סמבוסק Sambousek سمبوسك נקרא גם Sambuseh سمبوسه במטבח האירני ועוד ||| כיסוני בצק בצורת חצי עיגול במילוי קצת אחר ||| מאכל שעפ"י היסטוריון המזון גיל מרקס Gilbert Stanley Marks, סמבוסק היה חלק מסורתי בסעודת השבת הספרדית כבר במאה 13 בספרד ||| מתכון שכל אחד ואחת יאהבו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…
מצרכים (25 יחידות)
לבצק
- 1 ק"ג קמח
- 4 כפות סוכר
- 3כוסות מים
- 1כפית מחוקה שמרים יבשים
- 1 כף מלח
- 1/4 כוס שמן זית
- 1 כף חומץ בלסמי
למילוי
- צרור עלי תרד או צרור עלי מנגולד
- 3 כפות שמן זית
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 פלפל חריף טרי (ללא הזרעים) קצוץ דק
- קורט מלח
- פלפל שחור גרוס
- 250 גרם גבינת פטה צאן מגורדת
- 1 כף דבש
- 2 ביצים XL טרופות
אופן הכנה
- בקערה קטנה ממיסים את השמרים עם כף מים פושרים וכפית סוכר וממתינים 5 דקות עד להמסה
- בקערת מיקסר שמים את הקמח, סוכר, חומץ ומים, ומעבדים 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד
- מוסיפים את בלילת השמרים ולשים דקה נוספת
- מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים עוד 15 דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד
- מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים שעה
- מחלקים את הבצק ל־ 25 כדורים זהים
- הכנת המילוי: מפרידים את העלים מהחלקים הקשים בגבעול המנגולד או התרד וקוצצים גס
- מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד שקיפות
- מוסיפים את הפלפל חריף ומטגנים עד להשחמה
- שוטפים את העלים (תרד או מנגולד), ומבלי לייבשם מוסיפים למחבת
- מתקנים טעמים עם מלח ופלפל
- ממשיכים לטגן 5 דקות נוספות ומסירים מהכיריים
- מחממים תנור ל- 200 מעלות
- מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בקוטר של 13-15 ס"מ
- מניחים על מחצית מהעיגול 2 כפות מתערובת המנגולד
- מפזרים מעל גבינת פטה
- מזלפים מעט דבש על הגבינה
- סוגרים לצורת חצי סהר ומהדקים היטב בשוליים (מומלץ עם שיני המזלג)
- מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
- מברישים עם ביצה טרופה
- אופים כ־15 דקות עד הזהבה
בתיאבון