סלט Mechouia سلطة مشوية הוא סלט תוניסאי שבמטבח האלג'ירי נקרא חמיס حميس ||| מנה ראשונה פופולרית מאוד מתוניסיה, שנצרכת במיוחד בקיץ ||| הירקות נצלים על המנגל, בתנור או על הכיריים ואז טוחנים אותם יחד ||| תמיד עם שמן זית בסוף ולמהדרין אפשר לשדרג עם טונה ו/או ביצים קשות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (4 מנות)
- 5 עגבניות בשלות אבל לא רכות מידי
- 2 בצל
- 5 פלפל אדום (גמבה)
- 1 פלפל ירוק חריף
- 3שיני שום
- 1 לימון – המיץ בלבד
- מלח
- פלפל שחור
לקישוט
להגשה
אופן הכנה
- צולים את העגבניות, בצל, פלפל אדום, ופלפל חריף, עד השחמה במנגל או על הכיריים
- מקלפים את הפלפלים ומרוקנים מגרעינים
- טיפ לקילוף מהיר של הפלפלים: הכניסו את הפלפלים לשקית סגורה לכמה דקות בעודם חמים. האדים יפרידו בין הקליפה של הפלפל לבשר הפלפל וכך יהיה קל לקלפם
- קוצצים את הירקות הקלויים גס ושמים בקערה
- מוסיפים את שאר המצרכים ומערבבים היטב
להגשה
בוזקים שמן זית ולמשדרגים מוסיפים ביצה קשה או טונה.
בתיאבון بالصحه والعافيه