס ביונד יהיה יישום המודל IP ExpanderTM לפיתוח מהיר של הקניין הרוחני המקורי של קטמנדו שנמצא בבעלותה המלאה – שכבר הפך לפופולרי בקרב מיליוני אירופאיים שכבר ביקרו בפארקים ובאתרי הנופש של סול קטמנדו במיורקה, ספרד, ורשימה הולכת וגדלה של קייטנות לילדים תחת המותג של קטמנדו במלונות סול של מליה.
הקהל מהדהד את הסיפורים הנצחיים והשזורים זה בזה מהעולם של קטמנדו – עולם בו דמויות מיתיות קמות לתחייה בהרפתקאות פראיות, מעוררות פליאה ודמיון המתנהלות בממלכות סוחפות, עם יצורים מסתוריים כמו היטי, ועם צוות הרפתקנים שמגיעים כל אחד מתרבות אחרת.
הקניין הרוחני המוכח של קטמנדו, עם דמויות חדשות, סדרות וידאו בהזרמה, ומוצרי צריכה, יעבור הרחבה פיזית. באמצעות יכולות טכנולוגיות ייחודיות, פלקונ'ס ביונד תבסס את קטמנדו כפארק השעשועים ברמה עולמית הראשון בו כל מתקן ואטרקציה יותאמו לסיפור המרכזי "כמו פרקים באותה אגדה", והם יקושרו באופן דיגיטלי לחוויות האישיות של כל אורח.
הפיתוח כבר החל בפארקים נוספים של קטמנדו באדמות שברשות אתרי הנופש של מליה בפונטה קאנה שברפובליקה הדומיניקנית, בטנריף שבספרד, ובעוד אתרי תיירות חשובים.
מלונות מליה וקבוצת קטמנדו הקימו במקור את המיזם המשותף ב-2012 כדי להשיק את הפארק ואתר הנופש הנושאי סול קטמנדו במיורקה, וכדי לספק השלמה לחוויית החופשה על החוף בדמות "בידור עם חדרים". הוכחת הקונספט שלהם זינקה לראש הפורטפוליו של מליה סול, והוא נבחר, מקרב יותר מאה אלף מלונות, כמלון מספר 1 באירופה בהיבט של חדשנות בשירות, וזאת בכנס פרסי האירוח האירופאי. Trivago Global בחר בפארק ואתר הנופש כמלון מספר 1 בספרד לטיולים עם ילדים. TripAdvisor סיפר שפארק קטמנדו הוא אחד משלושת הפארקים המובילים בספרד, שלוש שנים ברציפות, והוא גם זכה בפרס Best of the Best של Travelers ב-2020.
פלקונ'ס ביונד תביא כעת את המודל הייחודי והמוכח הזה של פארקי שעשועים הציעים "חוויה גדולה, טביעת רגל קטנה" עבור קטמנדו וזיכיונות קניין רוחני אחרות ברחבי העולם, והיא תמנף את המיזם המשותף עם מליאה, שנוכחותה התפעולית העולמית מאפשרת צמיחה בכל יעד תיירותי ברחבי האמריקות, אירופה, אסיה ומעבר לכך. הזכויות עבור קניין רוחני נוסף וחשוב כבר הובטחו, ופלקונ’ס ביונד נמצאת בדיונים עם אחרים לפריסת ביטויי טרנסמדיה מלאים במהירות שטרם נשמע עליה. החברה עובדת על פרויקטים לתכנון אב ועיצוב בהיקף כולל של למעלה מ-100 מיליארד דולר וזכתה בפרסי עיצוב רבים עבור האטרקציות והחוויות שהיא מעניקה בקנה מידה עולמי.