מתכון: סמבוסק גבינה ועלים

סמבוסק Sambousek سمبوسك נקרא גם Sambuseh سمبوسه במטבח האירני ועוד ||| כיסוני בצק בצורת חצי עיגול במילוי קצת אחר ||| מאכל שעפ"י היסטוריון המזון גיל מרקס Gilbert Stanley Marks, סמבוסק היה חלק מסורתי בסעודת השבת הספרדית כבר במאה 13 בספרד ||| מתכון שכל אחד ואחת יאהבו ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סמבוסק בשוק הכרמל (צילום דני בר)

מצרכים (25 יחידות)

לבצק

למילוי

 
- פרסומת -

 

אופן הכנה

  1. בקערה קטנה ממיסים את השמרים עם כף מים פושרים וכפית סוכר וממתינים 5 דקות עד להמסה
  2. בקערת מיקסר שמים את הקמח, סוכר, חומץ ומים, ומעבדים 7 דקות עד לקבלת בצק אחיד
  3. מוסיפים את בלילת השמרים ולשים דקה נוספת
  4. מוסיפים את שמן הזית והמלח ולשים עוד 15 דקות עד שמתקבל בצק חלק ואחיד
  5. מכסים את הקערה בניילון נצמד, ומתפיחים שעה
  6. מחלקים את הבצק ל־ 25 כדורים זהים
  7. הכנת המילוי: מפרידים את העלים מהחלקים הקשים בגבעול המנגולד או התרד וקוצצים גס
  8. מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל עד שקיפות
  9. מוסיפים את הפלפל חריף ומטגנים עד להשחמה
  10. שוטפים את העלים (תרד או מנגולד), ומבלי לייבשם מוסיפים למחבת
  11. מתקנים טעמים עם מלח ופלפל
  12. ממשיכים לטגן 5 דקות נוספות ומסירים מהכיריים
  13. מחממים תנור ל- 200 מעלות
  14. מרדדים את כדורי הבצק לעיגולים בקוטר של 13-15 ס"מ
  15. מניחים על מחצית מהעיגול 2 כפות מתערובת המנגולד
  16. מפזרים מעל גבינת פטה
  17. מזלפים מעט דבש על הגבינה
  18. סוגרים לצורת חצי סהר ומהדקים היטב בשוליים (מומלץ עם שיני המזלג)
  19. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  20. מברישים עם ביצה טרופה
  21. אופים כ־15 דקות עד הזהבה

בתיאבון

כתיבת תגובה

אולי יעניין אותך: